לקראת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים

שבוע המסחר צפוי להיות שקט בגזרת הדוחות אך מספר נתוני מאקרו מעניינים, כולל מדד מנהלי הרכש, צפויים להתפרסם; בנוסף, השבוע יחול יום העצמאות האמריקאי, שעות המסחר בפנים
 | 
telegram

שבוע המסחר צפוי להיפתח בוול סטריט בסימן חגיגות יום העצמאות בארה"ב שיחול ביום חמישי. לרגל החג ביום חמישי לא יתקיים מסחר וביום רביעי (3.7) יתקיים יום מסחר מקוצר שיסתיים בשעה 20:00 שעון ישראל. לצד זאת, בשבוע שעבר פורסם מדד ה-PCE שנחשב למדד האינפלציה המועדף על הפד' ומחר יתפרסם מדד מנהלי הרכש. 

מדד ה-PCE והצפי להורדת ריבית בספטמבר

מדד המחירים לצריכה אישית (PCE) היה כמעט ללא שינוי בחודש מאי, בהתאם לציפיות והביא את העלייה משנה לשנה ל-2.6% מ-2.7% בחודש אפריל. מדובר בהתקדמות חיובית בחזית האינפלציה שעשויה לקרב את הפד' להורדת הריבית, לאחר עלייה של 0.3% בפברואר, מרץ ואפריל. 

"הנתון החודשי המתון אינו מפתיע, בעיקר בהתחשב ב-CPI אשר פורסם לפני כשבועיים, והצביע גם הוא על יציבות מחירים", כותב יוני פנינג, האסטרטג הראשי של מזרחי טפחות. "היעדר השינוי החודשי במחירים מסייע גם למתן את האינפלציה השנתית אל 2.6%. למי שרוצה עוד קצת אופטימיות, אז כש-"פותחים" עוד שתי ספרות בחישוב זה יוצא אינפלציה שנתית של 2.563%. קרי, היינו קרובים כדי נ"ב וקצת כדי לקבל 2.5%.

אינפלציה חודשית של 0 לא נצפתה ב-PCE מאז נוב' אשתקד. אז, כמו גם במדד המחירים לצרכן הנוכחי, הרבה מאותו מדד מתון נרשם תודות לירידה במחירי הדלק. אבל גם בניכוי זה ומחירי המזון, אינפלציית הליבה של ה- PCE עולה ב-0.1% החודש. גם את זה לא ראינו מאז אותו נובמבר", מוסיף פנינג.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

יונתן כץ וכלכלני לידר רואים בנתוני המדד, בשילוב עם נתונים נוספים, סימנים שעשויים להביא להורדת ריבית הפד' כבר בחודש ספטמבר: "כצפוי, אינפלציית הליבה PCE עלתה ב-0.1% והתמתנה ל-2.6%, הקצב הנמוך ביותר ממרץ 21. במאי, מחירי המוצרים ירדו ב-0.4% ומחירי השירותים עלו ב-0.2%. מדד האמון הצרכני ירד מעט ביוני אך רכיב הציפיות קדימה ירד ל-73 מ-74.9. בדרך כלל, נתון מתחת ל-80 מאותת על מיתון מתקרב. זה חמישה חודשים רצופים שרכיב זה נמצא מתחת ל-80 נקודות. לאור החולשה בנתונים הכלכליים וההתמתנות באינפלציית PCE גברו הסיכויים להורדת ריבית בחודש ספטמבר והורדה נוספת בסוף השנה", מוסיף כץ.

גם פנינג מסכים עם ההערכות של כץ במידה מסוימת: "ההחלטה הקריטית של הפד, כפי שזו מתומחרת בשוק כרגע היא בספטמבר עם כ-55% להורדה לפי בלומברג, בהנחה שלא מורידים ביולי. זה אומר שעד אז יפורסם אותו מדד PCE של יולי, ועמו אותה עלייה צפויה באינפלציה השנתית. עד הודעת הריבית נזכה גם למדד אוגוסט, ופה כבר כנראה שנראה תיקון משמעותי (0.5% בשנה שעברה). בתנאים האלה, תמחור השוק הנוכחי נראה לנו סביר. ואם נצפה לחדשות כלשהן, כנראה שאלה תגענה משוק התעסוקה".
 

השפעות העימות הנשיאותי על השווקים

לפי כל ההערכות טראמפ הוא המנצח הגדול של העימות הנשיאותי בשבוע שעבר, ומתוקף כך גם עולים הסיכויים שלו לנצח בבחירות, וזה עלול להשפיע על מספר סקטורים כמו למשל סקטור האנרגיה הירוקה עליו כתבנו כאן

עם זאת, יש מספר תחומים שעשויים להרוויח מכהונה של טראמפ, כפי שכותב אוקטאי קברק מחברת Leverage Shares: "לאור עמדתו החיובית של טראמפ כלפי מטבעות קריפטו, הרי שאנחנו סבורים כי יתרון מובהק בסקרים לטובת טראמפ ייטיב עם הביטקוין, הדולר והמניות, לפחות בטווח הקצר. עם זאת, עמדותיו בסוגיות כדוגמת מכסי מגן, הגירה ונטייתו להפעיל לחץ על הבנק הפדרלי, עשויים לעורר בהמשך הדרך גם חששות".

ומה יהיה עם אנבידיה NVIDIA CORP -3.26% NVIDIA CORP 141.98 -3.26% NVIDIA CORP סגירה:0 פתיחה:145.03 גבוה:145.24 נמוך:140.08 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ? "מניית אנבידיה רשמה בשבוע שעבר שבוע מסחר תנודתי במיוחד, כאשר תוך 3 ימי מסחר איבדה שווי שוק השקול לשווייה של וולמארט, אך כבר הצליחה להתאושש מהתיקון והיא שוב במגמת עלייה בטווח הקצר", כותב קברק. "ייתכן שבחודשי הקיץ הקרובים, שבהם נפחי המסחר דלילים, מניית אנבידיה עשויה לדשדש, אבל בטווח הארוך אנחנו נשארים "שוריים" על המניה, לאור הסנטימנט והגורמים הפונדמנטליים החזקים. על רקע הצמיחה הגבוהה בהכנסות החברה, מכפיל הרווח של אנבידיה למעשה נמוך כעת מהרמות באמצע 2023. גורמי הסיכון למניה עשויים להגיע בדמות ירידה בהיקף ההשקעה העולמית ב-AI והחרפה במתח הגיאו-פוליטי בין סין לטאיוואן".

בנוסף, ביום שישי צפויים להתפרסם גם מספר נתונים לגבי שוק העבודה: "הפרסום המשמעותי השבוע יהיה דו"ח התעסוקה בארצות הברית. הצפי הוא לגידול של 180 אלף משרות חדשות ביוני, אך אם הנתון יאכזב ויהיה נמוך מ-100 אלף ואם האבטלה תישאר מעל ל-4%, הדבר יהווה איתות רע לכלכלה, אך יגביר את הסבירות להורדת ריבית של הפד בספטמבר. מנגד, אם המגמה החזקה מחודש מאי תימשך, הסבירות להורדת ריבית תפחת משמעותית. כרגע השוק מתמחר פחות מ-60% סבירות להורדת ריבית בספטמבר", כותב קברק.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות