תוצאות בהתאם לתחזית לא יספיקו - איך וול סטריט תתייחס לעונת הדוחות?
על פי תחזיות של האנליסטים, החברות במדד S&P 500 צפויות להציג עלייה של 4.1% ברווח למניה בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, עם הכנסות שצפויות לצמוח ב-4.7%. בראש הצומחות מניות הטכנולוגיה.
העלייה הזו מתאימה לשיעור הצמיחה הנמוך יחסית של הכלכלה האמריקאית, שנמצאת במגמת התמתנות יחד עם ירידת האינפלציה. הוצאות הייצור אומנם לא עלו בצורה משמעותית, אבל הוצאות כמו שכר לעובדים ממשיכות לטפס, מה שמונע שיפור ניכר בשולי הרווח של החברות. אנחנו צפויים לראות את זה בדוחות הכספיים הקרובים. ההשפעה של נתוני המאקרו על הענפים השונים משתנה מענף לענף.
הטכנולוגיה בראש לעומת הפיננסים והתעשייה
בעוד שסקטור הטכנולוגיה הוא תחום שצומח במהירות, ובמיוחד בחברות כמו אנבידיה, מיקרוסופט ומטא שמשתמשות בטכנולוגיות בינה מלאכותית כדי להגדיל רווחים. ישנם ענפים רגישים יותר לכלכלה כמו הפיננסים, מוצרי צריכה ותעשייה שצפויים להציג תוצאות פושרות ברקע המצב הכלכלי.התוצאות הפושרות לצד עלייה משמעותית במדד מתחילת השנה, מעלות שאלה חשובה לגבי כיוון מדד ה-S&P 500 בהמשך. המניות במדד ה-S&P 500 עלו מתחילת השנה ב-22%, ונראה שהפעם על רקע העלייה, תוצאות שהם רק בטווח היעד, לא ילהיבו את המשקיעים. גם אם החברות יכו את התחזיות, הדבר לא עשוי להשפיע בצורה משמעותית.
התמחור של ה-S&P 500
מכפיל הרווח של ה-S&P לאורך זמן בהתייחס לרווחים בשנה הבאה הוא סדר גודל של 19-20. כעת הוא מעט גבוה יותר. ה-S&P 500 נסחר במכפיל רווח של 22 על הרווח בשנה הבאה. מכפיל הרווח של שבע המופלאות הוא קרוב ל-30. ה-S&P 500 שווה ערך נסחר זול יותר. מכפיל הרווח שלו הוא סביב 18 לשנה הבאה.אלו לא מכפילי רווח מנופחים, אבל הם כן מבטאים מחיר מלא. הסיבה העיקרית שיכולה להניע אותם למעלה היא המשך התייעלות כתוצאה מבינה מלאכותית, וזה כבר קורה בלא מעט ענפים. מצד שני, החשש שלאחר העליות בשנת הבחירות, יהיה תרחיש של ירידות לאחר הבחירות, זה כבר קרה בעבר מספר פעמים, ולצד כלכלה בהאטה, ותמחורים יחסית גבוהים, זה לא מופרך.
נפילה במניות דווקא אחרי שהריבית החלה לרדת
התקופות הקשות ביותר לשווקים האמריקאיים - המשבר ב-2020-2021 ו-2008-2009 היו לאחר הורדת ריבית, כלומר במצב שעקום התשואות ההפוך חזר להיות רגיל.
עקום תשואה הפוך שמתחיל לחזור למצב הנורמלי - איתות מסוכן לשוק המניות
עקום תשואות הפוך שבו התשואות לטווח הקצר עולות על התשואות לטווח הארוך הוא נדיר וקורה לרוב כאשר יש ציפיות להפחתת ריבית. זה המצב בשנה האחרונה, כאשר בהדרגה הפער בין התשואות באג"ח הקצר לשנתיים לעומת האג"ח ל-10 שנים מתכווץ ואף חוזר לכיוון הטבעי. לפני שנה וחודשיים הפער היה 1.1% לטובת האג"ח הקצר. כעת האג"ח הקצר בתשואה של 3.98% והאג"ח ל-10 שנים בתשואה של 4.1%.
זה המצב הסביר, אבל תהליך של היפוך עקום התשואה בחזרה למצבו הטבעי, הוא איתות לשוק מניות מסוכן והאטה ואפילו מיתון כלכלי. ההיפוך הקודם בעקום, בין 2019 ל-2020, התרחש זמן קצר לפני מיתון הקורונה, וכעת, עם כלכלות העולם המתמודדות עם השפעות אינפלציה ואי-ודאות, השוק נותר דרוך בנוגע לסיכוי למיתון נוסף. ההיפוכים הקודמים היו רגע לפני נפילה בשווקים. האם זה יקרה גם הפעם?
האם ההיפוך בעקום התשואה לצד הורדת הריבית מבטאים ירידה בשווקים? ברור שזו לא עובדה, ולא עניין של שחור ולבן. יש בזה אומנם הגיון מסוים, כי היפוך תשואה מגיע בהמשך לריבית מאוד גבוהה שפגעה בעסקים ובאנשים. הפגיעה בהם מגיעה בדיליי ולכן במקרים רבים דווקא כאשר הריבית בכיוון מטה, הכלכלה בדעיכה והמניות יורדות. אבל זה רחוק מלהיות אינדיקטור מחייב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.תזכורת המכפיל הנוכחי הוא 30רק מניח את זה כאן 14/10/2024 23:20הגב לתגובה זו0 0מכפילי forward זה חשוב.סגור
-
אם המכפיל החזוי הוא 22מעניין 15/10/2024 14:13הגב לתגובה זו0 0זה אומר שתהיה עליה של 35% ברווח. בשנה.סגור