המשקיעים בוול סטריט אופטימיים, וזו סיבה טובה להיות זהירים

סקר מנהלי הקרנות של בנק אוף אמריקה מעיד על זינוק באופטימיות המשקיעים - אבל זה אולי דווקא סימן להיזהר, וגם - למה רמות מזומן נמוכות אצל הקרנות היא סימן אזהרה?
 | 
telegram
(2)

בשבועות האחרונים, המשקיעים מציגים אופטימיות גוברת לגבי העתיד הקרוב בשווקים. המומחים מזהירים שדווקא כאשר שוררת אווירה חיובית כל כך, כדאי לשקול היטב את הצעדים הבאים ולא למהר לפעול.
 

"מדד האופטימיות" של בנק אוף אמריקה


סקר מנהלי הקרנות של בנק אוף אמריקה, שהתפרסם באוקטובר, מצביע על זינוק חד באופטימיות המשקיעים, הזינוק החד ביותר למעשה מאז יוני 2020. אז, לאחר משבר הקורונה, הפד' הוריד את הריבית לאפס כדי לתמרץ את הכלכלה אחרי הסגרים והשיבושים בשרשראות האספקה. הסקר בוחן את תחזיותיהם הכלכליות של מנהלי הקרנות ואת הקצאותיהם בין מניות למזומן, ומכך מסיק על רמת האופטימיות שלהם בשוק.
השור מוול סטריט; קרדיט: Istock
השור מוול סטריט; קרדיט: Istock

המדד הנוכחי עומד על 5.6 נקודות, בהשוואה ל-3.8 בסקר הקודם, בסולם של מ-0 עד 10. אמנם חלק מהמשקיעים עשויים לפרש את העלייה הזו כאות חיובי להשקעה, אך רבים ממליצים דווקא לנקוט בזהירות במצבים של אופטימיות קיצונית.

 

רמות המזומן נמוכות - סימן אזהרה

כותרת ראשית

- כל הכותרות

האופטימיות הנוכחית נובעת בעיקרה מהתפתחויות חיוביות בכלכלה האמריקאית. הפד' ביצע הפחתת ריבית של 0.5% בספטמבר, ורמז שימשיך להוריד את הריבית במידה והאינפלציה תמשיך להתקרר. במקביל, התחזיות מצביעות על כך שהצמיחה הכלכלית תימשך גם בשנה הבאה, והחברות הגדולות עדיין מציגות עלייה במכירות וברווחים.

המסרים החיוביים האלה הובילו לעלייה משמעותית בערכי המניות. מדד ה-S&P 500, למשל, עלה בכ-23% מתחילת השנה, כאשר כל המגזרים תרמו לעלייה הזו. כאשר האופטימיות גואה, משקיעים ממהרים להשקיע את רוב המזומנים הפנויים שלהם. בסקר נמצא כי מנהלי הקרנות מחזיקים בממוצע רק 3.9% מהמזומנים שלהם, ירידה מרמה של 4.2% בסקר הקודם. זה קרוב מאוד לשפל היסטורי. כלומר, למנהלי הקרנות יש פחות משאבים להשקיע בשוק במידה ויגיעו הזדמנויות נוספות.

בנק אוף אמריקה מזהיר שאחזקות מזומנים נמוכות מרמה של 4% נחשבות לאות אזהרה, שכן ירידות בשוק המניות נוטות להתרחש כאשר רמות המזומנים יורדות. ירידות נוספות עשויות לנבוע מהפתעות כמו נתונים כלכליים מאכזבים, הפחתות ריבית מועטות מהצפוי, או עליית מחירי הנפט במידה והמתיחות במזרח התיכון תסלים.

בשורה התחתונה, על אף שהשוק נראה אטרקטיבי כעת, ההיסטוריה מלמדת כי לא כל תקופה של אופטימיות מסתיימת ברווחים, וכדאי להיות זהירים ולהימנע מפעולות חפוזות במצבים של עליות חדות.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אם אופטימיים למה להרוס?
    חן 16/10/2024 23:28
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אני לא מבין אתכם, בכוח? אי אפשר להתנהל בפחד כל הזמן, הרי הבורסה מטיבעה זה מקום עם סיכון, ומי שמסתכן מטיבעו הוא אופטימי. אתם, הכתבים שלא משקיעים כי אתם מפחדים, אתם הפסימיים. נכון, באיזשהו זמן היום ירידות אבל יהיו גם עליות, וההסטוריה מוכיחה שיש יותר עליות מירידות מה שבבסים מעמיד אותכם באור לא מחמיא בלשון המעטה.
    סגור
  • סוף סוף
    תןדה לגולש חכם! 17/10/2024 20:59
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אף אחד לא חי באופוריה, בטח לא כישראלי ובטח לא כמשקיע. יחד עם זה צריך להיות ריאלי. השוק עולה כי יש לו נתונים לעלות. והשוק יממש רווחים (ירידות חדות עד 15 אחוז) ולכן דווקא כדאי להחכים ולשמור יותר מזומנים בתיק כדי להיכנס כש sp 500 יבדוק את 5,500-5600. כנראה באזור סוף ינואר.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות