בינה מלאכותית לאן? "במהלך העשור הבא נעבור מכלכלת מחסור לכלכלת יתר - עודף גדול מאוד של מוצרים ושירותים"
חיים ישראל האסטרטג הגלובלי בבנק אוף אמריקה על מהפכת הבינה מלאכותית - איך זה ישפיע על סקטורים שונים, איך ייראו החיים בעתיד ומה ההשלכות על וול סטריט?
חיים ישראל האסטרטג הגלובלי בבנק אוף אמריקה בשיחה עם ביזפורטל על מהפכת ה-AI. איך זה ישפיע על החיים שלנו, האם זאת מהפכה אמיתית או אולי עוד סוג של בועה שהציפיות ממנה מוגזמות מדי? לישראל יש תשובה מוחלטת בנושא - זאת מהפכה גדולה יותר מהאינטרנט והסמארטפון. ישראל שאחראי על תחום העתידנות בבנק אמור מתוקף תפקידו לזהות איך העשור הבא ייראה ואיזה מגה טרנדים צפויים להתפתח ולהשפיע על העולם. כך שהוא עוסק בזה מדי יום וחשוף לחומר רב.
מה זה אומר בינה מלאכותית?
"רוב אנשים לא מבינים מה זה בינה מלאכותית ומה היא יכולה לעשות, רובנו מדברים על צ'אט GPT אבל זה לא מה שבינה מלאכותית באמת יכולה לעשות, היא אמורה בסופו של דבר להחליף את המוח האנושי. ואנחנו רואים התפתחות אדירה ומתקדמים בקצב שלא האמנו שיכול לקרות. אם עד 2018 משווים את קצב הגידול של בינה מלאכותית ביחס לחוק מור אז קצב התפתחות הוא פי 6 מחוק מור. משנת 2018 קצב הגידול של המודלים הוא פי 3000 מחוק מור וזה קצב הגידול היום".
האם זה יכול להיות באמת תחליף למוח האנושי?
"אנחנו די שם, לפי המודלים האחרונים סטרוברי או O1 אנחנו לא רחוקים משם. המוח האנושי עובד על 100 טריליון קשרים, הבינה מלאכותית שפורסמה לאחרונה מדובר על 1.7 טריליון קשרים שזה גידול של פי 15 בשנתיים. המודלים החדשים שיצאו בשבועות האחרונים מדברים על מספרים הרבה יותר גבוהים. הם יכולים לעשות היסקים ולחקות את המוח האנושי. אם עד עכשיו המודלים עבדו לפי פרמטרים סטטיסטיים לא עוד, בשבועיים האחרונים יש קפיצה משמעותית שמודלים לומדים לפרק תהליכים ולחשוב ויכולים לעשות כל מה שהמוח האנושי יכול לעשות. לא ירחק היום, שנתיים לא יותר מזה, שיכולות הבינה המלאכותית יעלו על היכולות של המוח האנושי".
בצד הכלכלי, לפי סקרים שמתפרסמים בוול סטריט המגזר העסקי לא מאמץ את היכולות של בינה מלאכותית והחברות לא משקיעות בזה כסף?
"זה נכון ב-100%, מנכ"ל ממוצע בוול סטריט מבלה 76% מזמנו על הרבעון הקרוב ו-24% מהזמן על כל השאר. כשאנחנו מדברים על מהפכה כל כך גדולה אנחנו צריכים להסתכל לטווח ארוך יותר, ומנכ"לים כל כך אובססיביים על הרבעון הקרוב שהם מפספסים את התמונה הגדולה. וזאת אחת הטעויות הכי גדולות שאנחנו רואים. תוך 3-4 שנים יהיו שני סוגי חברות – חברות שהטמיעו בינה מלאכותית וחברות שלא יהיו קיימות בגלל היעדר שימוש בבינה מלאכותית. וזה בכל תחום. כלומר חברות שלמנכ"לים שלהן יש את הויז'ן והראייה הנכונה, יהיו החברות שהולכות לשלוט בעתיד".
כיצד מהפכת הבינה תשפיע בחמש שנים הקרובות על שוק העבודה?
"בינה מלאכותית הולכת לקחת מהזמן שאנחנו עובדים, כל מה שהוא טכני ודורש פחות מחשבה ויצירתיות הבינה מלאכותית יכולה לעשות את זה. אני מאמין גדול שלא רק שמספר העבודות לא יצטמצם, אלא יגדל. הרבה מאוד עבודות הולכות להיעלם מהעולם אבל משרות חדשות הולכות להתווסף.
"הבינה המלאכותית תוציא את האנושיות שבנו. מה אני צריך בעתיד בשוק העבודה? צריך יצירתיות, רגשות, כישורים סוציאליים, כל מה שהאנושות נותנת לנו. כל מה שבעצם היותי אדם נותן לי. לא צריך ללמוד דברים ולסכם דברים כי כל המידע קיים בכל מקום. אפשר להשיג מידע בקלי קלות אבל צריך דברים אחרים שהבינה מלאכותית עדיין לא נותנת לי – פירוק תהליכים למשל. מי שיהיה לו את הכישורים האלה יהיה לו הרבה מאוד דרישה בעתיד".
האם זה אומר שנצטרך פחות אינטליגנציה ויותר אינטליגנציה רגשית?
"כל פעם שראינו שינוי טכנולוגי גדול, ואנחנו לקראת הגל ה-6 בהיסטוריה, מספר המשרות גדל. דוגמא קלאסית זה מקרה הכספומטים. כאשר הטכנולוגיה פרצה לעולם בשנות ה-80 הכתבות באותה תקופה העריכו שהמגזר הפיננסי הולך להתרסק מבחינת כוח אדם. בפועל מספר המשרות עלה משמעותית. בנקאים יכלו לנצל את היכולות האמיתיות במקום לעשות דברים טכניים בקופה. זה מה שהולך לקרות עכשיו. ניצור משרות חדשות עם כישורים חדשים ודברים שלא חשבנו עד עכשיו עם הרבה יותר יעילות".
איפה נמצא הערך המוסף הגדול?
"הערך הגדול הוא מה שאנחנו קוראים סימולציות והטמעה של בינה מלאכותית בתהליכים מורכבים. לעשות אנליזה של כמויות אדירות של דאטה בצורה מהירה, יעילה והרבה יותר חסכונית ומדויקת. בשנה שעברה חברת בת של גוגל על ידי סימולציית מחשב יצרה 2 מיליון חומרים חדשים שלא היו קיימים קודם לכן. תרופות שלקח 10 שנים לפתח יש היום חברות שמצליחות באמצעות אנליזות מתקדמות וסימולציות מחשב לייצר תרופות תוך פרקי זמן קצרים הרבה יותר. ראינו גם חברות שפיתחו תרופות תוך 30 יום".
איך זה הולך להשפיע על האקדמיה ובתי הספר?
"לפני מהפכת הבינה מלאכותית המרחק בין שוק העבודה לשוק האקדמיה היה של כ-30 שנה בממוצע עולמי. בעקבות המהפכה הפער צמח משמעותית. אני לא צריך לשנן דברים וצריך יותר פוקוס של ניתוח, הבנה וחשיבה מחוץ לקופסא שהאקדמיה ומערכת החינוך לא יודעות לתת היום. רואים יותר חברות שמסתכלות על תואר אקדמי לא בהכרח כדבר חיובי.
"ומתחילים לראות שהרבה מהדברים הטכניים שעושים היום – הבינה מלאכותית יכולה לעשות הרבה יותר טוב ויש קאמבק של הצווארון הכחול בכל העולם. כי הבינה המלאכותית יכולה לעבור על כל תצהירי בתי המשפט בשניות אבל היא עדיין לא יכולה להחליף מנורה או לתקן כיור סתום. בניו יורק בשביל לחכות לחשמלאי זה בממוצע שבועיים. וחשמלאים בניו יורק מרוויחים 20% יותר מעורכי דין".
איך ייראו החיים שלנו בעתיד?
"ככמות הפוטנציאל כך כמות הסיכונים ורואים הרבה סיכונים – על פרטיות, הגנות סייבר, דיסאינפורמציה ועוד. אני מאוד אופטימי - אנחנו הולכים לעבור במהלך העשור הבא מכלכלת מחסור לכלכלת יותר מדי. בינה מלאכותית בעלויות אפסיות יכולה ליצור מזון יותר יעיל, רשתות חשמל חדשות תרופות בעלויות נמוכות ועוד. אנחנו הולכים לסביבה דפלציונית מטורפת.
"האם צריך לעבוד 5-6 ימים בשבוע? ככל שירדנו במספר ימי העבודה התפוקה עלתה. ועכשיו עם השינויים הטכנולוגיים צריך לחשוב על מודלים אחרים. זאת המהפכה הכי גדולה שראינו אי פעם – יותר מהאינטרנט, הסמארטפון ועוד. והשאלה הגדולה היא לאן האנושות תיקח את הטכנולוגיה הזאת".
וגם על תחום הרכבים החשמליים, הרכבים האוטונומיים, אנרגיה ירוקה ועוד בראיון המלא:
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
8.למרות ההייפ, צריך מעט צניעותעברי 13/10/2024 20:06הגב לתגובה זו1 0עם כל הכבוד ל-AI ולכלים שהוא מציע ההבנה של המדע כיצד המוח עובד רחוקה מאוד, כל שכן לחקות את החשיבה האנושית. אנחנו רחוקים מאוד משם.סגור
-
7."יש קאמבק של הצווארון הכחול בכל העולם" - קשקשן. חחח.די לחרטוטים באמאש'כם 10/10/2024 19:23הגב לתגובה זו3 1כאילו שעד אתמול היו חסרים חשמאלים / שרברבים. ומאז צ'ט GPT מהנדסי תוכנה עברו הסבה מקצועים לצווארון כחול.סגור
-
6.מלחמות יהיו פחות? זה מה שחשוב. (ל"ת)יעקב 10/10/2024 03:38הגב לתגובה זו2 0סגור
-
5.אני חושב שהם יהיו טובים מאיתנובא 09/10/2024 18:56הגב לתגובה זו1 0לא יהיו להם פסיכופתים .סגור
-
4.בעשור אפשר לנפח המון (ל"ת)המנפח מבוסטון 09/10/2024 17:15הגב לתגובה זו1 0סגור
- טען עוד
-
3.אני שאלה- האם בינה מלאכותית יכולה לפרק את המחשבה של הטררשע 09/10/2024 15:58הגב לתגובה זו1 0האם בינה מלאכותית יכולה לפרק לנתח להסביר את המחשבות והגיגים של הטרוריסיט הארור יחיא סינואר ?סגור
-
סינואר הוא פסיכופתבא 09/10/2024 18:54הגב לתגובה זו2 112 אחוז מהאוכלוסיה הם כאלה , והם הבעיה האמיתית של האנושות ...ראה היטלר ,חמנאי,מאו...הם מטפסים למעלה ומשתלטים ...בעצם הם מפלצות שחושבות רק על עצמם.סגור
-
2.יכול להיות פה ממש אחלה... (ל"ת)האופטימי 09/10/2024 15:43הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.אנשים יותר מדיי צרי אופקיםדפנה 09/10/2024 13:40הגב לתגובה זו3 0לדאוג שלא תהיה להם עבודה כי המחשה יחליף אותם , כאילו אין עוד מיליון ואחת דברים שאפשר לעשות לא על תקן עבד שצריך להתחנן מהבוס לצאת שעה מוקדם מהעבודה פעם בתקופהסגור