האם המאמצים של הממשל בסין יצליחו להרים שוק עייף?

המניות הסיניות חוו את השבוע הטוב ביותר שלהן זה 16 שנים. בבורסה בהונג קונג, שבה רשומות רבות מהחברות הגדולות בסין, היה זה השבוע החזק ביותר מאז 1998
 | 
telegram

מאמצי התמיכה הכלכלית האחרונים של סין, נחשבים למאמציםה הגדולים ביותר של המדינה המשבר הפיננסי של 2008. עם זאת, צרכנים ובעלי עסקים קטנים נותרו ספקנים בנוגע לתוכניתו של הנשיא שי ג'ינפינג להחיות את הכלכלה השוקעת. במהלך ראיונות עם אזרחים סינים בערים שונות, ממוקדות ועד פריפריאליות, עלו כמה חששות מרכזיים, במיוחד בנוגע לשוק הנדל"ן, ביטחון תעסוקתי וההוצאות הצרכניות.

חלק גדול מהצעירים בסין, שהיה בעבר בזבזן, מתקשה למצוא עבודות, מה שמוביל לירידה משמעותית בחסכונות משפחתיים. בנוסף, צרכנים רבים שמעו על הבטחות ממשלתיות רבות להתערבות, אך בפועל לא ראו שינוי ממשי במצבם.

בשבוע שעבר, סין חידשה את פעילות המניות המקומיות וגם את אלה הרשומות בחו"ל, לאחר שהודיעה על צעדים נרחבים להקל את התנאים המוניטריים ולייצב את מגזרי המניות והנדל"ן. ביום שלאחר מכן, המנהיג שי ג'ינפינג נפגש עם צוותו והביע את חוסר סבלנותו כלפי צמיחת הכלכלה השוררת ואי-היעילות של המדיניות הנוכחית.
 

השבוע הכי טוב בשוק ההון הסיני

בעקבות זאת, המניות הסיניות חוו את השבוע הטוב ביותר שלהן זה 16 שנים. בבורסה בהונג קונג, שבה רשומות רבות מהחברות הגדולות בסין, היה זה השבוע החזק ביותר מאז 1998.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עם זאת, על פי דיווחים, הציבור מצפה לראות תוצאות ממשיות. וו ג'יאפנג, סוכן נדל"ן מתחיל ברשת הנדל"ן המובילה ליאנג'יה, ציין כי המנהל שלו אמר לצוות "להתכונן לזרם קונים." אך הוא הוסיף, "עד כה, זה עסקים כרגיל—די איטי."

אנליסטים רואים תקופה טובה להשקעה במניות הסיניות, אך ספקנים לגבי שינויים ארוכי טווח במצב הרוח הצרכני ובתנהגות העסקים. צעדים שננקטו בשוק הנדל"ן נועדו למשוך כספים לפרויקטים מאושרים, אך המשקיעים לא מגלים עניין רב. השאלה היא האם בייג'ינג באמת מתכוונת לפרק שש שנים קשות של דעיכת בועת הנדל"ן או האם מדובר במאמצים לקבוע רצפה למחירים.

ציפיות להשלכות של שפע מניות ונדל"ן עשויות להיות לא במקום, אך אנליסטים רואים את העלייה במניות כמגמה זמנית, כשהירידה בערך הנדל"ן גוברת על כל הקלה. "עלייה מתונה במכירות הקמעונאיות במשך 4-6 חודשים, מבסיס נמוך מאוד, היא ציפייה ריאלית," הוסיף קאזי.

ביום שני, מדד הרכש הלא-ייצורי של סין ומדד קייזין למקצועות השירות—שני אינדיקטורים רופפים של התיאבון הצרכני—נחלשו יותר מהצפוי.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות