האם הפד' יוריד את הריבית לפני ספטמבר? הרמז שמסתתר באג"ח הקצרות
הטלטלה שהשווקים בעולם חווים בימים האחרונים מכה גלים ומשפיעה גם על ציפיות הריבית במדינות השונות. בארה"ב כבר קיימת הסכמה די רחבה לכך שהפד' יוריד את הריבית בהחלטת ספטמבר, אבל הירידות האמורות בשווקים מובילות חלק מהמשקיעים לחשוב שאולי הפד' יבצע "הורדת חירום" אפילו לפני כן.
תחושות המשקיעים הללו מתבטאות בפער בין התשואה על אג"ח ממשלת ארה"ב לשנתיים לבין ריבית הפד' - התשואה על האג"ח הקצרות מבטאת את ציפיות המשקיעים לגבי ריבית הפד' לאותה תקופה של האג"ח, במקרה הזה לשנתיים.
התשואה על אג"ח ממשלת ארה"ב לשנתיים ירדה עד לאזור ה-3.66% על רקע הירידות בשווקים, זאת כאשר ריבית הפד' עומדת היום על 5.25%-5.5%. הפער הזה נמצא ברמה הגבוהה ביותר מאז סוף שנות ה-80 כאשר מאז הוא הגיע לרמה הזו רק פעמים ספורות.
הצפי בשווקים להורדת ריבית מוקדמת לא נובע רק מהירידות של הימים האחרונים, אלא גם מנתוני המאקרו האחרונים והחששות ממיתון בארה"ב. ביום שישי התפרסמו נתוני תעסוקה שהיו הרבה מתחת לצפי - שוק העבודה הוסיף 114,000 משרות שכר שאינן חקלאיות ביולי, פחות מתוספת של 175,000 שציפו כלכלנים, זאת לצד שיעור האבטלה שעלה באופן בלתי צפוי ל-4.3%.
הנתונים האלו ונתונים נוספים מעלים את החששות ממיתון כאשר לאחרונה בגולדמן סאקס העלו את ההסתברות שלהם למיתון ב-12 החודשים האחרונים מ-15% ל-25%. כלכלני הבנק מודאגים מנתוני התעסוקה האחרונים אבל הם מסייגים: "בדרך כלל זו טעות להסיק מסקנות מנתוני תעסוקה בודדים, אלא אם כן מדובר בזעזוע גדול שמשנה את התמונה באופן דרמטי", אמרו כלכלני הבנק.
עם זאת, גם אנליסטים אחרים מציינים את הסיכויים למיתון קרוב בארה"ב: "סדרה של נתונים חלשים בארה"ב בשבוע שעבר הגבירה חששות שהכלכלה נחלשת במהירות", כותב אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב. "את 'המכה' האחרונה והחזקה ביותר נתנו נתוני שוק העבודה שלא מותירים ספק שהוא מתקרר ואף במהירות. עובדה זו באה לידי ביטוי כמעט בכל אינדיקטור – עלייה בשיעור האבטלה ובתביעות דמי אבטלה, ירידה בתוספת המשרות, ירידה בקצב גידול השכר הממוצע ובאינדיקאטורים רבים נוספים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה