"מניות זולות אג"ח קונצרני יקר; בעולם להגדיל את רכיב החוב"
קובי לוי ראש דסק אסטרטגיית שווקים בבנק לאומי על ההשפעה הגדולה של התזוזות בדולר על התשואה שלכם, על מכפילי הרווח של החברות שצפויים לרדת, ועל שוק המניות המקומי ביחס לשוק המניות העולמי?
"שער החליפין קפץ אחרי השבעה באוקטובר אל מעל ל-4 שקלים לדולר ובתקופה האחרונה מתכנס לטווח מצומצם כשכעת באזור 3.7 שקל. השינויים האלו בשער המט"ח משפיעים באופן משמעותי על התשואה באפיקים אחרים", אומר בשיחה לביזפורטל קובי לוי ראש דסק אסטרטגיית שווקים בבנק לאומי.
"למשל ישראלים רבים משקיעים בקרן מחקה S&P ונאסד"ק – השקעה שגם חשופה לדולר. החשיפה לנכס הבסיס וגם למטבע יכולה להוות סיכון למשקיע וצריך לקחת זאת בחשבון.
"להערכת רוב השחקנים בשוק, תם עידן הריביות האפסיות, שבין היתר תדלקו בעשור האחרון ראלי בשוק המניות. הריבית תשאר כנראה בשנים הגבוהות ברמות גבוהות. בארה"ב למשל מצפים לריבית בנק מרכזי של כ-2.5% בטווח הארוך".
הפיחות במטבע היפני והראלי בניקיי - "בתשואה דולרית זה פחות מרשים"
"הריבית ביפן עלתה מרמה של 0.1%- לטריטוריה חיובית של 0.1%", מעדכן לוי, "לאחר אותה העלאת ריבית, הפיחות בין היפני התגבר עד שהגיע לאחרונה לרמה של 160 יינים לדולר אחר. רק לשם השוואה עד להתחלת העלאת הריבית בעולם בשנת 2022, ערכו של הין עמד על טווח של 100-110 יינים לדולר. כך שהשינוי לשער של 160 הוא פיחות חד מאד בפרק זמן קצר מאד.
"הבורסה ביפן היא משוקי המניות הכי טובים בעולם. המדד עלה משמעותית, אבל הין עבר פיחות, בתשואה לדולר זה הרבה פחות מרשים. צריך לשים לב לנכס הבסיס וגם לחישפה במט"ח שהקטינה בעצם את התשואה".
השפעת מדיניות הפד על המשקיעים בעולם - "להגדיל את רכיב החוב"
"יש שלוש נקודות משמעתיות שצריך להתייחס אליהן בהשקעות - הראשונה זה תמהיל ההשקעות בתיקים. התיק אמור לכלול רכיב של חוב הרבה יותר גדול ממה שהיה בעשור האחרון, אג"ח של ממשלת ארה"ב ל-10 שנים נותנת 4.5%. אג"ח קונצרניות נותנות לך עוד קצת תשואה.
"הדבר השני זה המדיניות של החברות, כשהריבית היתה נמוכה עבור משקיעים הצמיחה היתה המפתח (Growth is key). לעומת זאת, היום עוברים יותר לתפיסה של מזומן הוא המלך (Cash is king) כי אני מקבל ריבית עבור המזומן. זו כנראה אחת הסיבות שראינו את ענקיות הטכנולוגיה הגדולות בארה"ב, משנות לאחרונה את המדיניות, ועוברות להתרכז יותר בהשקעה בפעילויות שמייצרות תזרים חיובי, ומתחילות לחלק דיבידנד. זה כנראה תהליך שימשך לאורך השנים הקרובות, ככל שהריבית באמת תישאר גבוהה לאורך זמן.
"הדבר השלישי - שוק ההון יתן מכפילים יותר נמוכים לחברות, לשינוי הזה תהיה גם השפעה על מחירי מניות. בסביבת ריבית גבוהה התשואה שמשקיעים יצפו לקבל ממניות תהיה גבוהה ממה שהיא היתה בעשור האחרון, ובמצב כזה, קצב עליית מחירי המניות יהיה איטי יותר. זאת אומרת שמכפילי הרווח צפויים להיות נמוכים ביחס לעבר וקצב עלייה יותר מתון במניות".
בישראל - "מניות זולות חוב קוצרני יקר"
"בעולם מרווחי האג"ח הקונצרני הצטמצמו ושוקי המניות עלו, זה אינטואיטיבי, הכל ורוד אז הכל עולה וזה מה שקורה בדר"כ. בישראל קרה משהו שונה המרווחים הצטמצמו ופה בניגוד לחו"ל המניות מתומחרות במכפילים מאוד נמוכים, ונוצר פער. המניות מתומחרות בסנמטימנט שלילי והאג"ח הכל וורוד, והפער לא מוצדק. ולכן צריך להעדיף השקעה במניות ברמות המרווחים הנוכחיות. מניות זולות חוב קונצרני יקר".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.ממשלת ליצניםכשאני רואה את התנהלות שר האוצר וממשלתו,אין לי חשק 16/05/2024 08:07הגב לתגובה זו1 3כשאני רואה את התנהלות שר האוצר וממשלתו,אין לי חשק לקנות מניות בישראל. המדינה צועדת עם ביבי וסמוטריץ לקריסה כלכליתסגור
-
3.את הכסף הגדול עושים בארה"ב פה אצלנו בשכונה זה רק הישראל 15/05/2024 23:00הגב לתגובה זו2 0פיצוחים. מדדי ארה"ב עושים בית ספר לת"א לא רק השנה ושנה שעברה אלה בעשרות השנים האחרונות.סגור
-
2.קובי התותחמיקי 15/05/2024 18:21הגב לתגובה זו1 0חכם, אינטליגנט ומבין את השוקסגור
-
1.הוא צודקאלון788 15/05/2024 18:14הגב לתגובה זו1 0כמובן שאין באמור המלצה לקנות/למכור או כל פעולה בניירות ערך בכלל ובאלה המוזכרים בפרט.סגור