מנצלת את הגאות: קנון מממשת מניות צים תמורת 111 מיליון דולר
על רקע הזינוק במחיר המניה, החליטה הנהלת קנון למכור 5 מיליון מניות של ענקית הספנות, ובהמשך למכור סכום דומה בתמורה לעד 155 מיליון דולר; בכך צפויה קנון להקטין את אחזקותיה בצים ל-12%
ענקית הספנות הישראלית צים צים נהנתה בחודשים האחרונים מהמצב בשוק הספנות, וראתה כיצד מנייתה מכפילה את ערכה תוך פחות מחודשיים. מי שניצלה את המצב היא חברת קנון קנון -0.5% של עידן עופר, שמכרה אתמול 5 מיליון מניות של חברת הספנות תמורת סכום של כ-111 מיליון דולר. בנוסף, התקשרה החברה בהסכם למכירת 5 מיליון מניות נוספות במחיר של 110-155 מיליון דולר.
על פי הדיווח של החברה, היא מכרה 5 מיליון מניות צים במחיר ממוצע של 21.1 דולר למניה, ובסכום כולל של 110.6 מיליון דולר. בנוסף, התקשרה החברה בהסכם למכירה עתידית של 5 מיליון מניות נוספות תמורת סכום של 110-155 מיליון דולר. בכך קנון, שהחזיקה עד אתמול בכ-20.7% מצים, מקטינה באופן משמעותי את אחזקותיה בחברת הספנות הישראלית לכ-16.5% ובהמשך לכ-12.1%.
ההחלטה לממש חלק מהמניות מגיעה על רקע הזינוק בשווי החברה בחודשים האחרונים בעקבות המצב בשוק הספנות. זאת היות ובצד ההציע היא נהנתה ממחוסר באוניות ומכולות, ובצד הביקוש מעודף ביקוש בעיקר בארצות הברית. בהתאם, בחודש האחרון קפצה מניית צים בכ-77%, תוך שהיא משלימה זינוק של כ-230% בחצי השנה האחרונה. נכון לכתיבת שורות אלו היא נסחרת במחיר של 23.8 דולר למניה, המשקפים לה שווי שוק של כ-2.86 מיליארד דולר.
התוצאות אמנם אכזבו בהתחלה אך המשקיעים הבינו שטעו
הכנסות צים ברבעון הראשון של 2024 עמדו על 1.56 מיליארד דולר, עלייה של 14% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, אך מתחת לצפי האנליסטים להכנסות של 1.57 מיליארד דולר. בשורה התחתונה, דיווחה החברה על מעבר לרווח נקי של 92 מיליון דולר (0.75 דולר למניה), לעומת הפסד נקי של 58 מיליון דולר (5 סנט למניה) ברבעון המקביל אשתקד, אך מתחת לצפי האנליסטים לרווח של 1.46 דולר למניה. חוסר העמידה של החברה ביעדים שהציבו האנליסטים הביא לכך שמניית החברה ירדה במהלך אותו יום בוול סטריט בכ-4%.אלא שכבר באותו יום הסביר אלי גליקמן, מנכ"ל החברה, בראיון לביזפורטל כי חוסר העמידה של החברה ביעדים שהציבו האנליסטים נבע מפרשנות לא נכונה שלהם את שוק הספנות. לדבריו, "האנליסטים ראו את העלייה במדדי מחירי התובלה וחשבו בחלקם שהדבר בא לידי ביטוי בצורה מיידית, בעוד לנו לוקח זמן עד שאנחנו מכירים בהכנסות ההפלגה. לכן, הדבר יבוא לידי ביטוי בתוצאות של הרבעון השני וייתכן שגם השלישי. מי שהקדים וחשב שזה יקרה ברבעון הראשון פשוט טעה בחישובים". ואכן, מאז פרסום הדוחות וחרף הירידה באותו היום, זינקה מניית צים בכ-30%.
- המכסים של טראמפ מורידים את צים; ממה המשקיעים מודאגים?
- "2025 לא תהיה כמו 2024; שוק הספנות עומד בפני עננות כבדה מאד"
אלי גליקמן, מנכ"ל צים; צילום: שלומי יוסף
באותו ראיון הגדיר גליקמן את שוק הספנות כ"שוק של מאניה דיפרסיה". לדבריו, "כשהמחירים גבוהים כולם רצים לקנו אוניות ומכולות וכשהמחירים נמוכים כולם מנסים להיפטר מאוניות ישנות, בעבר אף היו מצבים ששלחו לגריטה אוניות בגיל של מתחת ל-10 שנים. לכן, זה אולי יכול לקרות בשוק אחר אבל לא בספנות. זה שוק שהוא תנודתי היסטורית, עם ירידות ועליות בהיצע הביקוש שקשה מאד לשלוט עליהם".
ואכן התנודתיות בשוק הספנות, עליה הצביע גליקמן, באה לידי ביטוי היטב במחיר מניית צים. הנפקת החברה בוצעה אי שם במהלך משבר הקורונה במחיר של 15 דולר למניה, משם היא קפצה בתחילת שנת 2022 לשיא של כ-84 דולר למניה . אך אז הגיעה ההתרסקות עד לשפל של כ-7 דולר, וכעת היא נמצאת כאמור במגמת צמיחה מחודשת.
- פאוול מזהיר: השפעת המכסים החדשים על הכלכלה עלולה להיות משמעותית מהצפוי
- על רקע הביקוש הגובר: יצרנית הרחפנים שמכפילה יכולות ייצור
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
גרף מניית החברה מאז הנפקתה במהלך 2021
- 1.מוישי זוכמיר 06/06/2024 15:54הגב לתגובה זוב"ה מיליונים בפחת. למי אכפת הרווח. ברור שהמניה לא הייתה שווה 7 דולר זה היה כסף על הסיפון.