בגלל אחת המשקיעות - סופטבנק בדרך לבייבאק של 15 מיליארד דולר

קרן ההשקעות אליוט בנתה פוזיציה בחברת סופטבנק, ולצד קשרים חזקים להנהלת החברה היא מנסה לשכנע אותה לצאתת בתכנית רכישה עצמית בסך 15 מיליארד דולר
 | 
telegram

קרן ההשקעות אליוט בנתה בחודשים האחרונים את הפוזיציה שלה בסופטבנק שמוערכת בכמה מיליארדי דולרים, מה שמקנה לה החזקה בגובה חד ספרתי בקונגלומרט היפני. היא עשתה זאת בתוקפה בה הפער בין שווי המניה לשווי הנכסים של החברה לא יכל להיות גדול יותר, ולזה היא הוסיפה ביסוס קשרים קרובים עם ההנהלה.

עכשיו לפי הדיווחים אליוט דוחפת לכיוון מהלך במסגרתו תכריז סופטבנק על תכנית לרכישה עצמית של מניותיה בהיקף של 15 מיליארד דולר, מה שמעלה את המנייה של סופטבנק ב-6% בבורסה ביפן.

שוויהנכסים של סופטבנק זינק לשיא של 180 מיליארד דולר בעיקר הודות לעליית המניה של ARM ARM HOLDINGS -5.59% ARM HOLDINGS 128.73 -5.59% ARM HOLDINGS סגירה:0 פתיחה:133.11 גבוה:133.3 נמוך:126.82 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , יצרנית השבבים הבריטית ב-90% ממנה מוחזקים על ידי סופטבנק. בעוד המניה של סופטבנק עלתה בכ-50% מתחילת השנה, שווי השוק הנוכחי שלה עומד על כ-84 מיליארד דולר בלבד.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לפי הדיווחים, אליוט טוענת שרכישה חוזרת של מניות בשווי 15 מיליארד דולר תתן דחיפה למחיר המניה ותשמש כהבעת אמון של החברה באסטרטגיה שלה. זוהי הפעם השנייה שאליוטמפעיה לחץ על סוםטבנק בצורה כזו אחרי שב-2020 החברה לחצה על החברה לצאת בתכנית דומה בהיקף של 20 מיליארד דולר. הקרן גם די פעילה בשוק היפני - היא  רכשה בעבר נתח בטושיבה ומחזיקה כיום בנתחים משמעותיים בחברת ההדפסה דאי ניפון, בית המסחר סומיטומו קורפוריישן וחברת הנדל"ן מיצובישי פודוסאן, יזמית הנדל"ן הגדולה ביותר הנסחרת בבורסה היפנית.

בסיבוב ההשקעה הקודם של אליוט בסופטבנק, האסטרטגיה של סופטבנק הייתה שונה - אז היה לה נתח של 25% בענקית המסחר המקוון עליבאבא תוך התמקדות משמעותית בהשקעות בסיכון גבוה בשוק הפרטי שבוצעו על ידי קרן Vision Fund שלה בשווי של 100 מיליארד דולר.

כיום, סופטבנק בנויה סביב ARM. יחס ההלוואות לשווי של הקבוצה - חוב נטו כחלק משווי הנכסים שלה - ירד ל-8.4%, רמה שיוש מיטסו גוטו, סמנכ"ל הכספים של הקבוצה, תיאר כ"אולי נמוכה מדי, ובכנות, בטוחה מדי" והשווה את הנתון לשנת 2020 אז עמד על 20%.

אליוט מכרה כמעט את כל המניות שלה בסופטבנק בתחילת 2022, לאחר שאיבדה אמון ביכולתה של החברה לסגור את הפער בין שווי הנכסים לשווי המנייה. עם זאת, בשנת 2020, סופטבנק יצאה בתוכנית של 4.5 טריליון ין (אז שווה ל-41 מיליארד דולר) למכירת נכסים והשיקה תוכנית רכישה עצמי של מניותיה בהיקף של 2.5 טריליון ין בזמן שאליוט החזיקה במניות שלה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות