S&P: "פשיטות הרגל בארה"ב הגיעו לשיא של 14 שנה"
גל של פשיטות רגל בארה"ב - מספר התאגידים האמריקאים המגישים בקשות לפשיטת רגל בחודש אחד הגיע לשיא מאז תחילת 2020, כך לפי דו"ח של S&P Global. לפי הדוח, הוגשו מתחילת השנה 346 בקשות פשיטת רגל בארה"ב - נתון גבוה יותר מכל תקופה דומה ב-14 השנים האחרונות. רק בחודש יוני האחרון נרשמו 75 בקשות פשיטת רגל חדשות, מספר שמתקרב לשיא שנרשם בחודשים הקשים ביותר של 2020, אז המשבר הכלכלי שנגרם מקורונה דחף גל עצום של עסקים לפשיטת רגל.
הנתונים מהדו"ח עולים בקנה אחד עם דו"ח אחר של S&P מלפני כמה חודשים שסקר את מספר העסקים שהגיעו לחדלות פירעון בפעם השנייה, שהצביע על זינוק בשיעור החברות המגיעות לחדלות פירעון חוזרת - 35% מסך כל החברות, הרמה הגבוהה ביותר מאז 2008.
העסקים בארה"ב מתקשים וקורסים על רקע הריבית הגבוהה ביותר בארה"ב ב-23 השנה האחרונות שנמצאת באזור הרמה הנוכחית כבר קרוב לשנה. למרות נתוני מאקרו מעודדים לאחרונה, בראשם מדד המחירים לצרכן שהיה שלילי בחודש יוני, לראשונה מזה 4 שנים, מקבלי ההחלטות בפד' נזהרים בהחלטה על העיתוי המתאים להוריד ריבית. עם זאת, גוברות ההערכות האופטימיות לגבי הורדת ריבית בחודש ספטמבר הקרוב.
בחלוקה לפי סקטורים, סקטור מוצרי הצריכה הוא זה שחווה את מספר מקרי פשיטת הרגל הגבוה ביותר בשנת 2024, עם 55 בקשות. אחריהם נמצאים תחומי הבריאות והתעשייה עם 40 בקשות כל אחד. סקטורים נוספים שנפגעו כוללים את סקטור הטכנולוגיה עם 20 בקשות, מזון וצריכה בסיסית עם 19 בקשות, פיננסים עם 16 בקשות, חומרי גלם עם 11 בקשות, תקשורת עם 10 בקשות, אנרגיה עם 4 בקשות ותשתיות עם 3 בקשות.
סקטור מוצרי הצריכה כולל חברות שמוכרות מוצרים או שירותים שאנשים עשויים לרצות אך הם לא הכרחיים עבור מחייתם. בהתחשב בכך, הגיוני שתחום זה מוביל בפשיטות הרגל לאור כך שהצרכנים מעדיפים לחסוך באזורי ה"מותרות" ולתת עדיפות להוצאות חיוניות כמו מזון, דלק ותשלומי הלוואות.
צמיחת ההוצאות האישיות, או הצריכה הפרטית, נמצאת במגמת ירידה מאז השיא באפריל 2021, כאשר אז חוסר האיזון בין הביקוש וההיצע הוביל לזינוק באינפלציה שלא נראה מאז שנות ה-70. באפריל 2021, ההוצאות האישיות קפצו בכמעט 30% לעומת התקופה המקבילה, הרבה מעל ל-5.1% שנרשם במאי 2024.
גם בעלי העסקים הקטנים בארה"ב מתמודדים עם קשיים, כאשר ההערכות בקרב העסקים הקטנים לגבי הכלכלה בחודשים שנותרו השנה נותרות פסימיות, כך לפי ביל דונקלברג, הכלכלן הראשי של הפדרציה הלאומית לעסקים עצמאיים, בדוח שפורסם ביוני. "לא צפויה הקלה באינפלציה עבור בעלי עסקים קטנים לקראת החודשים הלא ברורים שלפנינו".
עם זאת, השאלה נותרת: האם ארה"ב עומדת בפני מיתון כלכלי? דאמיר טוקיק, אנליסט ב-SA, חושב שכבר מאוחר מדי, ומציין את העלייה האחרונה בתביעות ראשוניות ותביעות חוזרות לדמי אבטלה, כמו גם את ההתכווצות במגזרי הייצור והשירותים. עמיתו ב-SA, ג'יימס פיצ'רנו, מעריך כי "תנאי מיתון עשויים להתחיל כבר באוגוסט, אם כי לנסות להעריך מה יקרה בטווח הזמן הזה שקול לניחוש".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.כלכלה לחוד ונסדק לחוד (ל"ת)עוקב של אבא של בבר 14/07/2024 11:30הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.הנגיד האמריקני שופך את התינוק עם המיםדודו 14/07/2024 10:55הגב לתגובה זו0 0העקשנות הזאת של הורדת האינפלציה למספר מסויים מפילה חללים רבים בדרך והשאלה האם העקשנות הזאת היא לא כמו בפתגם הדרך לגיהינום רצופה כוונות טובות או לשפוך את התינוק עם המים ואני שואל מה יכול לקרות אם יוריד את הריבית ב2 אחוזים לסביבת ריבית של 3 אחוזים -זה יכול לעזור להמון עסקים קטנים ומשקי בית ומנגד האינפלציה לא תשתולל המוןסגור