בינה מלאכותית או בועה ענקית?

בשלב הזה כבר ברור שה-AI עומד לשנות את העולם, אבל יש גם ספקנים רבים שחוששים מהתפתחות של בועה בתחום. לכן לא כדאי להתמקד בחברה אחת ולזכור שהכל עדיין נמצא בשלב ההוכחה. וגם: השיעור של נובוקיור למשקיעים במניות חלום
 | 

התחזיות הנוכחיות, מבחינה גלובלית, לגבי הכלכלה ב-2024-2025 נראות כרגע טובות למניות כי בגדול מדובר בהמשך צמיחה מתונה, בדיס-אינפלציה, בשורה של הפחתות ריבית ותזרימי תמיכה ממשלתיים, ובעקרונות יסוד שיוצרים מערך טוב עבור המניות. אבל מעל האופטימיות מרחף ענן עקשן של אי ודאות. נחיה ונראה איך הדברים יתפתחו באמת. בדבר אחד כולם מסכימים, הבינה המלאכותית, ה-AI, משנה את העולם, "במהירות של נחשול ענק", אמר מנכ"ל מיקרוסופט סאטיה נאדלה, "ובעל פוטנציאל של רווחיות גדול יותר מהאינטרנט".

למי שאינו יודע, האינטרנט יצר עושר (אישי ושל חברות) רב יותר מכל חדשנות אחרת בהיסטוריה, ונאדלה יודע זאת היטב. מאז הנפקתה של מיקרוסופט במרץ 1986, נעשו 12,000 מעובדיה מיליונרים ושמונה הפכו למיליארדרים.

האנליסטים בהחלט מסכימים עם נאדלה, אבל יש לא מעט אנשים רציניים שחוששים מפני הנחשול הזה וישנם רבים שחוששים מבועה. שניים מגדולי ה"מייבינים" בעניין נפגשו לראיון בבלומברג השבוע, מייקל דל מייסד ומנהל דל טכנולוגיות (סימול:DELL) וג'נסן הואנג, מייסד מנכ"ל ונשיא אנבידיה (סימול:NVDA). השניים, שמובילים פרויקט AI משותף, מסכימים בדבר אחד, ה-AI תשחק תפקיד בכל תחום בחיינו, וזה ייראה בפועל כבר ב-2025.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אנבידיה ודל מקימות ביחד את מפעל ה-AI של דל. המפעל ייצר מערכות מונעות בינה שתתמוכנה בדור הבא של מרכזי נתונים ותספקנה את הבסיס לקפיצת מדרגה בביצועים עבור מפעלי AI ארגוניים. השתיים פיתחו מערכת לפתרון הבינה המלאכותית הארגונית הראשונה, מקצה לקצה, מה שייתן מענה לצרכים המורכבים של ארגונים המבקשים למנף טכנולוגיות AI.

מנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג. צילום: טוויטרמנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג. צילום: טוויטר

בוול סטריט כמו בוול סטריט, הבינה המלאכותית השתלטה על חלק הארי של הדיון היומי וכל חברה שנודף ממנה ריח של AI מוערכת בחלל. המעבדים של אנבידיה הם היהלומים שבכתר, ובבוקר יום ד' האחרון, ערב פרסום הדוחות הרבעוניים של החברה, לא היה אתר פיננסי רציני אחד בעולם שלא עסק באנבידיה, "החברה המשפיעה ביותר בבורסה", צווחה הכותרת ב-Yahoo Finance, "תדווח על תוצאותיה הראשונות לאחר הפעמון. וול סטריט מצפה לעוד דברים גדולים מיצרנית השבבים בצורה של מספרי צמיחה תלת ספרתיים...".

עכשיו כבר ידוע שהחברה אומנם היכתה את תחזיות האנליסטים. מתחילת החודש עלתה המניה ב-15% כ"הכנה" לדוחות שיכו את הקונצנזוס, ומתחילת 2023 עלתה הערכת החברה ב-1.8 טריליון דולר!! האם NVDA בועתית? האם ה-AI כולו בועתי? בדבר אחד אני בטוח לחלוטין, אסור לנסות ולהשוות זאת עם "בועת 2000". אז, בגדול, נוצרה "בועה נטו", התנפחות הערכות על בסיס חלום בלבד. היום, למרות ההערכות, שעל בסיס המודלים של המאה ה-20 נראות (לי ולחברי הבייבי-בומרס שתורתו של פרופ' פול סמואלסון הייתה תורתם) יותר ממטורפות, "הבועה", שרבים טוענים שכבר מתנפחת בוול סטריט, שונה לחלוטין. אם מה שטוענים אנשים כמו נאדלה, הואנג ודל יתקיים אפילו רק בחלקו, אז קשה מאוד למשקיעים לטווח הארוך לקרוא למצב "בועתי".

סדרי הגודל של ההכנסות מה-AI ולמידת מכונה ב-2023 עברו את ה-500 מיליארד לעומת 433 מיליארד ב-2022 ו-207 מיליארד ב-2020. ההשקעות ב-AI מרקיעות שחקים ומתפשטות לכל מגזר, וחשוב לזכור שככל שדורות המילניום וה-X נכנסים להובלת הכלכלה הגלובלית, כך תאומץ הבינה יותר.  
 

אז איך להשקיע ב-AI?

לא הייתי משקיע כרגע בחברה בודדת, אפילו לא ב-NVDA או AMZN אבל יש סלים רבים, כאלו שמתמחים ב-AI ולמידת מכונה, סלי תוכנה וסלי רובוטיקה שלדעתי כדאי להתחיל לאסוף. למשל AIQ, הסל הגלובלי לטכנולוגיה ובינה מלאכותית. הסל משקיע בחברות שעשויות להפיק תועלת מהמשך הפיתוח והניצול של טכנולוגיית בינה מלאכותית (AI) במוצרים ובשירותים שלהן, כמו גם בחברות המספקות חומרה ותוכנה שמאפשרות את השימוש ב-AI לניתוח ביג דאטה. הסל מכיל 84 חברות שהמובילות הן NVDA, TCEHY (TENCENT), NFLX, QCOM, GOOGL, META, AMZN, BABA, AVGO, ORCL ו-MSFT.

ישנו סל הרובוטיקה וה-AI IRBO, שאותו מובילות SMCI, NVDA, ARM, MTTR, SPOT, Kawasaki Heavy Industries (KWHIY), QCOM ועוד. גם סל ה-SPY מהווה אפשרות ולבטח ה-XLK.

כאמור, המשקיע צריך לקחת בחשבון תיקונים וזעזועים ולכן אסור לרדוף, צריך לאסוף לאורך זמן. חשוב לזכור שיכולות הבינה המלאכותית הגנרטיביות מאוד מרשימות עד היום ומצאו שימושים מרובים במגזרים שונים, אבל הן עדיין בימי ההוכחה המוקדמים של הקונספט.
 

העלייה, הירידה וההתאוששות של נובוקיור

בתחילת יולי 2023 עשיתי כאן כתבה על חברת נובוקיור שהכותרת שלה הייתה "החלום הענק של נובוקיור, הנפילה בחודשים האחרונים ומתי אני אקנה את המניה". הכתבה נכתבה בשלב של התדרדרות קשה במחיר המניה לאחר עלייה חדה של 300% במהלך 2020-21 (ביוני 2021 חצתה המניה את רמת ה-235 דולר, שווי חברה מעל 25 מיליארד). המניה התחילה להתדרדר מאותה סיבה שתמיד מאפיינת התנהגות מניות חלום ובמיוחד בתחום הרפואי - אי שביעות רצון של סוכנות ה-FDA מתוצאות הבדיקות שערכה החברה. הספקות שהטילה ה-FDA בשלב השני של הבדיקות הקליניות חלחלו למשקיעים, למזלה הרע של החברה ובמיוחד של בעלי המניות, כאשר שוק המניות נכנס לתיקון הגדול של 2021-22 והערכת החברה כאמור הייתה בחלל.

מטרת הכתבה ההיא הייתה לנסות ולהסביר מה משפיע על הערכה של חברת חלום בדרכה למימוש (או אי מימוש) החלום בטרם ברור אם החלום ימומש או לא. הערכות של חברות חלום בתחום הרפואי, ובמיוחד כאלו שמנסות לפתור בעיות רפואיות בלתי פתירות עד כה כמו נובוקיור בתחום הסרטן, עוברות כולן בוול סטריט, את אותו תהליך מלא בזעזועים שמייצגים את ציפיות המשקיעים להצלחה או כישלון הפיתוח. הציפיות הללו, חשוב לזכור, במיוחד בתחום החלומות הרפואיים, מושפעות מאוד מחד מהתקדמות פיתוח התרופה לאורך שלבי הבדיקות הקליניות, ומאידך מושפעות הרבה יותר מהערכות קונצנזוס האנליסטים ערב החלטת ה-FDA בכל שלב של בדיקות.

לצד אלו ישנו עוד שגורם שמשפיע על החלטות המשקיעים והוא התחרות שמתפתחת לצד התקדמות הפיתוח. הגורם הזה עולה בחשיבותו עם התקדמות מהפכת הטכנולוגיה כי פיתוח של תרופה או אמצעי מניעה לבעיה רפואית יכול לקחת שנים וחשיבות העיתוי, בעולם שמשתנה במהירות בגלל התקדמות הטכנולוגיה, הולכת וגדלה.

מנכ"ל נובוקיור, אסף דנציגר. צילום: אלדד רפאלימנכ"ל נובוקיור, אסף דנציגר. צילום: אלדד רפאלי

אני, כפי שכתבתי באותה כתבה, עוקב מקרוב אחרי החברה בניהולו של אסף דנציגר מאז ההנפקה, וכאשר הודיעה סוכנות ה-FDA את שהודיעה, ניסיתי, כתגובה ראשונה, להבין את משמעות ההודעה והגעתי למסקנה שהודעת ה-FDA לא הייתה שלילית כפי שהצטייר בתקשורת הפיננסית ולא סתמה את הגולל על הפיתוח, אלא העירה הערות בקשר להשגות שהיו ל-FDA (הכול בכתבה). הגעתי אז למסקנה שמה שהפיל את המניה כפי שנפלה היה השילוב בין הערכתה המוגזמת בשיא, אכזבת האנליסטים והתיקון העז אליו נקלע שוק המניות, כאשר לכל אלו נוספו גם התוצאות העסקיות הגרועות של 2023 (ההכנסות ירדו משמעותית, ההפסד גדל מ-92.5 מיליון ב-2022 ל-207 מיליון וגדלו החששות לדילול גדול עקב הנפקה מתבקשת).
 

החלום של נובוקיור חי וקיים

אבל החלום לא נפגע. במצב כזה החלום "נעלם" והמציאות העסקית משתלטת על הערכת החברה. זו הסיבה שבגללה פתחתי את הכתבה במשפט, "נתחיל בכך שחברת נובוקיור מייצגת חלום ענק, מהגדולים שייצא ההייטק הרפואי מישראל לוול סטריט. מהרגע שחלום כזה מגיע לוול סטריט ועד למימושו או כישלונו במיין סטריט הוא משתלט על החלטות המשקיעים במניה, גורם למשקיע להתרכז בחלום ולא בחברה והקשר של החלום למציאות העסקית של החברה קטן".

המניה, אגב, המשיכה להתדרדר עד לכ-10 דולר בתחילת אפריל השנה. נשאלתי מדוע נכתבה הכתבה הרבה לפני התחתית ותשובתי היתה, "לעולם אינך יכול להעריך, אפילו אם ברור לך שהירידות במניית חלום מוגזמות, מתי יחזור החלום להשפיע כי על מנת שזה יקרה צריך זרז, משהו שיחזיר את החלום. זו הסיבה שאני תמיד כותב שכל עוד החלום קיים, מניית החלום צריכה להיות "סגורה" בפינת החלומות. המשקיע צריך להתייחס למניה שבפינה רק אם היא עולה לחלל בצורה מוגזמת (בגלל התלהבות אנליסטים או הצלחה חלקית) במהלך מוקדם של הבדיקות הקליניות. אז מומלץ למכור חלק. אבל כעיקרון, כל עוד החלום קיים המניה נשארת בפינה.

אחת הבעיות של משקיעי חלום במניות רפואיות היא מה שקרוי "גורם האכזבה המתמשך" או "עייפות המשקיע", בדיוק מה שקרה לנובוקיור בין הערות ה-FDA ב-2021 לאפריל 2024, כשלוש שנים שלאורכן נטשו משקיעים את המניה ומסיבות שונות (גורם שבקומפיוג'ן בולט הרבה יותר). תתפלאו, אבל לאורך התדרדרות המניה, בין יוני 2021 לאפריל 2024, המשיכה החברה להתקדם בניסויים למימוש החלום. אלא שלגורם האכזבה המתמשך חיים משלו, וכאמור על מנת שההתדרדרות תיעצר צריך זרז.

הזרז, במקרה של נובוקיור, הגיע בתחילת אפריל השנה, כאשר החברה הוציאה הודעה לפיה השיגה תוצאות מעודדות בשלב השלישי (האחרון) של המחקר בטיפול בגרורות במוח מסרטן ריאות (אותו טיפול שעליו העירה ה-FDA בשלב השני של הבדיקות הקליניות, שהוא רק אחד מהפיתוחים שמבצעת החברה). "המטופלים שקיבלו טיפול, בנוסף לטיפול תומך במחקר המאוחר", כתבה החברה, "היה זמן חציוני להתקדמות תוך גולגולתית של 21.9 חודשים, שיפור ניכר מ-11.3 החודשים עבור אלו שטופלו רק בטיפול תומך כגון תרופות לבחילות, סטרואידים ו/או נוגדי קרישה". הדיווח הזה הקפיץ את המניה באותו היום בכ-20% והחזיר את החלום לכיסא הנהג של ההערכות.

אין שום ספק שמדובר בניצחון גדול עבור הטיפול במערכת הTumor Treating Fields- (TTFields) של נובוקיור. להצליח בנקודות הסיום העיקריות במחקר גרורות מוח, במיוחד בהתחשב בטיפול שבעבר שלא הצליח לעמוד בנקודת קצה ראשונית, זה זרז משמעותי. זה, יחד עם הצלחת החברה לגבור על ציפיות הקונצנזוס ברבעון הראשון, העלו את המניה ב-118% במהלך אפריל-מאי (נכון ל-21.5).
 

לקנות או לא לקנות?

תלוי אם אתם משקיעי חלום רציניים. החברה מעניינת מאוד כהשקעה כי יש לה פוטנציאל גדול להתקדם, שנשען על מספר ניסויי שלב 3 נמשכים בתחום הטיפול בסרטן, מה שמבטיח הערכת חלל במקרה של אישור FDA אפילו באחד מהמוצרים. אבל המשקיעים צריכים להיות מוכנים גם למה שיקרה למניה אם ה-FDA שוב תדרוש הבהרות או שהתחברות תתגבר או שפיתוח חדשני יגיע עם ההתקדמות הטכנולוגית.. כלומר, המשקיעים במניית חלום חייבים לבצע מחקר עצמאי.

מצבה של החברה היום, מבחינת הפוטנציאל, טוב בהרבה משהיה ב-2021 וזאת למרות שההערכה כעת היא רק עשירית לעומת 2021. ההנהלה מרגישה טוב בקשר לעתיד. אז תנסו להבין את תחומי הפעילות כי הטיפול בסרטן מכיל אינספור כיוונים ותעקבו אחרי השינויים בהחזקות. כניסה של שחקני ביוטק חדשים אומרת הרבה. רק חשוב לזכור שאחוז החלומות שמתגשמים באמת נמוך מאוד, אבל מספיק שחלום אחד בפינת החלומות שלכם יתגשם ועשיתם את זה.

 
*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ. העושה במידע הנ"ל שימוש - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. הכתב עשוי להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

 

תגובות לכתבה(33):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 18.
    שלמה - אתה אוצר - אוהבים אותך (ל"ת)
    ישראל 26/05/2024 12:26
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • 17.
    nvcr,ibrx
    בן אליהו 25/05/2024 13:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שאלה כללית אליך שלמה,מאחר ומדובר בחברות בעלות פוטנציאל,נשאלת השאלה מדוע חברת טבע לא קונה ובבטחון שש להם את המידע הכי טוב,בתודה מראש.
    סגור
  • תחשוב בעצמך מדוע ותגיע למסקנה משלך
    שלמה גרינברג 26/05/2024 10:00
    הגב לתגובה זו
    2 0
    ;ראשית, מה הסיבה לדעתך שטבע תהיה מעוניינת בשתי החברות הללו? שהרי הן לא פועלות בתחום עיסוקיה של טבע. שנית, אם אתה מאמין (כמוני) שלשתי החברות הללו פוטנציאל אז הדרך הטובה למשקיע לפעול זה להכניסן לפינת החלומות ולקוות שצדקת. השתיים אכן מניות חלום בעלות פוטנציאל גדול אבל אתה, כמשקיע, צריך להחליט
    סגור
  • נהנתי לקרוא את המענה שלך שלמה,תודה. (ל"ת)
    בן אליהו 26/05/2024 12:36
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 16.
    גם בינה וגם בועה -כשתתפוצץ הבועה נקבל בינה (ל"ת)
    עושה חשבון 25/05/2024 12:41
    הגב לתגובה זו
    7 0
    סגור
  • טען עוד
  • 15.
    איזה אחוז מהנאסדק 500 מושקע ב AI?
    גפני 25/05/2024 11:01
    הגב לתגובה זו
    1 1
    שאלה שרלוונטית לכל מי שמחזיק קרן מחקה NASDAQ 500
    סגור
  • האחוז הולך וגדל כל יום/שעה ..זו התפתחות טכנולוגית עולמי
    שי 26/05/2024 14:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ת.
    סגור
  • 14.
    הרבה חברות מנסות לפתח שבבים יעילים זולים יותר
    המלחמה רק החלה 25/05/2024 05:09
    הגב לתגובה זו
    3 0
    השבבים של נבידיה פועלים בצורה טורית(=יועדו לגיימינג ולא למולטיטאסק). יש הרבה סטארטאפים, כול הגדולות משקיעות
    סגור
  • אתה טועה
    שלמה גרינברג 25/05/2024 16:51
    הגב לתגובה זו
    5 0
    הצורה הטורית (על פי הארכיטקטורה שעיצב המתמטיקאי פון נוימן) אכן שמשה חלקית למעבדי הגיימינג. אנבידיה שינתה זאת במהלך 2023. אני כותב על כך בטור מיוחד. אתה צודק בקשר לתחרות שמתפתחת במיוחד מ AMD
    סגור
  • 13.
    האם לגמידה סל יש עתיד או שהמניות תמחקנה? (ל"ת)
    שלום לשלמה 25/05/2024 05:04
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • אולי אבל
    שלמה גרינברג 26/05/2024 10:13
    הגב לתגובה זו
    2 0
    על פי האינפורמציה החברה תהפוך לחברנ פרטית בבעלות חברת ניהול הנכסים Highbridge Capital כך שבעלי המניות הנוכחיים ישארו עם כלום. חבל, זו חברה מהראשונות שהתחילו במחקר תאי, הייתה חלום ענק שכנראה נגוז.
    סגור
  • 12.
    תודה רבה
    שקמה 25/05/2024 01:23
    הגב לתגובה זו
    5 0
    מה דעתך על פיזר?
    סגור
  • כתבתי עליה לאחרונה (ל"ת)
    שלמה גרינברג 25/05/2024 16:54
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • 11.
    3m כבר לא דיבידנד קינג
    גבי 24/05/2024 20:43
    הגב לתגובה זו
    1 0
    חתכה את הדיבידנד !!!
    סגור
  • 10.
    אינוויז עדיין בפינת החלומות ? (ל"ת)
    יוסי 24/05/2024 20:08
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • תברח
    אנטון 25/05/2024 13:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תציל את המעט שנשאר
    סגור
  • בהחלט (ל"ת)
    שלמה גרינברג 25/05/2024 11:13
    הגב לתגובה זו
    5 1
    סגור
  • 9.
    אנבידיה רק בתחילת הדרך. מי שלא מבין איזה מהפכה הולכת להיות
    איציק 24/05/2024 18:23
    הגב לתגובה זו
    6 2
    לא מבין כלום
    סגור
  • לדעתי הפוך. היא מייצרת קומודיטי
    אלון הכפר 24/05/2024 19:38
    הגב לתגובה זו
    2 1
    היא םא מייצרת תוכן AI אלא קומודיטי לחישוביות. חברות אחרות סוגרות עליה ובמהירות.ימים יגידו אבל לדעתי זה בועה מטורפת מחיר המניה שלה.
    סגור
  • 8.
    תודה רבה שלמה ושבת שלום (ל"ת)
    אנונימי 24/05/2024 16:39
    הגב לתגובה זו
    4 8
    סגור
  • 7.
    קמטק מרוויחה בגדול מהבינה המלאכותית ופריחה בשבבי ה
    ציון 24/05/2024 15:54
    הגב לתגובה זו
    3 0
    זיכרון HBM. הם נמצאים בכרטיסים הגרפיים. וקמטק מוכרת את המכונות בדיקה שלה ליצרניות הזיכרון HBM.
    סגור
  • כולם מרוויחים.
    רז 24/05/2024 17:06
    הגב לתגובה זו
    9 0
    מתקשורת דרך דאטה סנטרים ועד למרכזי נתונים.
    סגור
  • 6.
    תודה רבה ושבת שלום (ל"ת)
    אנונימי 24/05/2024 15:40
    הגב לתגובה זו
    0 7
    סגור
  • 5.
    שלמה היקר..
    איציק 24/05/2024 15:21
    הגב לתגובה זו
    3 6
    מניות חלום כשמם כן הוא . לפני מספר חודשים כתבת על מניית אינובייז אותו יום בגלל הכתבה המניה עלתה בכ6% ומאז לא הפסיקה לרדת כלומר כל מי ששמע וקנה את המניה הפסיד כ-80% מכספו . צריך המון סבלנות עם מניות חלום ברוב המקרים מפסידים את רוב הכסף.
    סגור
  • עדיין אפשר לברוח
    יותם 24/05/2024 18:17
    הגב לתגובה זו
    3 0
    ולהציל את המעט שנשאר
    סגור
  • מי שקרא הכתבה לא קנה
    שלמה גרינברג 24/05/2024 17:11
    הגב לתגובה זו
    7 0
    תקרא שוב
    סגור
  • 4.
    כרגיל. כתבה מעניינת . תודה רבה (ל"ת)
    תומר 24/05/2024 15:05
    הגב לתגובה זו
    2 4
    סגור
  • 3.
    gen ai בפלטפורמה קיימת
    כיוון 24/05/2024 15:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ראיתי הרבה כתבות על חומרה וענן. לאחרונה גם כתבות על מכשירי קצה. הציד שלי כמשקיע ממוקד כעת בחברות שיש להם כבר לקוחות המשתמשים בפלטפורמה שלהם (עדיף SAAS) והוסיפו addon המבוסס על gen ai שבאמת נותן ערך ללקוחות שלהם במחיר של עשרות דולרים לחודש. עלות גיוס לקוח זניחה ביחס ללקוח חדש. פוטנציאל יחס המרה / חדירה גבוה של ה- upsale כיוון שהפלטפורמה/מותג כבר משרת את הלקוח. ה- add on נותן ערך למשתמש העסקי (זמן /פתרון תקלות). חברות כאלו יוכלו להציג גידול מהיר בהכנסות בטווחי זמן קצרים.
    סגור
  • נייס, נייס ושוב פעם נייס. (ל"ת)
    כגן 24/05/2024 17:06
    הגב לתגובה זו
    7 0
    סגור
  • 2.
    חד משמעי בועה. ולא סתם בועה
    בועה בועתית 24/05/2024 14:59
    הגב לתגובה זו
    2 0
    וגם אם נניח זה ישנה את העולם למרות שלי זה לא תורם כלום, ונניח זה יבוא על חשבון עובדים מאיפה יקחו כסף ללחם? מצוקרברג?! קחו ספר טוב, תקראו וחליק עם השטויות. כלכלה לפני בורסה.
    סגור
  • distruption מטורף בסקאלות עצומות עם גלי הדף
    החבר מהערה 3 24/05/2024 18:08
    הגב לתגובה זו
    3 2
    לא תורם כלום - באיזה עולם אתה חי ? מבחינה כלכלית מגביר את יחסי היעילות של חברות באופן דרמטי. כן זה מגיע על חשבון העובדים אבל מבחינה חברות זה בדיוק מה שמעניין אותן לחסוך כסף. בעזרת כלי gen- ai מה שעושים היום 5 עובדים יוכל לעשות עובד אחד. מה אתה חושב שיקרה distruption מטורף. התיעלות/פיטורים. אבטלה. הורדת ריבית !? בעיות חברתיות. דבר אחד בטוח זה הולך לשנות את העולם לטובה או לרעה זו כבר שאלה אחרת
    סגור
  • 1.
    אם מצב החברה טוב מ 2021 אז התשובה ברורה למה לעצור משקיע (ל"ת)
    יועץ לשלמה גרינברג 24/05/2024 14:51
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • אל תעצור (ל"ת)
    שלמה גרינברג 24/05/2024 17:15
    הגב לתגובה זו
    6 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות