מה מעורר את צ'ק פוינט?

למרות היותה אחת הישראליות הוותיקות בוול סטריט, רוב הזמן השתרכה צ'ק פוינט מאחורי מתחרותיה החדשות יותר. אבל הכניסה לתחום ה-AI לצד מינוי מנכ"ל חדש  והתוצאות העסקיות של הרבעונים האחרונים חשפו אותה ליותר משקיעים שמגיבים אליה בחיוב

 | 

בסוף מרץ השנה כתבנו על חברת פייזר (סימול:PFE), מכוכבות המאה ה-20 ותחום הבריאות, שנפלה קשה מאז "הכחדת" מגפת הקורונה. הסברנו שהנפילה החדה דאז, 59%, אינה מאותתת על משבר בפייזר אלא על "חזרה למסלול הצמיחה ההיסטורי". מניית PFE רשמה בין מרץ 2020 לדצמבר 2021 עלייה חריגה של 160% כתוצאה מההצלחה הפנומנלית של החברה לפתח את החיסון נגד הקורונה. החיסון הוביל למכירות של 81.3 ו-100.3 מיליארד דולר בשנים 2021-2, וזאת בהשוואה למכירות של 41.7 מיליארד ב-2020. המניה עלתה כך בעיקר בגלל הצלחת החיסון אבל גם "בעזרת" מומנטום העליות בוול סטריט במחצית השנייה של 2021.

ב-2023 ירדו ההכנסות ל-58.5 מיליארד בעקבות מיגור הקורונה והירידה בביקוש לחיסון. ההערכה היא שאת 2024 תסיים החברה עם מכירות של 61.1 מיליארד, ואת 2025 עם 70 מיליארד. כלומר, פייז, שמנייתה נהנתה מאוד מהצלחת החיסון, חוזרת למסלול הצמיחה ההיסטורי, אבל המניה עדיין נסחרת במחירי טרום הקורונה.

הסברנו בכתבה שפייזר אמורה לעניין משקיעים והבאנו את הסיבות. אבל נראה עד לאחרונה, שפייזר איבדה כביכול את יכולות העבר שלה שהפכו אותה במאה ה-20 לכוכבת תעשיית הרפואה. הכישלון עם התרופה נגד השמנת יתר (obesity) והחיסון המשולב נגד קורונה/שפעת הביא למהפך בהתייחסות ak האנליסטים tkhv מ"מניה אהובה" ל"מניה של חברה שמתדרדרת".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בכתבה הסברנו מדוע זה לא כך. השבוע נודע שהאקטיביסט ג'ף סמית, מייסד ומנכ"ל קרן Starboard Value נכנסה לאחרונה בעוצמה למניות PFE (ידוע על השקעה של מיליארד דולר עד כה), ולא סתם נכנסה אלא בלוויית וברכת המנכ"ל הנערץ לשעבר של פייזר איאן ריד ומנהל הכספים בזמנו, פרנק ד'אמליו, שהובילו את פייזר לשיאי המאה ה-20.

Starboard Value רכשה שם של משקיעה מוצלחת בחברות שערך מניותיהן נמוך מערכן הכלכלי ובין השאר עשתה סיבובים ענקיים כשנכנסה להשקעה במניות של חברות כמו AOL, Papa John's Pizza ומלאנוקס הישראלית, שם אספה קרוב ל-11%.

השבוע נפגש יו"ר ומנכ"ל פייזר אלברט בורלא עם ריד וד'אמליו. מניית PFE, שהתעוררה מאז ההודעה של Starboard, נסחרת לדעתי מתחת לערכה הריאלי, כך גם חושבים באתר המחקר Trefis. בהחלט שווה לבדוק.
 

המומנטום החיובי של צ'ק פוינט  

לקח "קצת זמן", אבל נראה שוול סטריט סוף-סוף מתחילה להכיר בערכים שמציגה צ'ק פוינט (סימול:CHKP) ובפוטנציאל העתידי שהיא מציגה: בחמש השנים האחרונות הניבה CHKP רק 75% כאשר מתחרות כמו פאלו אלטו נטוורקס (סימול:PANW) או פורטינט (סימול:FTNT) הניבו 388% ו-394% בהתאמה. אבל בשנה האחרונה הניבה CHKP 44% לעומת 35.5% ו-32.5% שהניבו שתי האחרות.

"צ'ק פוינט", נכתב בשבוע שעבר באתר ה-Motley Fool, "אינה מוכרת כמו ספקיות אבטחת סייבר אחרות דוגמת פאלו אלטו נטוורקס, פורטינט או קראודסטרייק (שהניבה 523% ב-5 השנים האחרונות), כנראה בגלל קצב הצמיחה האיטי שלה, אבל מבט מקרוב על הביצועים הפיננסיים של החברה לאחרונה אומר לנו שהיא מתקדמת בכיוון הנכון". 

מה פירוש "אינה מוכרת"? צ'ק פוינט היא ללא ספק היא אחת מהחברות הישראליות היותר מוכרות בוול סטריט. צודק אמנם הכותב שמציין שהמניה נשארה מאחור בגלל ביצועיה הפחות מרשימים מהמתחרות בתחום הגנת סייבר, אבל לא רק. מסתבר שהפער בין ההתייחסות של מיין סטריט לצ'ק פוינט להתייחסות של וול סטריט מהווה סיבה להישארותה מאחור. אין שום ספק שוול סטריט מכירה היטב את צ'ק פוינט, וכיוון שלדעתה אין שום סיבה בעולם לביצועים הבלתי מרשימים בהשוואה למתחרות היא אינה נותנת לחברה, שמבחינת מצבה הפיננסי היא מהחזקות בוול סטריט, את ההערכה שמגיעה לה.

אני כותב זאת עוד מתחילת המאה, כאשר מייסד פאלו אלטו, ניר צוק, עדיין עבד בצ'ק פוינט כמנהל הפרויקטים (מנהל קבוצת הפיתוח של ה-(FireWall תחת ניהולו של גיל שויד. צוק פרש מצ'ק פוינט ב-2004, וב-2005 ייסד את פאלו אלטו ביחד עם ארכיטקט פלטפורמות הרשת  יאמינג מאושהיה המהנדס הראשי והארכיטקט של חברת אבטחת הרשת ג'וניפר נטוורקס  (סימול:JNPR) שנרכשה בתחילת השנה על ידי היולט פקארד.
 

סיפור ההצלחה של ניר צוק

פאלו אלטו, לבטח מבחינתה של וול סטריט, הפכה מאז הנפקתה ב-2012 לאחת החברות האהובות על וול סטריט והאנליסטים. מדוע? כי היא הציגה למשקיעים ולאנליסטים האמריקאים בדיוק את מה שהם מבקשים מחברות טכנולוגיות, צמיחה מהירה, עלייה חדה במכירות תוך פעילות A&M מרשימה. מה שהתחיל כאחת ההנפקות הטכנולוגיות החמות ביותר בוול סטריט של 2012, הפך לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים, לבטח בקהיליית החברות הישראליות בארה"ב.


צילום: שלומי יוסף
מייסד פאלו אלטו, ניר צוק. צילום: שלומי יוסף 

הנהלת פאלו אלטו הבינה מההתחלה את כיוון ההתפתחות של תעשיית אבטחות הרשת ואת ההתמכרות של וול סטריט ומשקיעיה לסקטורים שצומחים במהירות. החתמים והמשקיעים שהשתתפו בהנפקה ביולי 2012, הבינו היטב שמדובר ב"כוכב נולד", כפי שהגדיר זאת אז האנליסט של החתם מורגן סטנלי.

המניה, שהונפקה במחיר של 42 דולר, עלתה ב-77% ביום המסחר הראשון. מודה ומתוודה שבמחיר שאליו הגיעה אז PANW, כתבתי: "כדאי לחשוב על שורט על PANW ורכישה כנגד של CHKP". כך כתבתי, אבל למזלי לא ביצעתי. צ'ק פוינט עלתה מאז הנפקתה ב-294%, אבל פאלו אלטו עלתה ב-1875%. מבחינת המשקיעים והאנליסטים "PANW סיפקה את הסחורה". CHKP, לעומתה, אם להיות מעט ציני, השביעה את משאלות הלב של האקדמיה ושל הכלכלנים. היא מציגה לאורך השנים חברה שכל כלכלן או רואה חשבון מתפעל ממצב הדוחות שלה, אבל שכל משקיע אמריקאי טוען ש"היא יכלה בקלות, לתת לנו את מה שנתנה PANW למשקיעים שלה".

יש לנו עדיין ידידים במיאמי שרכשו צ'ק פוינט בנפילות של 2012-13 במחירים של 42-48 דולר. הם עשו זאת "בגלל הצלחת ההנפקה של PANW כי CHKP הרבה יותר כדאית כלכלית במחיר והמשקיעים יגלו זאת". כן, הם צדקו לגבי "הכלכלית" אבל טעו בגדול בנושא התשואה לה ציפו. השמועות, ערב הנפקת PANW, היו שצוק עזב את CHKP בגלל חילוקי דעות על האסטרטגיה. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא, אבל איך אומרים האמריקאים? "ההוכחה היא בפודינג", וב-12 השנים מאז הופיעה PANW בציבור אין ספק היכן הפודינג היה יותר טעים לחך.

יש לסיפור הזה הסבר אחד בלבד, וול סטריט והמשקיעים האמריקאים מאמינים יותר ביכולתה של הנהלת פאלו אלטו (והמתחרות האחרות שהזכרנו) לנווט את החברה בתוך נישת  אבטחת הסייבר מאשר ביכולה של הנהלת צ'ק פוינט, ואת זה אני כותב מזה שנים. המשקיעים והאנליסטים מודעים לאיכות החשבונאית שמציגה צ'ק פוינט אבל זה פחות חשוב בוול סטריט מקצב הצמיחה ומההתייחסות להנהלה.

שימו לב מי הוביל את פאלו אלטו מאז הגיעה לציבור - מארק מקפלפלין (2011-2018), שכיום משמש כיו"ר קוואלקום וניקש ארורה (מ-2018), מראשי גוגל בעבר ונשיא קבוצת סופטבנק היפנית בעבר. מדובר על שני מנהלים שמוכרים היטב למוסדיים האמריקאים ומוערכים מאוד. את צ'ק פונט מוביל מאז היווסדה, זה 32 שנים, גיל שויד. שלא תטעו לרגע, שויד הוא סיפור הצלחה אישי ענק ומכל בחינה שתבדקו. אבל את וול סטריט ואת המשקיע האמריקאי זה פחות מעניין מאשר היכולת המוכחת לאורך זמן של הובלת חברה בתוך נישה טכנולוגית תחרותית ביותר, שצומחת במהירות, כפי שעושה הנהלת פאלו אלטו.

לראיה, 28 אנליסטים עדכנו את המלצותיהם על PANW מאז תחילת אוגוסט, 22 מתוכם המליצו ב"קנייה" ורק 6 ב"החזק" והקונצנזוס על "קנייה". זה על מניה שנסחרת לפי מכפיל היסטורי של 60 ומכפילים חזויים של 54 ושל 47 לשנים 2024-25. בצ'ק פוינט, לעומת זאת, רק 13 אנליסטים עדכנו את המלצותיהם מאז תחילת יולי (רק שניים מתוכם מאז אוגוסט), ורק 5 מתוכם בהמלצת "קנייה" והיתר ב"החזק", כאשר הקונצנזוס עדיין על "החזק".

צ'ק פוינט, למרות העליות החדות לאחרונה, נסחרת במכפיל היסטורי של 26.4, מכפיל מוערך ל-2024 21 ומכפיל של 19 ל-2025. כל זה כאמור כאשר כאמור מהבחינה הכלכלית-חשבונאית-אקדמית אין שום ספק שכל כלכלן, בטח בשלב הנוכחי, יישבע בנקיטת חפץ שעדיפה השקעה בצ'ק פוינט מאשר בפאלו אלטו, וזה נכון גם לגבי המתחרות האחרות.
 

ההשפעה החיובית של פלטפורמת ה-AI

באותה כתבה באתר ה-Motley Fool שהזכרתי למעלה, עשו השוואה בין מניית CHKP למניית NVDA בשלושת החודשים האחרונים, השוואה שמראה ש-CHKP עלתה בשלושת החודשים יותר מ-NVDA. זו השוואה שלדעתי כלל לא במקומה כי לא מדובר בשתי חברות מתחרות כמו צ'ק פוינט ופאלו אלטו. אבל בכתבה טוענים שמה שהביא לביצועי המניה החזקים מהצפוי היא הצמיחה הבריאה של עסקי מנויי האבטחה שלה שאימצו את פלטפורמת האבטחה שלה, ה-Infinity שמופעלת על ידי AI (כנראה בגלל זה ההשוואה לאנבידיה), מה שהביא לצמיחה דו ספרתית בהכנסות ברבעון הקודם.

"ההתמקדות של צ'ק פוינט באבטחת סייבר מבוססת בינה מלאכותית עשויה לעזור בסופו של דבר לשפר את קצב הצמיחה (הכולל) שלה בעתיד", נכתב בכתבה שמסוכמת כדלקמן, "אז משקיעים שמחפשים מניית טכנולוגיה בעלת ערך אטרקטיבי, שיכולה לנצל את האימוץ ההולך וגובר של AI ולהניב רווחים בריאים בטווח הארוך, יכולים לשקול לקנות את צ'ק פוינט מכיוון שנראה שהיא צפויה לקפוץ גבוה יותר".

אבל האמת היא שמניית CHKP התחילה להגביר את קצב עלייתה מאז מאי 2023  ואפילו חזרנו וכתבנו אז שאולי המשקיעים סוף-סוף מתחילים לגלות שמדובר במניה שמבחינת הערכים שהיא מייצגת במיין סטריט אינה מקבלת הערכה מתאימה בוול סטריט.

מה שקרה לדעתי בשנה האחרונה הוא שבין הופעת פלטפורמת האינפיניטי והרכישה האחרונה של החברה, לבין קצב ה-Buyback שהחברה מבצעת, התוצאות העסקיות של הרבעונים האחרונים, הקשר ל-AI (צ'ק פוינט אכן נכנסה ל-AI בגדול - קיראו כאן) ופער ההערכות הגדל בהשוואה למתחרות, במיוחד PANW, התחילו יותר ויותר משקיעים מוסדיים להיכנס, והכי חשוב לדעתי הוא המינוי של מנכ"ל חדש לאחר 32 שנים בהן הוביל שויד.

צילום: שלומי יוסף
מנכ"ל צ'ק פוינט הנכנס, נדב צפריר. צילום: שלומי יוסף

המנכ"ל החדש, נדב צפריר, ייכנס לתפקידו בדצמבר. למשקיעים המוסדיים האמריקאים, שרובם אומנם אינם מכירים את צפריר כפי שהם מכירים אנשים כמו מקלפלין או ארורה, זה משב רוח רענן. שויד יישאר אומנם בתפקיד יו"ר פעיל (הבוס האמיתי), אבל צפריר, בגלל תפקידו הנוכחי כמנהל קרן הון סיכון אמור לדעתם של משקיעים אמריקאים להיות מודע יותר למאוויי המשקיעים. נאמר זאת כך, אם תגדל האגרסיביות ברכישות ואם תתבצענה רכישות משמעותיות, אין שום ספק שהמשקיעים יגיבו בחיוב.

כהערת סיכום אוסיף שלתעשייה ולכלכלה הישראלית, לבטח למשקיעים בצ'ק פוינט, היה טוב יותר אם חברות כמו צ'ק פוינט ופאלו אלטו היו מתמזגות. תחום אבטחת הסייבר נותן לישראל הזדמנות פז להובלה גלובלית ובמיוחד עם שילוב ה-AI , אבל כבר כתבנו על כך בתחילת המאה כשהאמנו שחברות כמו נייס ו-ורינט היו צריכות להתמזג כדי לייצר "טבע שנייה" (וגם היום לא מאוחר אבל הבעיה כנראה באגו הישראלי).  

  
*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ. העושה במידע הנ"ל שימוש - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. הכתב עשוי להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

 

 

 

תגובות לכתבה(13):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 11.
    העסקת חרדים בצ'ק פוינט
    תהילה 12/10/2024 17:15
    הגב לתגובה זו
    18 8
    צפריר חייב לפתוח את החברה בפני עובדים חרדים. בנוסף לעובדים מן השורה, עליו להעסיק בחברה הרבה משגיחי כשרות ורבנים, כדי לקבל את תמיכת השם בתחרות העסקית הקשה הנצבת בפני החברה. אולי הפרזיטים המשתמטים יעזרו?
    סגור
  • את סה"כ עוד כבש בעדר.
    רז 15/10/2024 20:07
    הגב לתגובה זו
    5 0
    .
    סגור
  • 10.
    בעניין פייזר
    גיא 12/10/2024 16:44
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה דעתך על רמת החוב של החברה? 70 מיליארד שלא מגובים במזומנים או רווחיות (סיימה בהפסד רבעון קודם)
    סגור
  • 9.
    במשך הרבה שנים פאלו הפסידה אבל המנייה עלתה
    גפני 12/10/2024 14:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לעומת זאת צ'ק פוינט הרוויחה כל שנה בעקביות ועם צמיחה מתונה. קשה להבין כיצד פאלו עלתה בכל השנים עם ההפסדים.
    סגור
  • 8.
    צ'ק פוינט עדיפה
    יהווינו 11/10/2024 19:00
    הגב לתגובה זו
    1 0
    גישת הפרוגרס נכונה יותר
    סגור
  • טען עוד
  • 7.
    לא יהיה מיזוג
    לרון 11/10/2024 17:44
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בשל הבדלי אופי שגרם לניר צוק מלכתחילה לעזוב את שווייד,ניר צוק הוא סוג של אלון מאסק ישראלי ולראייה הקמתו את "אייר חיפה" כשתונפק אם תונפק אני בפנים,לא המלצה
    סגור
  • 6.
    למיטב זכרוני פורטינט עוסקת במשחקים, האם אני טועה? (ל"ת)
    שאלה לשלמה 11/10/2024 17:29
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • כן.
    רז 13/10/2024 21:51
    הגב לתגובה זו
    6 0
    .
    סגור
  • 5.
    תודה רבה שלמה ושבת שלום (ל"ת)
    אנונימי 11/10/2024 17:09
    הגב לתגובה זו
    1 2
    סגור
  • 4.
    תודה רבה שלמה. מעניין מאוד (ל"ת)
    עמית 11/10/2024 16:23
    הגב לתגובה זו
    7 6
    סגור
  • 3.
    שלמה אפשר כמה מילים על הומאנה
    סמי 11/10/2024 16:21
    הגב לתגובה זו
    1 1
    Humana ירדה המוווןיש סיבה מוצדקת לירידות האלו ?תודה
    סגור
  • 2.
    ונדב צפריר עם הכתם הגדול של כישלון " סולאראדג ".
    ריקו 11/10/2024 13:58
    הגב לתגובה זו
    4 1
    גם כיו"ר היה שותף לקבלת החלטות הזויה של סולאראדג . וראה זה פלא, לא כל איש מודיעין שמקושר להנהלה מ 8200 יכול לשמש עובד בחברה יצרנית כסולאראדג. נקווה לשלא יעתיק את הדפוס הזה לצ'ק פויינט אז להרגיע עם המחמאות !!!
    סגור
  • 1.
    בורסה זה כמו בכדורגל מי שמשחק בונקר מפסיד. מי שמעיז ו
    דניז 11/10/2024 13:27
    הגב לתגובה זו
    3 5
    משחק התקפה מנצח בגדול. עוד דבר שאתה לא שם גול אתה בסוף סופג גול.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות