בזמן שסולאראדג' בשפל של שנים: סמנכ"ל הכספים פורש
בזמן שסולאראדג' סולאראדג' -17.07% סולאראדג' 10.64 -17.07% סגירה:0 פתיחה:12.68 גבוה:12.96 נמוך:10.55 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ממשיכה במגמה השלילית, סמנכ"ל הכספים של החברה רונן פייר פורש מתפקידו. פייר יעזוב את סולארדג' לאחר כ-13 שנים בתפקיד. מדובר בצעד חריג שכן בכירים בחברות ציבוריות לרוב לא פורשים בשפל אלא ממתינים כי העסק יתייצב. במקומו של פייר יכנס אריאל פורת, שיצטרף תחילה כסגן נשיא ולאחר מכן ימונה לסמנכ"ל הכספים.
פורת כיהן בעברו כמנכ"ל וסמנכ"ל כספים בסימנס ישראל וכן מנהל איזור אירופה בסימנס העולמית. פורת צפוי לקבל שכר חודשי של 155 אלף שקל, עם בונוס מבוסס יעדים של 80% משכרו השנתי, כמו גם 1.4 מיליון מניות חסומות שיבשילו החל מאוגוסט 2025.
המלאי הרב שצברה סולאראדג' הכביד עליה בתקופה האחרונה. לדברי ההנהלה ברבעון השני המצב צפוי להשתנות, כאשר סמנכ"ל הכספים היוצא אמר כי המלאי יצטמצם, אבל זה חייב להיות במהירות, אחרת יהיו לסולאראדג' מלאים לא רלוונטיים לשוק. הנהלת סולאראדג' סבלה מקשיחות עסקית וקושי גדול להתגמש למצב, משלמת מחיר גדול - הרווחיות שלה נמוכה, השקעות שעשתה במאות מיליונים הולכות לפח, השקעה ענקית במפעל לייצור סוללות בדרום קוריאה, בסימן שאלה.
למה כדאי לשים לב בסולאראדג'
בטוח הקרוב, צריך יהיה לראות אם סולאראדג' יודעת לתרגם את ההון החוזר (מלאי, לקוחות, ספקים) בעיקר המלאי למזומנים. זה יקרה כאשר החברה תצמצם את המלאי. במקביל יהיה צריך לבחון את ההצלחה של טסלה עם הסוללות והממירים בקליפורניה. אם כשהשוק שם יחזור, טסלה תהיה חזקה, זה איום גדול על השוק, בעיקר האמריקאי.כמו כן, חשוב להבין את המכירות "האמיתיות" של סולאראדג'. כאשר היא מכרה לפני שנתיים-שלוש אלו היו מכירות על אוויר. המפיצים קנו מלאי כי חשבו שהביקושים ימשכו, וכעת יש עודפי מלאי ענקיים באירופה וארה"ב. זה גרם גם לפגיעה ענקית בחברות הממירים - סולאראדג' ואנפייז (שנפגעה משמעותית פחות), וזה פגע בכל המפיצים - כמות גדולה של מפיצים שלא עמדו בהפסדים ובחובות יצאה מהשוק.
ולכן, לא מספיק לבחון את המכירות של סולאראדג' אלא את המכירות בשוק עצמו. אם המכירות של המפיצים, כלומר ההתקנות עולות על המכירות של היצרניות לרבות סולאראדג', זה אומר שהמפיצים מקטינים מלאי ואלו חדשות טובות, כשבכל מקרה, זה לא תהליך של רבעון אלא של שנה פלוס. זה קורה במקומות מסוימים, אבל זה לא מתבטא עדין בדוחות של סולאראדג'.
התחרות באירופה היא בעיקר מיצרניות סיניות וחברות אירופאיות כשאנפייז מתחרה בעיקר בארה"ב. השוק האירופאי מגוון כשגרמניה היא הפוטנציאל הגדול.
הדוחות לרבעון הראשון
סולאראדג' דיווחה על הכנסות של 204 מיליון דולר ברבעון הראשון של השנה והפסד של 1.9 דולר למניה. מבט על יתר המספרים בדוחות ועל התחזית קדימה גרמו לאנליסטים ולמשקיעים להבין שהצרות של סולאראדג' לא יסתיימו בקרוב. החברה סיפקה תחזית נמוכה לרבעון הבא - הכנסות של 240 עד 280 מיליון דולר, כשהאנליסטים ציפו למעל 300 מיליון דולר.
גם בעיית המלאי התעצמה. החברה ייצרה יותר משהיא מכרה, המלאי עלה למעל 1.5 מיליארד דולר וזו גיבנת אדירה כי הרווחיות על המלאי הזה אפסית ואפילו שלילית - כפי שהיה ברבעון הראשון. המלאי הזה מספיק למכירות של שנה-שנה וחצי בקצב הנוכחי ועל הדרך הוא כמובן יכול להתיישן ולהימחק.
בעיה נוספת הייתה המזומנים - קצב שריפת המזומנים הוא מעל 200 מיליון דולר ברבעון. זה אמור היה להשתפר, במקביל לצמצום המלאי, זה לא קרה ברבעון הראשון. בקופת החברה מזומנים נטו של מעל 320 מיליון דולר (קרוב ל-950 מיליון דולר במזומן ואגרות חוב ב-630 מיליון דולר). למרות שצפוי שיפור בהכנסות, ברווחיות ובתזרים, עוד שניים-שלושה רבעונים חלשים והחברה בבעיה גם במישור המזומנים. היא כבר לא תחייה על המזומנים שלה, אלא על חובות.
החברה נסחרת כעת לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר, לאחר שמניית סולאראדג' נפלה ב-51% מתחילת השנה וב-84% ב-12 החודשים האחרונים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.תראו תראואנפייז אהובתי 07/07/2024 12:33הגב לתגובה זו0 0הסמנכ"ל שאמר שידי המתקימים מלאות עבודה ושלחברה יש כסף פורשת מעניין מאוד, מתי ידע ותכנן לעזוב?.סגור