"התחלופה הגדולה" - האם הריצה של מניות הביג טק הסתיימה?
בשבוע האחרון וול סטריט מתנהגת בצורה שהרבה משקיעים לא ציפו לה. מדד המחירים לחודש יוני העיד על אינפלציה שלילית לראשונה מאז מאי 2020, שיא הקורונה, מה שהעלה את הסיכויים להורדת ריבית של הפד' בהחלטת ספטמבר ומכך הביא גם לאופטימיות בשווקים, אלה שהאופטימיות לא נגעה במניות הגדולות כפי שהרבה משקיעים אולי ציפו - מאז פרסום המדד הנאסד"ק 100 ירד ב-2.5% בעוד הראסל 2000 עלה ב-10%, תשואה עודפת של 12.5% לטובת הראסל. למה המשקיעים לא רצים למניות הגדולות והאם זה מסמל את ההתחלה של שינוי שיווי המשקל בשוק, או כמו שבתקשורת האמריקאית כבר מכנים "התחלופה הגדולה"? לא בטוח, אבל הסימנים לכך שכן דווקא מתגברים, ויש לכם איך להרוויח מזה.
למה הראסל מציג ביצועים טובים יותר מהנאסד"ק?
במהות הורדת ריבית היא טובה לשווקי המניות, היא מביאה לכך שלאזרחים יש יותר כסף פנוי וכך יותר כסף נכנס לשוק ומביא לעליות. באופן טבעי הכספים האלה זורמים למניות הגדולות בדרך כלל, בין אם בצורה ישירה או בין אם בצורה עקיפה דרך השקעות במדדים בהם למניות הגדולות יש משקל גדול יותר.אלא שהפעם אנחנו רואים דבר שונה. מדד הראס"ל 2000 שכולל 2000 מניות קטנות עד בינוניות מציג תשואה עודפת על המדדים המובילים. הסיבה לכך היא ככל הנראה החששות שיש בשוק ממיתון בשילוב החששות מתמחורי יתר של המניות הגדולות (ד"ר אדם רויטר על החששות ממיתון; גיא טל על תמחור השוק).
החששות בגין תמחור יתר של השוק נובעים מהעליות החדות שהמניות הגדולות מציגות בתקופה האחרונה. ה-S&P 500 והנאסד"ק 100 שוברים שיאים כאשר העליות מגיעות בעיקר ממניות בודדות בפסגה - אנבידיה, אפל, מיקרוסופט, גוגל, אמזון, מטא ועוד. החברות אומנם ממשיכות לדווח על תוצאות מעל לצפי האנליסטים אבל העליות במניות עדיין נוטעות "פחד גבהים" מסוים בליבם של המשקיעים.
החששות ממיתון נובעים מכמה סיבות, כמו רמת החיסכון של הצרכן האמריקאי, ההכנסה הריאלית הפנויה ושוק הדיור. במידה וכלכלת ארה"ב אכן תיכנס למיתון משמעות הדבר שהחברות הגדולות שמניותיהן נסחרות בתמחור גבוה יותר בגלל הצמיחה שצפויה להן יספגו פגיעה בפעילות שתאט את הצמיחה ותהפוך את הפרמיה שלהן ללא מוצדקת. מנגד חברות קטנות ובינוניות שנסחרות במכפילים נמוכים יותר גם ככה כנראה לא ייפגעו משמעותית, במיוחד כשאלו חברות העוסקות בתחומים בסיסיים יותר כמו תעשייה או שירותים, ולא טכנולוגיה כמו חברות הביג טק.
קשה לנבא האם התשואה העודפת של הראסל תימשך, אבל בהסתכלות היסטורית ניתן לראות שהפערים בין הראסל לנאסד"ק לא גבוהים כפי שהם ב-5 שנים האחרונות. זה לא בהכרח אומר שהתמונה תתהפך אבל בהחלט סביר שהראסל לכל הפחות יצמצם את הפער בתקופה הקרובה מה שיביא לתשואות גבוהות יותר במדד.
התשואה של מדד הנאסד"ק 100 מול הראסל 2000 מאז 2007
איך אפשר להרוויח מהשינויים בשוק?
השקעה במדד S&P 500 נחשבת לאסטרטגיית השקעה פופולארית ודי בצדק, לאורך זמן המדד משיג תשואות טובות יותר מכל מנהל השקעות כזה או אחר בצורה עקבית. עם זאת, רוב התנועה של המדד כאמור נובעת מהתנועה של המניות הגדולות בו, כאשר למניות הגדולות יותר יש משקל גדול יותר על המדד - לאנבידיה למשל יש משקל של 7% במדד.לכן משקיעים שחוששים מנפילה של המניות הגדולות חוששים גם מנפילה של המדד.
דרך אחת להקטין את הסיכון הזה אך עדיין להיחשף ל-500 החברות הגדולות בארה"ב היא השקעה במדד S&P 500 במשקל שווה. כאן אתם משקיעים בקרן סל שמשקיעה באותן 500 החברות הכלולות במדד אך לכל אחת מהן יש משקל שווה בתיק, כלומר 0.2% לכל מניה. בהשקעה כזו אתם מגבילים את החשיפה שלכם למניות הטק הגדולות ואת הסיכון מנפילה שלהן אך עדיין שומרים על חשיפה למניות הגדולות ביותר בשוק.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.בינתיים הראסל יורד, והנאסד"ק הטכנולוגי ממריא... (ל"ת)מרקוס 22/07/2024 17:12הגב לתגובה זו0 0סגור