גודל טקסט
זום
ניגודיות
אינמוד
צילום: אתר החברה

אינמוד מודיעה על רכישה עצמית בהיקף של 130 מיליון דולר - המניה קופצת

חברת המכשור לאסתטיקה רפואית דיווחה על תכנית רכישה עצמית של עד 7.68 מיליון מניות, כלומר 130 מיליון דולר לפי מחיר המניה הנוכחי; המניה קופצת ב-10%
אביחי טדסה | (1)
נושאים בכתבה אינמוד

אינמוד  אינמוד עולה במסחר בעקבות הודעה על רכישת מניות על סך 7.68 מיליון מניות. לפי מחיר המניה הנוכחי, שעומד על 17 דולר, מדובר בתכנית בהיקף של מעל 130 מיליון דולר.

אינמוד היא חברה ישראלית  המוכרת בתחום הטכנולוגיה הרפואית והאסתטית אשר נוסדה ומנוהלת על ידי משה מזרחי ונסחרת בוול סטריט. החברה מתמחה בפיתוח ושיווק מכשור רפואי לשימושים בתחומי האסתטיקה, הפלאסטיקה, והרפואה הקוסמטית. המערכות שלה מבוססות על טכנולוגיות גלי רדיו (RF) לטיפולים לא פולשניים ולמזעור הצורך בניתוחים אסתטיים. החברה מציעה גם מכשירים לטיפולים לא פולשניים או פולשניים ברמה מינימאלית, לבעיות אסתטיות שהפתרונות להן, מוצעים לרוב דווקא בשוק הטיפול הפולשני (ניתוח) כמו למשל שאיבת שומן, מיצוק ועיצוב העור, הרמת פנים ועוד. בעזרת המכשור החדשני שהיא פיתחה.  

המשקיעים אוהבים רכישות עצמיות

רכישה עצמית של מניות על ידי החברה היא בדרך כלל צעד הנתפס כחיובי בעיניי המשקיעים. ראשית רכישה עצמית של מניות החברה על ידי החברה נתפסת כמהלך של הבעת אמון - החברה מאמינה בעתיד שלה, בעתיד המניה, ולכן היא מוכנה להכניס את היד לכיס ולהיכנס לאותה סירה עם המשקיעים.

בנוסף, ברמה הטכנית רכישה עצמית של מניות החברה על ידי החברה מעלה את מחיר המניה, בכך שהיא מוסיפה ביקושים למניה.

לאחרונה חברת התוכנה הישראלית נייס  נייס -2.32%  דיווחה על תוכנית רכישה עצמית חדשה של 500 מיליון דולר, זמן קצר לאחר הודעתו של המנכ"ל ברק עילם על כוונתו לעזוב את החברה, הודעה שהמשקיעים הגיבו אליה בצורה שלילית והורידו את המניה. ביום ההודעה על תכנית הרכישה העצמית, מניית נייס עלתה ב-2.6%.  

אינמוד במפכיל עתידי 8

למרות העלייה במניה אחרי ההודעה על הרכישה העצמית, אינמוד עדיין נסחרת במכפיל רווח עתידי של 8 על הרווחים הצפויים לה בשנה הבאה.

שנת 2023 הסתיימה ללא צמיחה משמעותית בהכנסות, זאת למרות התחלה חזקה לשנה בדוחות המחצית הראשונה. במחצית השניה המספרים כבר היו פחות מרשימים והחברה הורידה את התחזית שלה מתחזית הכנסות של 535 מיליון דולר לתחזית הכנסות של 505 מיליון דולר (אמצע טווח).

אם זה לא הספיק, בדצמבר 2023 החברה הנמיכה תחזיות שוב, הפעם ל-490 מיליון דולר (אמצע טווח), והמניה נפלה ב-35%. בינתיים אגב, המתחרה סופווייב מציגה תוצאות חזקות והמניה שלה עלתה ב-63% ב-12 החודשים האחרונים.

מודל ההכנסות של אינמוד החברה הוא כזה שבו החברה ממשיכה להנות מהכנסות חוזרות מהלקוחות להם מכרה בעבר מכשירים. החברה מפתחת אפליקציות חדשות למכשיר הקיים והיא מציעה אותן ללקוחות תמורת תוספת תשלום. בנוסף, החברה מוכרת גם ציוד מתכלה, אשר יש צורך לרכוש אותו מחדש לאחר ביצוע טיפולים במכשיר.

השפעת הריבית על אינמוד

הריבית הגבוהה בארה"ב מכבידה על הכנסות החברה - הלקוחות של אינמוד נוטלים הלוואות על מנת לרכוש את הציוד שהחברה מוכרת. כאשר הריבית גבוהה, ללקוחות קשה יותר לעמוד בהחזרי ההלוואות ולכן רובם כלל לא נוטלים הלוואות, מה שמביא לירידה במחזורים של אינמוד.

זה ניכר דוח הרבעון השני שפרסמה החברה - ההכנסות שלה הסתכמו ב-86.5 מיליון דולר לעומת 136 מיליון דולר ברבעון המקביל ירידה של 36.5%, הרווח למניה ברבעון השני עמד 0.34 דולר לעומת 0.72 דולר ברבעון השני אשתקד, ירידה של 53%. הרווח הגולמי של החברה הסתכם ב-69.3 מיליון דולר (80% מההכנסות) לעומת רווח גולמי של 114 מיליון דולר (84% מההכנסות) ברבעון המקביל.

קיראו עוד ב"גלובל"

על רקע הצפי להורדות ריבית בארה"ב בתקופה הקרובה, המגמה בקרב לקוחות אינמוד עשויה להשתנות, והדבר עשוי להיטיב עם החברה. בינתיים, המנייה שלה נסחרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר אחרי ירידה של 23% מתחילת השנה ושל 55% בשנה האחרונה. מניית אינמוד מתחילת השנה מניית אינמוד מתחילת השנה

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    יריב 10/09/2024 21:13
    הגב לתגובה זו
    חברה ישראלית שהיא פרת מזומנים. לא פלא שהם קונים מניות של עצמם ביותר מרבע מתכנית הרכישה של נייס העצומה.