וורן באפט מכר מניות בנק אוף אמריקה בשווי 850 מיליון דולר בשלושה ימים

למרות המכירות המשמעותיות, בנק אוף אמריקה נותרה אחת ההחזקות הגדולות של ברקשייר. החברה עדיין מחזיקה ב-883 מיליון מניות, המהוות 11.4% מהבנק
 | 
telegram
(1)

בעולם ההשקעות, כל צעד של וורן באפט נבחן תחת זכוכית מגדלת. לאחרונה, המשקיע האגדי הפתיע את השוק עם מהלך דרמטי: מכירה מאסיבית של מניות בנק אוף אמריקה. במהלך שלושה ימי מסחר בלבד, ברקשייר האת'ווי BERKSHIRE HATHAWAY B +0.53% BERKSHIRE... 470.18 +0.53% BERKSHIRE HATHAWAY B סגירה:0 פתיחה:466.84 גבוה:472.26 נמוך:465.61 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מכרה 21 מיליון מניות של הבנק, בשווי של כמעט 850 מיליון דולר.

המכירות התבצעו במחיר ממוצע של כ-40 דולר למניה, מעט מתחת למחיר הסגירה של 40.75 דולר ביום שישי. מהלך זה מהווה המשך ישיר למגמת המכירות שהחלה באמצע יולי, במהלכה הפחיתה ברקשייר את אחזקתה בבנק בכמעט 15%, או כ-150 מיליון מניות.

למרות המכירות המשמעותיות, בנק אוף אמריקה נותרה אחת ההחזקות הגדולות של ברקשייר. החברה עדיין מחזיקה ב-883 מיליון מניות, המהוות 11.4% מהבנק, בשווי של כ-36 מיליארד דולר. זוהי ההחזקה השלישית בגודלה בתיק ההשקעות של ברקשייר, אחרי אפל ואמריקן אקספרס.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המהלך של באפט מעורר תהיות רבות בקרב משקיעים ואנליסטים. האם מדובר בהערכה מחדש של הבנק? האם יש לכך קשר לתחזיות כלכליות רחבות יותר? או שמא זוהי פשוט התאמה של תיק ההשקעות? התשובות לשאלות אלו אינן ברורות, אך ההשפעה על השוק כבר מורגשת. מאז תחילת המכירות, מניית בנק אוף אמריקה ירדה בכ-7% משיאה ב-2024, בעוד מתחרים כמו ג'יי פי מורגן הגיעו לשיאים חדשים.
 

האם באפט יחסל את ההחזקה?

חשוב לציין כי כאשר באפט מתחיל למכור אחזקה גדולה, הוא לעתים קרובות ממשיך עד לחיסול מוחלט של ההשקעה. כך עשה עם פרמאונט ומספר אחזקות בנקאיות אחרות בשנים האחרונות. עם זאת, יש הסבורים כי במקרה של בנק אוף אמריקה, באפט עשוי לשמור על אחזקה משמעותית.

מבחינה רגולטורית, המכירות הללו מציבות אתגר מעניין. כל עוד ברקשייר מחזיקה ביותר מ-10% ממניות הבנק, היא נדרשת לדווח על כל מכירה תוך שני ימי עסקים. כדי להימנע מדרישה זו, ברקשייר תצטרך להפחית את אחזקתה לפחות מ-776 מיליון מניות. האם זהו היעד הסופי של באפט? רק הזמן יגיד.

בעוד שהמהלכים של באפט תמיד מושכים תשומת לב, חשוב לזכור כי הם משקפים אסטרטגיה ארוכת טווח. משקיעים פרטיים צריכים להיזהר מלחקות את מהלכיו באופן עיוור, ובמקום זאת לשקול את ההשלכות הרחבות יותר על השוק ועל תיקי ההשקעות שלהם. ככלות הכל, גם ל"אורקל מאומהה" יש לעתים שיקולים שאינם גלויים לעין הציבור.
 

ברקשייר עם שווי של טריליון דולר

באפט קיבל בשבוע שעבר מתנת יום הולדת כאשר ברקשייר האת'וויי שלו הגיעה לראשונה לשווי של טריליון דולר. מנכ"ל ברקשייר, שחגג 94 ביום שישי, זוכה להוקרה על כמעט שישה עשורים של הנהגת החברה. באפט נטל את השליטה ב-1965, כששווי השוק עמד על כ-25 מיליון דולר בלבד.

אחזקתו של באפט, כ-15% מהחברה, מוערכת ב-145 מיליארד דולר. ברקשייר היא כעת אחת משבע החברות במועדון הטריליון דולר והיחידה שאינה חברת טכנולוגיה - לצד אפל, מיקרוסופט, אנבידיה, אלפבית, מטא ואמזון. באפט הפך את ברקשייר לחברה האמריקאית הגדולה ביותר מבחינת הון עצמי, העומד על 601 מיליארד דולר. זאת באמצעות גישה מסורתית של צירוף מדוקדק של עסקים והשקעות למה שהוא מכנה "המונה ליזה שלו".

רווחי התפעול של החברה לאחר מסים מגיעים כיום לקצב שנתי של כ-45 מיליארד דולר. באפט נמנע מנטילת חובות והנפיק מעט מאוד מניות לבניית החברה. במקום זאת, המשקיע הסתמך על רווחים צבורים ועל אפקט הריבית דריבית של החלטות עסקיות והשקעות מחושבות. הוא מעריך את הביטחון הפיננסי שמעניקים מזומנים, שיתרתם מתקרבת לשיא של 300 מיליארד דולר.

לברקשייר היו כ-1.1 מיליון מניות ב-1965, וכיום יש לה כ-1.4 מיליון על בסיס מניות A, כאשר מניות B מומרות לכמות מקבילה של A. כך, מספר המניות עלה בכ-30% בלבד לאורך כמעט 60 שנה, בעוד ששווי השוק זינק מפחות מ-25 מיליון דולר לטריליון דולר.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    בעלי עניין נפרדים מנכסים תמורת מזומנים
    קשקש 02/09/2024 05:28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הגופים הגדולים הבינו מזמן שהשווקים נמצאים מזמן בתחום הבועה והמפולת קרובה מתמיד ומי יודע טוב יותר מוורן באפט ?
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות