מה גרם לחוזים העתידיים על הנחושת לקפוץ לשיא?
החוזים העתידיים על הנחושת הגיעו היום לשיא, כאשר הביקוש למתכת נשאר חזק על רקע הצורך הגובר לבנות מרכזי נתונים ולאור המשך החשמול של הכלכלה העולמית. מחירי הנחושת הגיעו ל-10.04 דולר לקילו, מה שמצביע על עלייה של יותר מ-25% עד כה השנה.
הביקוש לנחושת נחשב באופן נרחב כפרוקסי לבריאות כלכלית, מאחר שמדובר במתכת המשמעת ברכיב העיקרי של מעבר אנרגיה. היא חלק בלתי נפרד מייצור כלי רכב חשמליים, רשתות חשמל וטורבינות רוח, במיוחד כשהכלכלה העולמית עושה שימוש גובר יותר ויותר בחשמל. על פי תחזיות של בנק אוף אמריקה, הביקוש לנחושת מכלי רכב חשמליים ומגזר התחבורה בכללותו אמור לעלות בכ-5% השנה. הנחושת היא גם מרכיב קריטי עבור כבלים בהם עושים שימוש במרכזי נתונים (דאטה-סנטרס), שהתרחבותם תרמה רבות לביקוש למתכת האדומה, על אחת כמה וכמה כאשר התפוצה הגוברת של בינה מלאכותית (AI) מייצרת יותר צורך במרכזי נתונים.
מרכזי הנתונים מסתמכים על נחושת עבור יישומי חשמל שונים - מחברים חשמליים, פסים, כבלי חשמל. סוכנות האנרגיה הבינלאומית צופה שהביקוש להספק ממרכזי נתונים יהיה יותר מפי שניים ליותר מ-1,000 טרה-וואט-שעה (TWh) ב-2026, זאת לאחר שב-2022 נרשם ביקוש של 460 TWh.
תחזית צמיחת ייצור הנחושת לשנת 2024 נחתכה ל-0.5% בהשוואה לצמיחה של 3.7% שהוערכה על ידי קבוצת המחקר הבינלאומית לנחושת (ICSG) באוקטובר 2023. הדבר נובע בעיקר מהעלאת ייצור איטית מהצפוי, עיכובים בהזמנת הפרויקט ותחזית תפוקה מתוקנת מהיצרנים הגדולים. בנובמבר האחרון, First Quantum Minerals הפסיקה את הייצור ב-Cobre Panama, אחד ממכרות הנחושת הגדולים בעולם, בעקבות פסיקת בית המשפט העליון והפגנות מצד פעילי איכות הסביבה. גם היצרנית אנגלו אמריקן אמרה שתצמצם את תפוקת הנחושת ב-2024 וב-2025 מכיוון שהיא שואפת לצמצם עלויות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה