התאגיד של ענקיות הטק שנועד להילחם בפיתוח הישראלי של אנבידיה
ענקיות הטכנולוגיה גוגל, מיקרוסופט ומטא הודיעו כין הן חוברות לשורה של חברות טכנולוגיה אחרות להקמת קונצרן בשם Ultra Accelerator Link (UALink), אשר יפעל ליצור תקן חדש של קישוריות בין שבבים ומעבדי בינה מלאכותית (AI) במרכזי נתונים. בכך יבקשו החברות לערער על הדומיננטיות של אנבידיה, ופתרון הקישוריות שלה, NVLink שפותח על ידי עובדי החברה בישראל.
קבוצת UALink Promoter Group - המונה גם את החברות אינטל AMD, ברדקום וסיסקו יפעלו להציע תקן תעשייתי חדש לחיבור שבבי בינה מלאכותית המצויים כיום במספר הולך וגדל של שרתים. "התעשייה זקוקה לתקן פתוח שניתן לקדם במהירות רבה, ב[פורמט] פתוח המאפשר למספר חברות להוסיף ערך לאקוסיסטם הכולל", אמר פורסט נורוד, המנהל של AMD עבורת מרכזי נתונים. "התעשייה זקוקה לתקן שמאפשר לחדשנות להתקדם במהירות מעבר לגבולות של חברה בודדת".
הגרסה הראשונה של התקן המוצע, UALink 1.0, תחבר עד 1,024 מאיצי בינה מלאכותית על פני "פוד" מחשוב יחיד. התקן, אשר מבוסס על "סטנדרטים פתוחים", יאפשר להגביר את המהירות של הקישוריות, כך על פי הודעת הקבוצה. UALink 1.0 יהיה זמין עבור החברות שיצטרפו לקונסורציום, עם מפרט מעודכן ברוחב פס גבוה יותר כבר ברבעון הבא, כאשר הגרסה הבאה, UALink 1.1, עתיד להגיע ברבעון הרביעי של 2024.
מי שנעדרת מהרשימה המכובד היא ענקית השבבים אנבידיה (Nvidia), היצרנית הגדולה ביותר של שבבי בינה מלאכותית עם שליטה בנתח שוק של 80%-95%. זאת משום שלאנבידיה פתרון משלה עבור קישוריות למרכזי נתונים. מי שאחראים לפיתרון הם עובדי החברה בישראל (המשך פעילות מלאנוקס), אשר פיתחו אותו לאורך השנים והשיקו את הדור החמישי שלו, NVlink, במסגרת כנס המפתחים של החברה לפני כחודשיים. מלבד אנבידיה, אמזון היא ענקית הטכנולוגיה היחידה שבחרה שלא להשתתף בשלב זה בקונצרן, וייתכן שהדבר נובע מהקשר הצמוד שלה עם אנבידיה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מדובר בקרטליזציההתארגנות לא חוקית 01/06/2024 06:50הגב לתגובה זו0 0אנבידיה פיתחה את זה בעצמה, עכשיו אנחנו מקבלים קרטל של חברות נגד אנבידיה? צריך לתבוע אותם על ההתנהלות הזאת, שכל חברה תפתח בעצמהסגור