חברת האופנה הסינית Shein לקראת הנפקה בלונדון

חברת האופנה הסינית שהלחיצה את האמריקאים מנסה כעת את מזלה בבריטניה. עם זאת, מספר מחוקקים בריטיים כבר החלו לדבר על בדיקה מעמיקה של בקשת ההנפקה של החברה
 | 
telegram

קמעונאית האופנה Shein הגישה בקשה להנפקה בלונדון, כך לפי דיווח של רויטרס. התוכניות של חברת האופנה הסינית, שהאתר שלה נחשב לאחד האתרים הפופולריים בקרב הקונים בישראל, לצאת להנפקה בארצות הברית בוטלו בעקבות מלחמת הסחר עם סין. החברה הגישה בתחילת החודש את המסמכים הרלוונטים לרשויות באנגליה.

עדיין לא ברור מתי Shein מתכננת לצאת להנפקה ועדיין קיימת האפשרות כי החברה תבטל שוב את התוכניות. 

חברת האופנה ממקומת אומנם בסינגפור אך נוסדה בסין ועיקר פעילותה עדיין שם. Shein עדיין ממתינה לאישור הרגולטורים בסין לשינוי מיקום ההנפקה מארה"ב ללונדון. לפי דיווחים קודמים, החברה צפויה להנפיק לפי שווי של 50 מיליארד פאונד (64 מיליארד דולר), מה שיהפוך את ההנפקה לאחת ההנפקות הגדולות בתולדות הבורסה של לונדון ולהנפקה הגדולה ביותר של השנה.
 

השפעת המתיחות בין ארה"ב וסין

החברה הסינית מנסה לצאת להנפקה כבר תקופה ארוכה, כאשר Shein הגישה כבר בשנה שעברה בקשה לצאת להנפקה בארה"ב, אך המתיחות הגוברת בין ארה"ב וסין ביטלה את האפשרות הזו. מספר מחוקקים בממשל האמריקאי אף פעלו על מנת לחסום את ההנפקה כשהם טוענים כי קשריה של החברה עם הממשל הסיני ונהלי העבודה שלה דורשים בדיקה מעמיקה יותר לפני שיהיה ניתן להנפיק אותה בבורסה האמריקאית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המתנגדים להנפקה טענו כי החברה מפרה חוקים האוסרים על ייבוא כותנה מאזור שינג'יאנג בסין, לאחר שדווח כי באותו אזור מתרחשת עבודה בכפייה של אוכלוסיית המיעוט האויגורי.

Shein בתגובה אמרה כי יש לה אפס סובלנות לעבודות בכפייה והיא מחייבת ספקים לרכוש כותנה רק מאזורים המאושרים על ידה. עם זאת, החברה כן הודתה בעבר כי כותנה מאזורים לא מאושרים הגיעה לשרשרת האספקה שלה וציינה כי היא פועלת להפחית את המקרים הללו. לפי ביקורת של צד שלישי שהזמינה Shein בשנה שעברה, עלה כי 1.7% ממלאי הכותנה שלה הגיע מאיזורים לא מאושרים. המבקרים ציינו כי זה טוב יותר מהממוצע בתעשייה.
 

גם בבריטניה הלחצים יגברו

בעוד מספר מחוקקים בריטיים התחילו כבר לדבר על בדיקה מעמיקה יותר של בקשת ההנפקה של Shein, הם עדיין לא הפעילו את אותה רמת לחץ כמו שעמיתיהם בארה"ב עשו. עם זאת, יתכן שהלחצים יגברו ככל ותוכניות ההנפקה יתקדמו. מוקדם יותר החודש שלח סנטור פלורידה מרקו רוביו מכתב לשר האוצר של בריטניה, ג'רמי האנט וקרא לו לחקור את החברה ביסודיות לפני אישור ההנפקה.

למרות זאת, לפי הנחיות ה-FCA, הרשות להתנהלות פיננסית של בריטניה, הסוכנות אינה רשאית לסרב להנפיק חברות העומדות בכללי הרישום של בריטניה. כלומר זה תלוי במשקיעים להחליט האם שיטות העבודה של החברה, המודל העסקי או הבסיס הגיאוגרפי שלה הופכים אותה להשקעה משתלמת.

הרשות כן יכולה להעניש חברות שלא חשפו את כל המידע הנדרש או שסיפקו הצהרות מטעות בתשקיף, אך אין לה סמכויות אכיפה הנוגעות להפרות חקיקה שאינן בסמכותה, כמו חוק העבדות המודרנית של בריטניה או חוקי מס.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות