אסטרהזנקה צופה הכנסות של 80 מיליארד דולר עד 2030 - איך היא תעשה זאת?
ענקית התרופות הבריטית-שוודית אסטרהזניקה, שמתקשה למצוא אפיקי פעילות חדשים בעידן הפוסט-קורונה, הודיעה כי היא מתכננת להגדיל את סך ההכנסות שלה ל-80 מיליארד דולר עד 2030 - גידול של 75% מ-45.8 מיליארד דולר ב-2023. "אנחנו מאוד בטוחים ביעד של 80 מיליארד דולר הודות לתיק התרופות הרחב והמגוון שלנו שקיים היום", אמרה ארדנה סארין, סמנכ"לית הכספים של אסטרהזנקה.
אסטרהזניקה הצהירה שהיא תתמקד בתחומי האונקולוגיה, התרופות הביו-פרמצבטיות והמחלות הנדירות, והיא צופה להשיק 20 תרופות חדשות נוספות בשש השנים הקרובות. "לרבות מהן יש פוטנציאל להיות תרופות בשווי 5 מיליארד דולר", ציינה סארין. בהצהרת החברה צוין, שנתון הכנסה זה עשוי להתקבל מדי שנה עבור רבות מהתרופות החדשות בשיא פעילותן.
תכניותיה של אסטרהזניקה כוללות פיתוח תרופות לטיפול לפחות במחצית מהסרטנים הפוטנציאליים ופיתוח חלופות לטיפולים קלאסיים כמו כימותרפיה וקרנות. "ייקח זמן שכל השוק יוחלף, אבל אנחנו חושבים שיש לנו היום את הטכנולוגיה להתחיל להחליף אותם", אמרה סארין ל-CNBC. כמה טיפולים לסרטן שפותחו על ידי אסטרהזניקה כבר אושרו על ידי ה-FDA האמריקאי, כולל התרופה Enhertu, תרופה שפותחה בשיתוף עם יצרנית התרופות היפנית דאיצ'י סנקיו, שמטרתה לטפל בסרטן השד.
אסטרהזניקה הודיעה גם על רכישות של חברות תרופות, כולל Fusion Pharmaceuticals Inc, המתמקדת בטיפול בסרטן. לאחרונה החברה חשפה תוכניות לבנות מתקן ייצור תרופות נוגדן-תרופה מצומדת בסינגפור. "זו הטכנולוגיה החדשה שתתפוס את מקומה של הכימותרפיה. מדובר בייצור מורכב מאוד, ולכן נדרש תהליך מקיף מההתחלה עד הסוף, ולכן החלטנו לבצע את ההשקעה הזו בסינגפור", אמרה סארין. היא הוסיפה כי נעשו השקעות גם במתקנים אחרים של אסטרהזניקה.
עידן הפוסט קורונה
אסטרהזניקה הפכה לשם דבר במהלך מגפת הקורונה, כאשר פיתחה יחד עם אוניברסיטת אוקספורד את אחד החיסונים הראשונים נגד המחלה, שאומנם לא היו פופולאריים כמו אלה של פייזר ומודרנה, אך בהחלט הניבו לה הכנסות יפות. התרופה, המוכרת בשם Vaxzevria, תצא מייצור, בהתחשב בביקוש הפוחת ועלייתם של חיסונים אחרים המותאמים לווריאנטים ספציפיים.
עבור ענקית התרופות מגפת הקורונה היא כבר נחלת העבר. כך אמרה מנכ"לית החברה: "מבחינתנו, ללא ספק, זו תקופת הפוסט-קורונה", אמרה סורין. "סיפקנו חיסונים במהלך המגפה בעיקר בגלל שמדובר היה במשבר בריאות ציבור חמור. חיסוני קורונה הם לא באמת התחום העסקי שלנו".
אסטרהזניקה מתמקדת באופן מסורתי בתחומים כמו אונקולוגיה (חקר הסרטן) ובריאות לב וכלי דם, וזה יישאר במוקד החברה גם בעתיד, אמרה סורין. היא ציינה שתרופות לסוכרת ולמחלות מטבוליות ימלאו אף הן תפקיד חשוב בפיתוח החברה. "אנחנו בודקים גם תרופות לניהול משקל, ואולי אף משלבים אותן עם תרופות שמסייעות למחלות רקע שיש להרבה מהחולים עם בעיות של עודף משקל", אמרה.
אסטרהזניקה חתמה בשנה שעברה על עסקה עם חברת התרופות הסינית אקוג'ן (Eccogene) לפיתוח תרופה לירידה במשקל ולשיפור בריאות הלב והמטבוליזם. בכך היא נכנסה לתחרות בתחום תרופות ההרזיה מסוג GLP-1, שבה שולטות כיום בעיקר וגובי (Wegovy) ואוזמפיק (Ozempic) של נובו נורדיסק (Novo Nordisk), ומאנג'ארו (Mounjaro) של אלי לילי (Eli Lilly).
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה