עליבאבא משיקה מודל AI חדש בתקווה לראות צמיחה בענן
ענקית הטכנולוגיה הסינית עליבאבא ALIBABA GROUP -2.2% ALIBABA GROUP 88.59 -2.2% סגירה:0 פתיחה:90.2 גבוה:90.7 נמוך:87.23 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: השיקה היום יותר מ-100 מודלים של בינה מלאכותית (AI) בקוד פתוח. זאת על רקע הניסיונות שלה להעמיק את דריסת הגל בתחום של בינה מלאכותית יותר כחלק מהתחרות אל מול מתחרותיה המקומיות והגלובאליות.
על פי החברה הדגמים החדשים, Qwen 2.5, מיועדים לשימוש ביישומים ומגזרים מגוונים החל מכלי רכב עובר בגיימינג וכלה במחקרים מדעיים. למודלים, בין 0.5 ל-72 מיליארד פרמטרים - המשתנים הקובעים את היכולת והביצועים של מודל בינה מלאכותית, והם תומכים בלמעלה מ-29 שפות. בנוסף, השיקה החברה דגם חדש של תכונת בינה מלאכותית ליצירת ווידאו כחלק מהפלטפורמה שלה ליצירת תמונות.
תצליח להתמודד עם הגדולות?
המהלך של החברה, מגיע על רקע הניסיונות שלה לחזק את מעמדה מול המתחרות מבית דוגמת באידו (Baidu) ו-וואוי (Huawei), אך גם מול הענקיות בתחום כמו מיקרוסופט שמחזיקה ב-OpenAI וגוגל שמפעילה גם היא פלטפורמה פלטפורמה פופולארית (ג'מיני). בהודעה שהוציאה טענה עליבאבא כי ה-Qwen Max 2.5 הציג ביצועים טובים יותר משל מודלים מתחרים כמו Llama של Meta ו-GPT4 של OpenAI בכמה תחומים, כולל חשיבה והבנת שפה.בעוד חלק מהמתחרות כמו באידו ו-OpenAI אימצו אסטרטגיה של קוד סגור, עליבאבא אימצה מודל היברידי, תוך השקעה בפיתוח קנייני מחד וקוד פתוח מאידך כדי להרחיב את מגוון מוצרי הבינה המלאכותית שלה. קוד פתוח פירושו שכל אחד - כולל חוקרים, אקדמאים וחברות - ברחבי העולם יכול להשתמש במודלים כדי ליצור אפליקציות מבוססות בינה מלאכותית, ובכך לחסוך זמן והוצאות. על ידי מיקוד פתוח של הדגמים, עליבאבא מקווה שיותר משתמשים ישתמשו בבינה מלאכותית שלה.
הצמיחה תגיע מהענן
ענקית המסחר האלקטרוני הסינית השיקה לראשונה את המודל (Qwen), בשנה שעברה. מאז, היא הוציאה גרסאות משופרות וטוענת כי עד כה הורדו דגמי הקוד הפתוח שלה 40 מיליון פעמים. בנוסף, מציעה החברה מודל בשם Qwen-Max, שאינו בקוד פתוח, ומוצע כחלק ממוצרי מחשוב הענן שלה. ברקע, עליבאבא היא אחת משחקניות מחשוב הענן הגדולות בסין, אבל בזירה הבינלאומית היא נגררת אחרי אמזון ומיקרוסופט.כעת, החברה מקווה שהצעות הבינה המלאכותיות האחרונות שלה יפתחו צוהר להגעה של לקוחות מסין ומחוצה לה לשירותי הענן. מי שמוביל את המהלך הוא אדי וו, שנכנס לתפקיד מנכ"ל החברה בשנה שעברה, ומאז מנסה למצב אותה מבחינה טכנולוגית אל מול רוחות הנג עמן היא מתמודדת וביניהם תחרות גוברת וחולשה של הצרכנים הסינים.
ברבעון האחרון ראתה החברה צמיחה צנועה של כ-6% בהכנסות המגזר שמעדו על 26.5 מיליארד יואן (3.64 מיליארד דולר). עם זאת, ה-EBITA של חטיבת מחשוב הענן עלה ב-155% בשנה ל-2.3 מיליארד יואן (322.15 מיליון דולר). לאחר פרסום הדוחות אמר כי חטיבת הענן תציג צמיחה דו-ספרתית במחצית השנייה של 2024, כאשר חלק ניכר ממנה תונע על ידי מוצרי בינה מלאכותית. במהלך הרבעון קיצצה עליבאבא בעלות שירותי הענן שלה, עם הפחתות מסוימות שהגיעו עד ל-55% עבור לקוחות סינים במטרה לעזור לחברה לזכות בחזרה משתמשים שעבורו למתחרות הסיניות דוגמת טנסנט, JD.com ובאידו.
הדרך של סין להפיכה למעצמת AI עובר בחברות הטכנולוגיה
לפני כחודשיים פרסמה ממשלת סין תוכניות שמטרתה להפוך את המדינה למובילה עולמית בתחום הבינה המלאכותית עד 2030, עם תעשייה ששווה טריליון יואן (147.7 מיליארד דולר). מטרת התוכנית היא בין השאר להאיץ את השימוש בבינה מלאכותית בסין בתחומים נרחבים כמו ערים חכמות, אך גם לשימושים צבאיים.הדרך של המדינה אל היעדים השאפתניים עוברת דרך ענקיות הטכנולוגיה דוגמת עליבאבא, באידו וטנסנט, שהיחסים ביניהן בין לבין הממשל ידעו בשנים האחרונות עליות ומורדות. זאת לאחר שבשנת 2020 שם הממשל את חברות הטכנולוגיה על המוקד, מה שהביא לצניחה בערכן של מניות הטכנולוגיה הסיניות ולמחיקה של מיליארדי דולרים. עם זאת, בשנתיים האחרונות היחסים בין הצדדים השתפרו קמעה, כשברקע ההחלטה להקל על חלק מהסנקציות הרגולטוריות שהוטלו עליהן.
אחת השחקניות הבולטות ביותר בתחום היא באידו שהשיקה במרץ 2023 את ארני בוט, צ'טבוט בינה מלאכותית שנועד להתחרות ב-ChatGPT של OpenAI. לדברי החברה, לצ'טבוט, שלגרסה האחרונה שלו, Ernie 4.0, יכולות דומות ל-GPT-4, 300 מיליון משתמשים. בדומה לעליבאבא, באידו מוכרת את השימוש בפלטפורמה באמצעות חטיבת מחשוב הענן שלה.
כמו באידו גם טנסנט השיקה בשנה שעברה מודל בינה מלאכותית משלה העונה לשם "הוניואן" (Hunyuan). הגישה למודל של טנסנט נעשית גם היא באמצעות פעילות הענן של טנסנט. החברה, שגם מפעילה את אפליקציית ההודעות הגדולה ביותר בסין, WeChat, השיקה השנה עוזר בינה מלאכותית, המכונה Yuanbao, שיכול לעשות שימוש במידע ותוכן מ-WeChat, מה שמבדל במידה רבה את הפלטפורמה מן המתחרות.
לבסוף, בזמן שרוב חברות הטכנולוגיה בחרו לפנות לציבור הרחב, וואווי (Huawei) נקטה בגישה מעט שונה. החברה יצרה מספר מודלים המיועדים ללקוחות בתעשיות ספציפיות כמו פיננסים, ייצור, כרייה ומטאורולוגיה. כך לדוגמא, החברה טוענת שהמודל המטאורולוגי שלה יכול לחזות מסלול של סופת טייפון במשך 10 ימים ב-10 שניות, במקום ארבע-חמש השעות שלקח לחזאים קודם לכן.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.יש הרבה מקום לעליותאנונימי 19/09/2024 20:02הגב לתגובה זו2 0חברה סופר רווחיתסגור
-
1.אפסייד ענק במניהאנונימי 19/09/2024 19:52הגב לתגובה זו2 0החברה צומחת 10 שנים רצוף והנייר תקוע , כשתהיה פריצה וזה אחרי שער 90 הדרך ל 200 סלולה במהירותסגור
-
התחרות גדלה מאדיריב 19/09/2024 21:51הגב לתגובה זו0 0Temu מכה בה בארה"ב וגם JD וגם שיין שלא לדבר על מתחרות אחרות. עליבאבא תצמח מעסקים חדשים, לא ממשלוחים. אפילו אמאזון סובלת מהאטה בצמיחה בעסקי במשלוחים אבל לא ב AWSסגור