
קרן סטארבורד רוכשת פייזר במיליארד דולר - מה יהיה המהלך הבא?
קרן סטארבורד רכשה מניות של ענקית התרופות פייזר במיליארד דולר. זו כנראה יריית פתיחה לקראת רכישה משמעותית יותר וכוונה להשפיע על דירקטוריון החברה והניהול השוטף של החברה. פייזר היא מאכזבת סדרתית כשבשנים האחרונות למרות שפיתחה את החיסון לקורונה ואת התרופה לקורונה, היא לא הצליחה למנף זאת לעלייה בשווי ההיפך - מחיר המניה הנוכחי עמוק מתחת למחיר לפני הקורונה.
פייזר יצרה קשר עם בכירים לשעבר בפייזר PFIZER , איאן ריד שהיה מנכ"ל החברה ופרנק דאמיליו שהיה סמנכ"ל הכספים שלה, בבקשה שיסייעו במאמציה לרכישה משמעותית וכניסה לניהול החברה. השניים הביעו נכונות לעזור, וטרם הובהר מה התוכנית של סטארבורד עבור החברה. עם זאת, משקיעים ואנליסטים מתוסכלים מהדשדוש המתמשך של החברה לאחר מגפת הקורונה ורואים בקרן גוף שיכול לנער את החברה ואולי לייצר מנועי צמיחה וערכים גבוהים יותר.
אלברט בורלה מנכ"ל פייזר
פייזר יצרנית התרופות נמצאת בסחרור, החברה לא מצליחה להביא ערך למשקיעים כאשר מניית החברה עולה היום בכ-4% למחיר של 29.7 דולר המבטא שווי של 170 מיליארד דולר. המניה ירדה ב-12 החודשים האחרונים 15%, ורחוקה 52% מהשיא אליו הגיעה בסוף 2021. תקופת הקורונה תרמה לחברה לצמוח להשיא רווחים גדולים, אך יחד עם הירידה בביקוש לחיסונים וסיומה של המגפה הגדולה, הגיעה הירידה בהכנסות והמניה ירדה לכ-15% מהמחיר לפני הקורונה.
פייזר - פיתוח עצמי ורכישות משמעותיות
פייזר מהמרת על כך שתרופות לסרטן יהוו חלק מרכזי בעתידה, מתוך אמונה שהן יוכלו להניב מיליארדים במכירות חדשות. בשנה שעברה החברה השקיעה 43 מיליארד דולר בעסקה לרכישת חברת הביו-טק Seagen, שמפתחת תרופות לסרטן מדור חדש. פייזר ציינה כי היא צופה שתרופות Seagen, הידועות בשם קונוגטים נוגדנים-תרופתיים (ADCs), יניבו הכנסות שנתיות של 10 מיליארד דולר עד שנת 2030.- קרן סטארבורד תוקפת את פייזר: "ההנהלה נכשלה במימוש התחייבויותיה"
- האם הגיע הזמן להשקיע גם באיגרות החוב? ועל מצבה של כוכבת הקוורנה
בנוסף לעסקה זו, החברה ביצעה שורה של עסקאות קטנות יותר כולל רכישת Arena Pharmaceuticals תמורת 6.7 מיליארד דולר ורכישת החלקים הנותרים של Biohaven Pharmaceutical Holding שלא היו בבעלותה, עבור כ-11.6 מיליארד דולר. פייזר גם שילמה 5.4 מיליארד דולר עבור Global Blood Therapeutics, ולאחרונה הודיעה שתסיר מהשוק את כל המלאים של אוקסבריטה, אותה קיבלה במסגרת העסקה.
פייזר נאלצה לחפש כיוונים נוספים כדי לא להתבסס על התרופות הקיימות שנמצאות בירידה ולגוון את פורטפוליו המוצרים שלה. היא השקיעה כספים רבים במחקר ופיתוח וברכישות שבינתיים לא תורמות משמעותית. אנליסטים מתחו ביקורת על כך שלחברה חסרה משמעת בגישתה לרכישות ובניהול העסק באופן כללי כשאחת לכמה רבעונים עושה רושם שהחברה משנה אסטרטגיה ומכוונת לשוק אחר. .
קרן סטארבורד נחשבת לקרן אקטיבית ופעילה אך בינתיים מיליארד דולר השקעה כששוויה של פייזר כ-170 מיליארד דולר הוא מינורי. הקרן מדברת עם אנשי פייזר בעבר ומצהירה שהיא רוצה להגדיל את החזקה ולהפוך לגוף שמשפיע על החברה. זו הסיבה שהמניה עולה היום, אבל צריך גם לזכור שבמקרים רבים הנהלות במצב כזה מתגוננות ונלחמות עם הגוף האקטיביסטי, כשהחברה במקרים רבים משלמת את המחיר.
- הנאסד"ק מתקרב לשוק דובי: מלחמת הסחר בין ארה"ב וסין מטלטלת את השווקים
- פאוול מזהיר: השפעת המכסים החדשים על הכלכלה עלולה להיות משמעותית מהצפוי
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
- 1.מעניין מאד. תודה על הכתבה. (ל"ת)יריב 07/10/2024 18:02הגב לתגובה זו