בעקבות חשש לביטחון לאומי: סין דורשת לבדוק את מוצריה של אינטל

המתיחות בין ארה"ב לסין ממשיכה כאשר האגודה הסינית לביטחון סייבר מאשימה את אינטל בהפרה של אינטרסים לאומיים
 | 
telegram
(2)

האגודה הסינית לביטחון סייבר (CSAC) קראה לבצע בדיקה ביטחונית על מוצרי אינטל INTEL CORPORATION -2.72% INTEL... 24.35 -2.72% INTEL CORPORATION סגירה:0 פתיחה:24.76 גבוה:24.82 נמוך:24.23 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: המיוצרים עבור השוק הסיני, והאשימה את יצרנית השבבים האמריקאית בכך שפגעה באופן קבוע בביטחון הלאומי והאינטרסים של סין. מדובר בהצהרה חריפה מצד גוף המייצג את האינטרסים של תעשיית הסייבר הסינית, אף שהיא לא נחשבת לגורם ממשלתי. עם זאת, הקשרים ההדוקים שלה עם השלטון עשויים להוביל לבדיקות ביטחוניות מצד הרגולטור הסיני החזק, המנהל הכללי של סייבר סין (CAC).

אינטל הגיבה להאשמות ואמרה כי תמיד הקדישה עדיפות לבטיחות ואיכות המוצרים שלה. “נשמור על קשר עם הרשויות הרלוונטיות, נבהיר כל דאגה, ונאשר את מחויבותנו לבטיחות ואיכות המוצרים”, ציינה החברה בהודעה שפורסמה בחשבון ה-WeChat שלה.

פט גלסינגר מנכ"ל אינטלפט גלסינגר מנכ"ל אינטל; קרדיט: אינטל
 

השפעת הביקורת על אינטל

ההמלצה על בדיקה ביטחונית נובעת מתסכול גובר מצד ממשלת סין על רקע המתיחות המתמשכת עם ארצות הברית, אשר מקשה על סין להשיג שבבים חיוניים. ב-2022, המנהל הכללי של סייבר סין אסר על מפעלים מקומיים של תשתיות מפתח לרכוש מוצרים של מיקרון MICRON TECHNOLOGY -2.86% MICRON... 96.34 -2.86% MICRON TECHNOLOGY סגירה:0 פתיחה:97.62 גבוה:98.2 נמוך:95.64 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , חברה אמריקאית בתחום השבבים, לאחר שקבע כי המוצרים שלה נכשלו בבדיקה הביטחונית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כחלק מהצעד הזה, הביקורת כלפי אינטל, הנחשבת לאחת השחקניות המרכזיות בשוק השבבים, עלולה להשפיע לרעה על הכנסותיה, כאשר כשליש מהכנסותיה מגיעות מסין. מניות אינטל ירדו מאז ההאשמה של סין.

ההאשמות מצד סין וההשלכות לעתיד

האגודה הסינית לביטחון סייבר טוענת כי שבבי אינטל, במיוחד מעבדים מדגם Xeon המשמשים במשימות בינה מלאכותית, מכילים מספר פגיעויות חמורות. האגודה ציינה כי אינטל סובלת מבעיות ניהול אבטחה, מה שמעיד על גישה חסרת אחריות כלפי לקוחותיה. ההאשמות כוללות גם טענות על דלתות אחוריות המוטמעות במערכות ההפעלה של אינטל, אשר נחשבות לפגיעות לניצול על ידי הסוכנות לביטחון לאומי של ארצות הברית.

בינתיים, השוק הסיני מתמודד עם קשיים במציאת חלופות לשבבי ה-AI המתקדמים של אנבידיה, אשר אסורים ליצוא לסין. אם אינטל תיפגע מהמגבלות הסיניות, הדבר עלול להחמיר את מחסור השבבים בשוק הסיני, מה שיפגע בחברות טכנולוגיה רבות ובמאמצי המדינה לפתח טכנולוגיות מתקדמות בתחום הבינה המלאכותית.

היחסים בין סין לארצות הברית הופכים מתוחים יותר ויותר, כאשר כל צד מטיל מגבלות על טכנולוגיות קריטיות והצד השני מגיב בצעדים דומים. המחלוקות הללו מתבטאות לא רק בתחום השבבים, אלא גם במקרים כמו המחלוקות סביב טיקטוק, שהובילו לחששות בביטחון הלאומי בארצות הברית. ככל שהמחלוקות הללו נמשכות, ייתכן שמדינות נוספות ברחבי העולם יתחילו להעריך מחדש את השפעת המוצרים האמריקאיים על הביטחון הלאומי שלהן, דבר שיכול להניע שינויים משמעותיים בשוק הטכנולוגיה הגלובלי.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אין מה לעשות ככה נראית מלחמת סחר
    קשקש 17/10/2024 18:08
    הגב לתגובה זו
    2 1
    המערב החליט שהסינים הגזימו הם לקחו את רוב היצור העולמי ולא רוצים לתת צ'אנס לאף אחד אז ממציאים חוקים נגד החזירות
    סגור
  • מוטב מאוחר מאשר אף פעם
    מזמז 18/10/2024 08:26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סין כבר הייתה בדרך להשיג הגמוניה. שאם הייתה משיגה אותה היה רע מאד. עצרו את זה ברגע האחרון. אולי אפילו מאוחר מדי
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות