ארמקו הסעודית מוכרת מניות - במה היא שונה משאר יצרניות הנפט?

מניית יצרנית הנפט הסעודית ירדה השנה עד כה ב-12%, בזמן שאקסון עלתה ב-13% ותעודת סל XLE, העוקבת אחר מניות האנרגיה, עלתה ב-9%
 | 
telegram
(1)

יצרנית הנפט ארמקו המשמשת כחברת הנפט הממלכתית של ערב הסעודית, שולטת בשטחי הנפט הטובים ביותר בעולם ומסוגלת לייצר נפט בזול יותר מכל חברה אחרת. עם זאת, במקום להיסחר כמו מניית צמיחה, עראמקו נסחרת יותר כמו אג"ח, מחלקת דיבידנדים בריאים ולעיתים רחוקות מנייתה לוקחת חלק בנפילות ובזינוקים שמדי פעם חווה שוק האנרגיה. המאפיינים הללו עשויים להפוך את מניית הנפט הסעודית לאטקרטיבית עבור משקיעים המעוניינים להנות מהביקוש החזק לנפט מבלי להתמודד עם התנודתיות. עם זאת, זה אומר גם שהמשקיעים לא יהנו מעליית ערך משמעותית .

ארמקו ירדה השנה עד כה ב-12%, בזמן שאקסון עלתה ב-13% ותעודת סל XLE, העוקבת אחר מניות האנרגיה, עלתה ב-9%. מניית ארמקו, הנסחרת לרוב עם נפח מסחר דליל, נוטה לספק ביצועים טובים יותר מהמתחרות בשוק דובי וביצועים פחות טובים בשוק שורי.
 

ארמקו מעוניינת לגייס 12 מיליארד דולר

המשקיעים יצטרכו לשקול את היתרונות והחסרונות של יצרנית הנפט הסעודית, כאשר החברה מתכוננת למכור מניות נוספות לציבור. ארמקו מתכננת להנפיק 1.545 מיליארד מניות, תמורת כ-12 מיליארד דולר, שיועברו לממשלת ערב הסעודית. בנוסף, הממשלה מחזיקה גם באופציה המאפשרת לה למכור מניות נוספות בשווי של 1.2 מיליארד דולר. 

הכסף מההנפקה צפוי לממן יוזמות ממשלתיות שאפתניות, כולל פרויקטי נדל"ן ותיירות ובכך אולי מקווה ערב הסעודית לצמצם את התלות שלה בנפט. התכנית הזו של הממלכה נקראת "חזון 2030".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הממלכה מתכננת למכור 90% ממניותיה למשקיעים מוסדיים ועוד 10% למשקיעים פרטיים, כאשר רוב המשקיעים בארה"ב לא יוכלו לקחת חלק. הסיבה לכך היא שארמקו נסחרת ב-Tadawul, בורסה סעודית עם מגבלות קפדניות על השקעות זרות. לרוב הברוקרים למשקיעים פרטיים בארה"ב אין גישה לבורסה ומשקיעים צריכים בדרך כלל לפתוח משרדים בסעודיה. כמה קרנות הנסחרות בבורסה האמריקאית מחזיקות במניות של ארמקו, אך החשיפה בהן היא יחסית נמוכה. 

לדוגמה, יש את קרן iShares MSCI Saudi Arabia  ISHARES MSCI SAUDI ARABIA CAPPED ETF -0.59% ISHARES MSC 40.74 -0.59% ISHARES MSCI SAUDI ARABIA CAPPED ETF סגירה:0 פתיחה:40.88 גבוה:40.99 נמוך:40.7 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  בה לארמקו יש משקל של 7% בלבד.


הכנסה קבועה או תשואה עודפת


עבור המשקיעים שהצליחו להתגבר על המכשולים ולהשקיע ביצרנית הנפט הסעודית, אין ספק שהמניה הפכה להיות יותר אטרקטיבית ממה שהייתה כאשר החברה הנפיקה מניות לציבור ב-2019. בהנפקה אז בסך 29 מיליארד דולר, שדורגה כגדולה אי פעם, נסחרו המניות בפרמיה משמעותית לעומת יצרניות הנפט האחרות, למרות תשואת הדיבידנד היחסית צנועה של החברה של 4.4%. כיום ארמקו נסחרת בפרמיה נמוכה יותר ותשואת דיבידנד גבוהה משמעותית מזו של המתחרות.

יצרנית הנפט נסחרת כעת במכפיל רווח עתידי ל-12 החודשים הקרובים של 15.7, בעוד אקסון נסחרת עם מכפיל של 12 ושברון עם 11.8. לפי הערכות, במידה וארמקו תצליח לגייס לפי שווי הנמצא בנקודת האמצע של טווח התחזיות, תשואת הדיבידנד שלה צפויה לעמוד על 6.9%. לשם השוואה, תשואת הדיבידנד של אקסון היא 3.3% וזו של שברון היא 4.1%.  

בוול-סטריט סבורים כי למשקיעים שרוצים להרוויח כמה שיותר מהגידול בביקוש לנפט עדיף דווקא להסתכל על יצרניות הנפט האחרות. במידה והם מחפשים הכנסה קבועה, ארמקו יכולה להתאים, בהנחה שהיא עדיפה על השקעות אחרות כמו אג"ח או קרנות כספיות.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    !!
    COP 02/06/2024 19:05
    הגב לתגובה זו
    1 0
    !!!לא ממליץ אך משקיע,עם ארמקו יש להיזהר כמו עם גזפרום שפוטין החליט במלחמה שלא תיסחר
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות