אמנון שעשוע מובילאיי
צילום: Photography courtesy of Nasdaq, Inc

מובילאיי עולה ב-4%, אינטל לא מתכוונת לממש את ההחזקה הגדולה בחברה

מניית מובילאיי עולה 3.8% במסחר מקדים, זאת לאחר שלא הוזכרה בהודעת אינטל בעניין תהליכי התייעלות הכוללים בין היתר גל פיטורים המוני
חיים בן הקון |

מניית מובילאיי  מובילאיי עולה ב–3.8% במסחר המוקדם, לאחר שאינטל  INTEL CORPORATION פרסמה את ״השלב הבא״ בתוכנית ההתייעלות שלה, שאמורה להוציא אותה מהמצב העגום בו היא נמצאת כיום. מובילאיי לא הוזכרה בתוכנית, שכן היו חששות  מפרסום בבלומברג על כך שאינטל שוקלת את צעדיה באשר לחלקה במובילאיי. אינטל מחזיקה ב–88% ממובילאיי.

התוכנית של אינטל ליציאה ממשבר

בתחילת אוגוסט פרסמה אינטל תוכנית התייעלות שכללה פיטורים של 15% מעובדיה (כ-15,000 עובדים), קיצוץ בהוצאות הנהלה ל 17.5 מיליארד דולר ב–2025 וקיצוץ בהוצאות מחקר ופיתוח. בנוסף, מתכוונת אינטל לקצץ בהוצאות השוטפות בכ–20% ולהגדיל את הרווח הגולמי בכמיליארד דולר.  

תהליכי ההתייעלות של אינטל באים בעקבות בחינה מחדש שעשתה החברה, שממנו הסיקה כי מבנה העלויות שלה אינו תחרותי. כך לדוגמה, הכנסותיה של אינטל לשנת 2023 היו נמוכות ב 24 מיליארד דולר משהיו ב–2020, אז ההכנסות הגיעו לכמעט 78 מיליארד דולר. זאת בעוד שכוח העבודה גדל רק ב–10%. על כך אומרים בחברה ש–״זוהי דרך שאי אפשר להמשיך איתה לעתיד״.

פיטורים במשרדי אינטל בארץ

אלה אמנם חדשות טובות עבור מובילאיי – לבינתיים – שנרגעת מאזעקת שווא בכל הקשור לדיווחים מבלומברג. אך עבור תעשיית ההייטק הישראלית מדובר במכה, שכן אינטל היא המעסיקה הגדולה ביותר בהייטק הישראלי, והיא עתידה לפטר כ–1,800 עובדים כאן בישראל, שהם 15% מכח העבודה שלהם בארץ. זאת בנוסף לקיצוצים שהעובדים שלא פוטרו חשים בהם, המתבטאים בביטול תוכנית הליסינג התפעולי לרכבי החברה ואיסוף הטלפונים הניידים מהעובדים שעבורם ההטבה לא חיונית. בנוסף לכך, בכוונת אינטל להפריד את פעילות העיצוב מפעילות הייצור של השבבים בישראל, מה שעוד יכול להעמיק את ההשפעה של אינטל על השוק הישראלי בצורה קבועה יותר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה