אכזבה לגאוזי: תחל להיסחר היום לפי שווי של 319 מיליון דולר בלבד
החברה הישראלית המספקת פתרונות הצללה לכלי רכב ובניינים, תחל להיסחר היום בנאסד"ק לאחר שגייסה 75 מיליון דולר, באמצעות מכירת מניות במחיר של 17 דולר (הרף התחתון), נמוך בהרבה מזה שלפיו בוצע סבב הגיוס האחרון שלה - 31 דולר למניה
יצרנית הזכוכית החכמה הישראלית גאוזי (Gauzy), תחל להיסחר היום בנאסד"ק לאחר שהשלימה גיוס של 75 מיליון דולר לפי שווי של 319 מיליון דולר. מדובר באכזבה עבור החברה שכן המחיר של המניה צפוי לעמוד על 17 דולר, הרף התחתון של המחירים אותו הציבה בשבוע שעבר. מדובר גם בסכום נמוך משמעותית ביחס למחיר המניה בסבב הגיוס הקודם שלה - 31 דולר.
מניות החברה צפויות להתחיל להיסחר היום תחת הסימול "GAUZ". מדובר בניסיון השני של החברה להנפיק את מניותיה לאחר שלפני כשנתיים הגישה החברה ל-SEC תשקיף חסוי. על פי הדיווחים, לפני שבחרה להשהות את תוכניות ההנפקה תכננה החברה לגייס סכום של 150 מיליון דולר לפי שווי של 600 מיליון שקל. על אף השווי הנמוך, בחברה בחרו לצאת להנפקה בין היתר בשל הצורך המיידי שלה במזומנים. נכון לסוף הרבעון הראשון של 2024, בקופת החברה מזומנים בהיקף של 2.4 מיליון דולר, כל זאת בזמן שהיא רושמת הפסדים כבדים.
על פי התשקיף, הכנסות החברה בשנת 2023 עמדו על 77.9 מיליון דולר, עליה של כ-59% ביחס לכ-49 מיליון דולר בשנת 2022. עם זאת, בשורה התחתונה ההפסד הנקי של החברה המשי להעמיק ועמד על 79.3 מיליון דולר, לעומת כ-37.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. מגמה זו, נמשכה גם ברבעון הראשון של 2024 אותו סיימה החברה עם הכנסות של 24.7 מיליון דולר (צמיחה של 42%), לצד הפסד מעמיק של 18.5 מיליון דולר.
הזכוכית חכמה - גם המשקיעים?
גאוזי, הוקמה בשנת 2010 על ידי שלושה יזמים אייל פסו (מנכ"ל), אדריאן לופר (סמנכ"ל טכנולוגיות) ודימיטרי דוברנקו (מהנדס ראשי). החברה פיתחה זכוכית חכמה, אשר שולטת באור ובצל באמצעות אמצעים כימיים.בכך מתאימות עצמן הזכוכיות המותקנות בכלי רכב ובניינים לכמות השמש הנתונה. בין לקוחות החברה ניתן למנות יצרניות הרכב הונדה, פורד מרצדס ו-BMW כמו גם יצרנית המטוסים בואינג. להערכת החברה, היא פועלת בשוק של 44 מיליארד דולר ב־2023, אשר צפוי לשלש את עצמו עד שנת 2028 לכ-124 מיליארד דולר. לפני כשלוש שנים נכנסה החברה גם לתחום ה־ADAS (מערכות עזר מתקדמות לנהגים), וה־APAS (מערכות עזר מתקדמות לנוסעים) בעקבות רכישת חברת ויז'ן סיסטמס.מנכ"ל החברה מסביר על הטכנולוגיה. קרדיט רשות החדשנות
התשקיף של החברה גם חושף את המשקיעות המרכזיות בחברה עד כה. המשקיעה הגדולה ביותר היא קרן אייבקס האמריקאית, המשקיעה בסטארט-אפים ישראלים, אשר מחזיקה בכ-23.7% מהחברה (18.8% במידה וההנפקה תצא לדרך). אחריה ניתן למצוא את קרנות ההון סיכון הישראליות אינפיניטי (9.3% מהחברה לפני הדילול הצפוי בהנפקה), Olive Tree (9.1%) ו-Blue-Red (6.3%). משקיעה נוספת בחברה היא אייברי דניסון (Avery Dennison) האמריקאית, שהשקיעה בגאוזי באמצעות הפעילות בארץ, מפעל קוטלב בקיבוץ חניתה, אותו רכשה לפני כ-8 שנים. מייסדי החברה אייל פסו ואדריאן לופר מחזיקים גם הם בנתח משמעותי של 5.8% ו-2.3% מהחברה (בהתאמה).
במסגרת סבב הגיוס האחרון של החברה (D), אשר הושלם במרץ 2023 גייסה החברה כ-כ-51.6 מיליון דולר. במסגרתו מכרה החברה כ-1.66 מיליון מניות במחיר של כ-31 דולר למניה. כלומר, השווי של החברה נחתך בכ-40% מאז סבב הגיוס האחרון ביחס לשווי העולה מהתשקיף שפרסמה החברה. הסבב נערך בהובלת אייבקס ובהשתתפות של הקרנות הישראליות שכבר השקיעו בחברה בעבר. אלו, אמנם השקיעו בחברה בשלבים מוקדמים במחיר נמוך, אך יאלצו להסתפק ברווחים נמוכים משציפו לפני שנה או שנתיים. זאת על אף ההתחממות של שוק ההנפקות בוול סטריט.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אם היית כותב קישור למנייה היתה מקבל לייק -אז לך תלמד (ל"ת)HAKY1 16/07/2024 12:05הגב לתגובה זו0 0סגור