מהלך נואש? אינטל מכניסה שותף למפעל באירלנד - המשקיעים פסימיים

חברת השבבים האמריקאית נעזרת במימון חיצוני כדי להוציא לפועל את התוכנית השאפתנית להתחרות עם TSMC בייצור שבבים, אשר מכבידה על תוצאותיה, אבל המשקיעים מסרבים להשתכנע
 | 
telegram
(3)

חברת השבבים האמריקאית אינטל INTEL CORPORATION +0.25% INTEL... 24.5 +0.25% INTEL CORPORATION סגירה:0 פתיחה:24.31 גבוה:24.68 נמוך:24.14 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הסכימה למכור נתח במיזם השולט במפעל באירלנד לחברת ניהול הנסים אפולו גלובל (Apollo Global), תמורת 11 מיליארד דולר. המהלך צפוי לסייע לחברה לממן את תוכניותיה השאפתניות להתחרות ב-TSMC הטאיוואנית בייצור שבבים, אשר בינתיים מסבות לה הפסדים כבדים ומכבידים על תוצאותיה.

במסגרת העסקה, חברת ההשקעות תחזיק ב-49% ממיזם משותף שמפעיל את Fab 34, מתקן הייצור בנפחים גבוהים (HVM) של אינטל באירלנד, בו השקיעה החברה עד כה 18.4 מיליארד דולר. על פי תנאי ההסכם, אינטל תקנה כמות מינימלית מהתפוקה של המפעל, ותעניק עדיפות למפעל על פני אחרים. לדברי החברה, בניית המפעל, "הסתיימה ברובה", וכעת העסקה תאפשר לה להשקיע את כספה במקום אחר.

שיתוף הפעולה עם אפולו מגיע לאחר שלפני כשנתיים הודיעה אינטל על עסקה דומה עם חברת ההשקעות Brookfield, שהזרימה 15 מיליארד דולר כדי לסייע במימון מפעל החברה באריזונה. עסקאות אלו נועדו להפחית את הלחץ הפיננסי שנוצר כחלק ממאמץ מהשינוי האסטרטגי שהיא עוברת בשנים האחרונות תחת המנכ"ל פט גלסינגר. תוכנית שנועדה למקד את אינטל, פעם החברה העשירה ביותר בתעשיית המוליכים למחצה, בייצור שבבים באמצעות מפעלים שהיא מקימה ברחבי העולם.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"ההכרזה מדגישה את המשך ההתקדמות של אינטל באסטרטגיית השינוי שלה. החברה ממשיכה להתקדם כדי ליצור גמישות פיננסית ולהאיץ את האסטרטגיה שלה, כולל השקעה בפעילות ייצור גלובלית, תוך שמירה על מאזן חזק", נכתב בהודעת החברה. אלא שלפחות כרגע המשקיעים לא מתרשמים מההצהרות החגיגיות של החברה, שאיבדה בשנים האחרונות את מעמדה לחברות כמו אנבידיה ו-AMD. בזמן שמחיר המניה של מתחרותיה מרקיע שחקים, מניית אינטל ירדה בכ-36% מתחילת השנה והיא נסחרת לפי שווי של כ-129 מיליארד דולר.

גלסינגר מרים את תחום הייצור - בינתיים ההפסדים כבדים

בשנת 2021, נקרא פט גלסינגר, אז מנכ"ל חברת מחשוב הענן VMWare, להוציא את אינטל מהבוץ. באותה שנה ראתה ענקית השבבים כיצד אחד הלקוחות המשמעותיים ביותר שלה, אפל, עוזב אחרי 15 שנים של שיתוף פעולה. אך לא פחות חשוב מכך, היא ראתה כיצד מעמדה נשחק אל מול המתחרות, ובמיוחד AMD, שעד לפני מספר שנים כלל לא אימה עליה. ואכן ההגעה שלו עוררה עניין רב בקרב המשקיעים, שקיוו שהמוניטין שלו כמנכ''ל קשוח אך נערץ וכזה שלא מפתח משינויים, יחזיר את החברה אל מסלול של צמיחה. באותו יום שבו הוכרז המינוי קפצה מניית החברה בכ-11%, רמז לציפיות מגלסינגר, אך לא פחות עדות לאופן שבו השוק תפס את קודמו בתפקיד, בוב סוואן.

חודשים ספורים לאחר כניסתו לתפקיד, הכריז גלסינגר על תוכנית אסטרטגית חדשה - IDM 2.0. במסגרתה, תפעל החברה במטרה להתחרות עם החברות TSMC הטייוואנית, וסמסונג הדרום קוריאנית בתחום היציקה וייצור השבבים. בכך ביקשה החברה להפוך לחלק אינטגרלי בשרשרת הייצור של השבבים, לא רק עבורה אלא גם עבור יתר החברות הפועלות בתחום, כולל גם מתחרותיה הגדולות. כחלק מהמהלך, הכריזה החברה על השקעה של עשרות מיליארדי דולרים בהקמת מפעלי ייצור חדשים ברחבי העולם, שנועדו לתת מענה בין היתר לשוק האמריקאי והאירופאי. הצעד של גלסינגר לווה גם בתמיכת עתק מצד הממשל האמריקאי, אשר ביקש לחזק את מעמדו בתחום כחלק מ"מלחמת השבבים" המתנהלת אל מול סין ויתר המעצמות, לנוכח העיכובים בשרשראות האספקה של מוליכים למחצה במהלך תקופת הקורונה.

גלסינגר והמהלכים שהוביל הצליחו לייצב את הספינה של אינטל, שבשנה האחרונה הצליחה להציג צמיחה עקבית, רבעון אחר רבעון, תוך שהיא עוקפת את צפי האנליסטים והתחזיות שלה עצמה. בשנת 2023 הציגה החברה צמיחה של 13% בפעילות הפאונדרי (Foundry), ייצור ויציקה של שבבים עבור חברות אחרות, ל-637 מיליון דולר. בנוסף, בחודש פברואר הודיעה החברה על העסקה המשמעותית ביותר בתחום, לאחר שחתמה על הסכם לייצור שבבים עבור ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט בהיקף של 15 מיליארד דולר. העסקה המשמעותית ביותר עבור חטיבת הפאונדרי, שעד כה דיווחה על עסקאות קטנות בהרבה, וכזו שעשויה לפתוח עבורה דלתות נוספות.

התוצאות עדיין רחוקות

אלא שלא הכל ורוד בממלכת השבבים של גליסנגר. לפני חודשיים פרסמה אינטל לראשונה את התוצאות של פעילות הייצור בנפרד מהפעילויות האחרות, במהלך שנת 2023. על פי הדוחות, יחידת הייצור שלה הציגה במהלך השנה כולה הכנסות של 18.9 מיליארד דולר, ירידה של 31% לעומת 27.49 מיליארד דולר בשנת 2022. ההפסד תפעולי של החברה בשנה כולה עמד על 7 מיליארד דולר, גבוה משמעותית מהפסד תפעולי של 5.2 מיליארד דולר אשתקד.

כחלק ממצגת למשקיעים, אמר המנכ"ל, פט גלסינגר, ש-2024 צפויה להיות השנה עם ההפסדים התפעוליים הגרועים ביותר בכל הקשור לעסקי ייצור השבבים, וכי היא צופה לחזור לרווחיות תפעולית רק בשנת 2027. גלסינגר אמר כי החולשה בעסקי היציקה נבעה מהחלטות גרועות שבוצעו בעבר, כולל ההחלטה שלא להשתמש במכונות אולטרה סגול קיצוניות (EUV) מבית היוצר של חברת ASML ההולנדית. החלטה שהביאה את אינטל להוציא 30% מפעילות הייצור למיקור חוץ אצל חברות כמו TSMC. אלא כעת השקיעה החברה סכומים גדולים לרכישת מכונות EUV, כדי לצמצם את הצורך בחברות נוספות, ומקווה לקצור את הפירות בעתיד. "בעידן שלאחר (רכישת מכונות) ה-EUV, אנחנו מאוד תחרותיים במחיר, בביצועים ואף חוזרים לדומיננטיות. ובעידן שלפני ה-EUV נשאנו הרבה עלויות ו(היינו) לא תחרותיים", סיכם גלסינגר.

התוצאות האחרונות מלמדות בעיקר על כך שהדרך של אינטל לנגוס בשליטה של TSMC אשר מחזיקה בכ-70% משוק היציקה. ההפסדים התפעוליים של החברה, אמנם הכרחיים, אך הם בהחלט מעכבים את ההתקדמות של הפעילות בה תולה אינטל תקוות. אם לשפוט על פי הצהרות העבר ותגובת המניה לתוצאות, הן המשקיעים והן ההנהלה ציפו לתוצאות טובות יותר כבר השנה. עם זאת, במידה והחברה אכן תצליח לצמצם באופן עקבי את הוצאות התפעול כפי שגלסינגר הבטיח, ותצליח למשוך לקוחות חדשים הרי שפעילות היציקה עשויה להתברר כבוננזה של החברה.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    האנבידיה של עוד 5 שנים
    רועי 06/06/2024 00:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל המערב יעבור לייצר שם, טכנולוגיות הייצור ישתפרו ואינטל תוכל למכור מוצרים במחיר שאחרים לא ותכבוש חזרה נתחי שוק.
    סגור
  • 2.
    חברה כושלת
    אנונימי 05/06/2024 22:29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    החברה שמלאה באנשים שיודעים הכל
    סגור
  • 1.
    אינטל קורסת אל תוך עצמה
    אנונימי 05/06/2024 22:27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מי שהיתה החברה המובילה נעלמה מהנוף,אין לה מזומנים יש לה עודף כח אדם של מעל 60 אחוז אבל יותר מכל יש לה המון מנהלים שיודעים הכל
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות