"צופים ירידה מהירה יותר מהתחזיות בריבית בשנה הקרובה"
"בנק ישראל צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי. למרות זאת, אנו צופים ירידה מהירה יותר בריבית בשנה הקרובה בהשוואה לציפיות כרגע בשווקים". כך כותב ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל, עפר קליין, בסקירה השבועית. הסקירה כוללת תובנות שלו לגבי ההתפתחויות האחרונות בשווקים הפיננסיים בעולם, במיוחד על רקע ההתמודדות המתמשכת עם לחצי האינפלציה והאינדיקציות המדאיגות מהשוק העולמי.
בשבועות האחרונים נראה כי העולם ממשיך להתמודד עם עליית מחירים שעדיין לא נבלמת בצורה מספקת. קליין מציין כי הקפאת המחירים שננקטה בכמה מדינות, כמו ארה"ב ואירופה, נועדה להקל על הנטל הכלכלי שקיים על הצרכנים, אך אינה מספיקה כדי לפתור את הבעיה באופן מערכתי. לדברי קליין, "הבעיה העיקרית היא שהפתרונות הזמניים אינם מטפלים בבעיות השורשיות של הלחצים האינפלציוניים, כמו השפעות המשבר הגיאופוליטי והפרעות באספקה העולמית".
"הבנק הפדרלי שוקל את המשך העלאות הריבית"
לאור ההתחזקות של הכלכלה האמריקאית, יש אינדיקציות ברורות לכך שהבנק הפדרלי ישמור על ריבית גבוהה לזמן ממושך יותר מכפי שציפו בתחילה. על פי קליין, "כלכלת ארה"ב ממשיכה להציג ביצועים חזקים, וזה מוביל את הבנק הפדרלי לשקול את המשך העלאות הריבית". הוא מוסיף כי השפעה זו מורגשת היטב גם בשווקים הגלובליים, כשמשקיעים מודאגים מההשפעה שתהיה לכך על מחירי הנכסים והעלייה האפשרית בהוצאות המימון.
באירופה, ההתמודדות עם האינפלציה לא שונה בהרבה. לפי קליין, "המשבר האנרגטי שנגרם עקב המלחמה באוקראינה ממשיך להוות איום מרכזי על הכלכלה האירופית". העלייה במחירי האנרגיה גרמה להחמרה בתחזיות הכלכליות, ולפי הסקר האחרון של הבנק המרכזי של אירופה (ECB), רואים כיצד הציפיות לאינפלציה מתחזקות והולכות.
הוא מציין כי לצד העלאות הריבית שהתרחשו בשנה האחרונה, הבנקים המרכזיים באירופה עומדים בפני דילמה קשה: "מצד אחד, העלאות ריבית נוספות עשויות להכביד על הכלכלה, ומצד שני - אי אפשר להימנע מכך בהתחשב בלחצי האינפלציה המתמשכים". הוא מדגיש כי המצב הנוכחי מצריך גישה מחושבת ומדויקת כדי למנוע כניסה למיתון.
"כל טלטלה בסין תשפיע על יתר המדינות"
השוק הסיני, שגם הוא עומד בפני אתגרים כלכליים, מוסיף ללחצים על הכלכלה העולמית. קליין מציין כי אף שממשלת סין נוקטת צעדים רבים לעידוד הצמיחה, כמו הפחתות מסים והגדלת ההשקעות בתשתיות, יש עדיין סימני שאלה משמעותיים לגבי יכולתה לשמור על יציבות כלכלית. "סין היא גורם מכריע בשוק העולמי, וכל טלטלה שם עלולה להשפיע בצורה ניכרת על יתר המדינות", הוא אומר.
לסיכום, קליין מציין כי המצב הנוכחי אינו מאפשר נחת למשקיעים. "העולם נמצא במצב שבו כל החלטה כלכלית עשויה להשפיע בצורה מיידית על השווקים הפיננסיים", הוא אומר. "המשקיעים צריכים להיות ערניים ולבצע הערכות מצב תכופות כדי להתאים את תיקי ההשקעות שלהם למצב המשתנה".
ההמלצה המרכזית שלו למשקיעים היא להישאר גמישים ולהיות מוכנים לשינויים מהירים בתנאי השוק. "במצב הנוכחי, לא כדאי להיכנס להשקעות שמרניות יתר על המידה, אך מצד שני, יש לנקוט זהירות ולהימנע מהשקעות מסוכנות במיוחד", הוא מסכם.
הניתוח של קליין מדגיש את הצורך בהבנה עמוקה של המגמות הכלכליות העולמיות ואת החשיבות של התאמה מהירה לשינויים המתחוללים בשוק. זהו זמן מאתגר למשקיעים, ולפי קליין, ההצלחה תלויה ביכולת לזהות את ההזדמנויות בתוך חוסר הוודאות הגוברת.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.ובגלל זה הכסף שלי לא בהראלפחח 28/08/2024 09:30הגב לתגובה זו0 0ולא יהיה, מצטער אבל לדעתי הוא מנותק או ליצןסגור
-
1.הפוך גוטה הפוךדד 28/08/2024 09:05הגב לתגובה זו6 0טוען הריבית תרד מהר מהצפוי ןמביא נימוקים בדיוק ההפך...סגור