.jpg)
הענן שמרחף מעל חברות הענן
לפני שאנבידיה NVIDIA CORP ושיגעון הבינה המלאכותית השתלטו על וול סטריט, היה תחום אחר שעמד במרכז הבמה - תחום הענן. חברות ענקיות כמו אמזון ומיקרוסופט ששלטו בתחום (עם השירותים AWS ו-Azure שלהן בהתאמה) הן אומנם גם כן שחקניות משמעותיות בתחום הבינה המלאכותית, אבל ההייפ שהיה סביב עסקי הענן שלהם קצת שכח לאחרונה.
הבינה המלאכותית השכיחה את הענן
בינה מלאכותית אכן מייצגת את ההזדמנות הגדולה הבאה עבור תעשיית הטכנולוגיה, ומן הסתם חברות התוכנה אמורות להיות בין המרוויחות הגדולות ביותר. אחרי הכל, רוב הבינה המלאכותית צפויה להיכנס לחיינו כשיפורים לתחומים שונים בהם אנו מתעסקים ביום יום.עם זאת, מדד נאסד"ק BVP העוקב אחר חברות תוכנה מבוססת ענן ירד כמעט ב-10% השנה, בעוד מדד הנאסד"ק המשולב עלה ביותר מ-20%. הירידה הזו מצביעה על תעשייה שנמצאת בצומת דרכים. נראה שתקופת צמיחה ארוכה שהונעה על ידי עליית הענן נכנסת למצב חדש ובוגר יותר, בעוד שהשלב הבא (התפשטות של בינה מלאכותית בעסקים) בקושי החל.
אם עסקי הענן באמת מגיעים לבשלות, זה אומר שהמשקיעים צריכים להעביר את המיקוד שלהם משם לאפיקים עם פוטנציאל צמיחה גבוה יותר. חברות טכנולוגיה שדיווחו לאחרונה על תוצאות מאכזבות, כגון סיילספורס SALESFORCE , MONGODB, INC ו- WORKDAY INC , ניסו לייחס החולשה למצב הכללי בשוק. אבל ככל שהמגמה השלילית נמשכת, כך קשה יותר להחזיק בטיעון הזה. ההכנסות של סיילספורס הוכפלו בארבע השנים האחרונות ל-36 מיליארד דולר. בקנה מידה כזה, הצמיחה האיטית יותר של 10% שצפויה לשנה הבאה מתחילה להיראות יותר כמו נורמה.
ענקיות התוכנה טוענות שתחילת ההשפעה של הבינה המלאכותית על התוצאות שלהן הוא עניין של זמן. לדוגמא, מנכ"ל סיילספורס, מארק בניאוף, ציין את הקושי בהכשרת צוותים גדולים של אנשי מכירות למה שהוא מכנה "מכירה קשה ומורכבת יותר" לאור תכונות הבינה המלאכותית שהחברה מטמיעה במוצרים שלה. הלקוחות מתמודדים עם מגוון רחב של שאלות, ומבקשים להבין איך מודלי בינה מלאכותית חדשים עובדים ואיך העובדים שלהם צריכים לנהל איתם אינטראקציה. הם גם צריכים לשקול כיצד לעצב מחדש את תהליכי העבודה שלהם כדי לנצל את הטכנולוגיה בצורה הטובה ביותר, כמו גם להתמודד עם איומים חדשים על אבטחת המידע שלהם.
- איירובוט צוללת ב-35% - חשש שהחברה לא תוכל להמשיך בפעילות
- לאן נעלמו שבע המופלאות? והאם הן צפויות לחזור?
גם אם המכירות עדיין זניחות, חברות התוכנה מדווחות על עניין רב מצד לקוחות בביצוע פיילוטים עבור שירותי הבינה המלאכותית החדשים שלהן. זה עשוי להעיד על כך שההכנסות הנופשות מבינה מלאכותית אכן פשוט מתעכבות.
המודל העסקי של חברות הענן לקראת טלטלה
עם זאת, האיומים המהפכניים של הבינה המלאכותית מרמזים על כך שהדברים לא יהיו פשוטים כל כך. איום אחד הוא טלטלה במודל העסקי של חברות הענן. רובן מסתמכות על גביית דמי מנוי לפי משתמש, כלומר ההכנסות שלהן עולות בהתאם למספר המשתמשים שלהן. אם בינה מלאכותית תעבוד כפי שהובטח ותייצר עובדים הרבה יותר פרודוקטיביים, הלקוחות יוכלו לעשות יותר עם פחות עובדים מה שאומר פחות לקוחות לשירותי הענן.ענקיות התוכנה צריכות גם להסתכל על ההיסטוריה. בעבר, מהפכות טכנולוגיות - כמו עליית המחשב האישי בשנות ה-90 ומחשוב הענן בעשור שלאחר מכן - הביאו להקמתן של שורה של חברות בתחום התוכנה. לחברות חדשות, שמוצריהן והמודלים העסקיים שלהן תוכננו מלכתחילה להתאים למצב החדש, יש יתרון גדול.
הגל הראשון של חברות התוכנה הללו, המותאמות ל-AI, נראה לעתים קרובות כמו לא יותר מ"עטיפות" סביב מודלים קיימים, ומוסיף רק ציפוי של מומחיות ספציפית לתעשייה כשהן מציעות לעסקים דרכים לאמץ בינה מלאכותית. עם זאת, כולן עובדות קשה כדי להשיג דריסת רגל שתאפשר להן להתחיל לבנות שירותים אטרקטיביים יותר, וניתן להגיד שזה עניין של זמן עד שיקומו לנו חברות הבינה המלאכותית הגדולות הבאות שישלטו בסקטור הטכנולוגיה.
- המיליארדרים לא התחמקו: הונו של מאסק צנח ב-116 מיליארד דולר
- מה קרה בהיסטוריה כשהתחילה מלחמת סחר?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
לדבריו של בניוף מסיילספורס, יהיה קשה להדיח את השחקניות המובילות. חברות כמו שלו הפכו למאגרי המידע החשובים ביותר של הלקוחות שלהן וזה נותן להן יתרון גדול בכל הנוגע לאימון מודלי ה-AI שיהיו באמת שימושיים לעסקים.
- 4.אנונימי 06/07/2024 16:09הגב לתגובה זוכאחד שעובד בתחום , הבינה המלאכותית תעשה בדיוק הפוך .. תאיץ ותגדיל את ספקיות הענן הגדולות .... אי אפשר בתגובה להתחיל לפרט , אבל נראה שלכותב אין מושג בתחום
- 3.רועי 06/07/2024 11:59הגב לתגובה זוכל פעילות בינה מלאכותית מתרחשת בענן, צמיחה שלה היא צמיחה של פעילות ענן בפעול.
- 2.הכל 06/07/2024 09:37הגב לתגובה זואלו טרנדים,תפסת או פיספסת,תירוצים יהיו למכביר
- 1.משקיע 06/07/2024 03:43הגב לתגובה זונראה שהשימוש ב AI באירגונים מצריך אינטגרציה של יכולות כאלו בתוך המוצרים. לכן, מי ששולט בממשק ובאפליקציה, שולט ב AI בשימוש אירגוני