כוחו של מודי נחלש: תוצאות הבחירות בהודו יעצרו את הרפורמות הכלכליות?

ראש ממשלת הודו המכהן, נרנדרה מודי, אמנם צפוי להמשיך לכהונה שלישית, אך הקואליציה בראשה הוא עומד נחלשה באופן משמעותי; עם התבהרות התוצאות המדדים המובילים במדינה עולים ב-2%
 | 
telegram

תוצאות הבחירות בהודו מתחילות להתבהר: ראש הממשלה המכהן, נרנדרה מודי, אמנם צפוי להמשיך לכהונה שלישית, אך הקואליציה בראשה הוא עומד נחלשה באופן משמעותי. כעת, תוהים ההודים, אך גם האנליסטים והמשקיעים, כיצד תושפע המדינה עם האוכלוסייה הגדולה בעולם מהקיטון בכוחו ומעמדו של מודי.

ההפתעה המסוימת בתוצאות הבחירות בהודו צבעו את המסכים בבורסה המקומית באדום. על רקע חוסר הוודאות באשר להמשכיות של הרפורמות הכלכליות שהנהיג מודי בשנים האחרונות, מדדי הדגל המובילים רשמו אתמול ירידות של כמעט 6%. במהלך יום המסחר מכרו משקיעים מוסדיים זרים מניות בהיקף שיא של 124.36 מיליארד רופי (כ-1.5 מיליארד דולר). בסוגנות הדירוג פיץ' העריכו כי היחלשות הקואליציה של מודי עלולה להוות אתגרים ליעדים השאפתניים בסדר היום של הממשלה.

עם זאת, בסוכנות הדירוג סייגו את דבריהם והעריכו, כי "למרות הרוב הקטן יותר, אנו מצפים שהמשכיות המדיניות תימשך, והממשלה תמשיך להתמקד בדחיפה של ההשקעות שלה". ואכן, הסחף במדדים המובילים נעצר במהלך המסחר היום, והם אף עברו לעליות של כ-2%. זאת על רקע ההנחה שחלק מהרפורמות עשויות להיתקל בהתנגדויות מסוימות אך להמשיך ברובן לאור הרוב בו מחזיק מודי, למרות היחלשות הקואליציה שלו.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מי שעוד עשוי לשלם את מחיר השינוי הפוליטי המסוים הוא תקציב הביטחון של המדינה הענקית, אשר עשוי לקטון באופן משמעותי, וכפועל יוצא מכך להשפיע על התעשייה הביטחונית הישראלית, שנהנית מפעילות ענפה בהודו. מבט על הנתונים מעלה, כי היצוא הביטחוני מישראל להודו מוערך ביותר מ-2 מיליארד דולר בשנה. למעשה, ישראל היא אחת מספקיות הנשק הגדולות ביותר של הודו, ומדורגת במקום הרביעי אחרי רוסיה, צרפת וארצות הברית. מנגד, הודו הינה בין חמש יבואניות הנשק הגדולות ביותר בעולם, עם תקציב ביטחון של יותר מ-70 מיליארד דולר. היחסים הביטחוניים בין המדינות כוללים גם שיתופי פעולה אסטרטגיים, כמו פיתוח וייצור משותף של כטב"מים וטילים באמצעות שותפויות עם חברות הודיות כמו אדאני גרופ, טאטא ואלפא דיזיין טכנולוג'יס.

בין הפרויקטים המרכזיים ניתן למנות את הייצור המשותף של הכטב"מים מסוג הרמס 900, שהשנה החל להיות מיוצר כולו במדינה, מערכות ההגנה האוויריות ברק, וטיל הנ"ט ספייק. בנוסף, הצבא ההודי עושה שימוש במערכות הדמיה תרמית ובאמצעי לחימה אחרים של חברות ישראליות במשימות בגבול עם סין וגם בעימות השנוי במחלוקת של צבא הודו בקשמיר.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות