
מתחילה לממש? - אינטל מנסה למכור חלק מ-Altera לפי שווי של 17 מיליארד דולר
ענקית השבבים אינטל INTEL CORPORATION , שנמצאת בעיצומו של משבר פיננסי מתמשך, מחפשת כעת משקיע למכירת חלקה בחברת השבבים הניתנים לתכנות Altera. החברה מחפשת עסקה שתעריך את Altera בסכום של כ-17 מיליארד דולר, כאשר היא מתכננת לגייס כמה מיליארדי דולרים ממכירת נתח משמעותי מחברת הבת שלה. מדובר במהלך שנועד לשפר את מצבה הכספי של אינטל, שנאבקת בשנים האחרונות לשמור על מעמדה בשוק השבבים התחרותי.
מכירת Altera: פתרון למשבר או סימן לנסיגה?
ההודעה על הכוונה למכור חלק מ-Altera מגיעה לאחר תקופה קשה במיוחד עבור אינטל. שווי המניה שלה ירד ב-55% מאז תחילת השנה, בעוד שהחברה מתמודדת עם עיכובים בייצור ומתקשה לעמוד בקצב הפיתוח של שבבים מבוססי בינה מלאכותית, תחום שבו מובילה כיום אנבידיה NVIDIA CORP . בנוסף, אינטל מתמודדת עם תחרות קשה גם מצד חברות כמו AMD ADVANCED MICRO DEVICES , שגזלה ממנה נתחי שוק משמעותיים במגזרי המחשבים והשרתים.
הצעד של אינטל עשוי להיראות כהתרחקות מאחד הנכסים החשובים שלה. Altera, שנרכשה ב-2015 תמורת 16.7 מיליארד דולר, נתפסה כחלק מרכזי באסטרטגיה של אינטל. מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, הדגיש בעבר את החשיבות של Altera לעתיד החברה. אולם, התכנון הנוכחי כולל אפשרות למכור חלק מהחברה למשקיעים אסטרטגיים או פרטיים, מהלך שיגרום לזירוז התוכניות למכירת מניות החברה או אף הנפקתה לציבור המתוכננת ל-2026.
הצעד למכירת חלקה של אינטל ב-Altera מגיע בתקופה שבה תעשיית השבבים נמצאת במוקד תשומת הלב העולמית, במיוחד לאחר שארה"ב הכריזה על השקעות עתק בתחום מתוך דאגה לביטחון הלאומי. במסגרת חוק ה-CHIPS שהועבר על ידי ממשל ביידן, אינטל קיבלה מענקים בגובה של כ-8.5 מיליארד דולר במרץ האחרון, ועוד 3 מיליארד דולר בספטמבר, מתוך מטרה להאיץ את ייצור השבבים בארה"ב ולשמר את מעמדה הגלובלי. עם זאת, האתגרים העסקיים של אינטל אינם מסתכמים רק בשאלות של השקעות ממשלתיות, אלא גם בתחרות החריפה והצורך בחדשנות טכנולוגית.
דיווחים נוספים מהשבוע האחרון חושפים כי אינטל קיבלה פניות מחברת קוואלקום QUALCOMM INC -6.4% בנוגע לרכישת אלטרה. על אף שמהלך כזה עשוי להיתקל בבחינה רגולטורית מחמירה בשל התחרות הענפה בשוק, הדבר מדגיש את האטרקטיביות של Altera ואת חשיבותה בתעשיית השבבים.
תוכנית התייעלות והשינויים באינטל
במוקד המאמצים של אינטל לשנות כיוון עומדת תוכנית התייעלות שאותה צפויה החברה להציג בקרוב לדירקטוריון. במסגרת התוכנית, תבצע אינטל קיצוצים משמעותיים בהוצאות ההון שלה, כולל אפשרות להשהות את הקמת מפעל השבבים המתוכנן בגרמניה, שעלות הקמתו מוערכת בכ-32 מיליארד דולר. כמו כן, החברה הודיעה על כוונתה לצמצם את הוצאות ההון ל-21.5 מיליארד דולר ב-2025, ירידה של 17% בהשוואה לשנה הנוכחית. בנוסף החברה כבר הודיעה על פיטורים של כ-15% מכוח האדם, שהם בערך 17-18 אלף איש.חלק מהותי בתוכנית ההתייעלות כולל את מכירת חלק מהעסקים של אינטל, ביניהם Altera. פט גלסינגר עצמו התייחס לאחרונה לכך שמכירת נתח מאלטרה היא חלק מתוכנית רחבה יותר לשיפור הנזילות והמאזן של החברה. במקביל, החברה שוקלת גם למכור נכסים נוספים ולבצע שינויים נרחבים במבנה העסקי שלה, תוך מיקוד בפעילויות הליבה שלה, בעיקר בתחום הייצור והשבבים.
האם גלסינגר יוכל להחזיר את אינטל לפסגה?
הצעד הדרמטי הזה מגיע בזמן שבו פט גלסינגר המנכ"ל עומד בפני האתגר הגדול ביותר בקריירה שלו. גלסינגר, שנכנס לתפקידו כמנכ"ל אינטל ב-2021, הציב לעצמו יעד ברור לשמר את אינטל ככוח מרכזי בתעשיית השבבים העולמית, אך מאז התמודדה החברה עם ירידה חדה במחיר המניה, תחרות עזה וצורך בקיצוצים נרחבים.
האם גלסינגר יוכל להתאים את עצמו לתנאים החדשים ולהוביל את אינטל להתאוששות? הצלחתו תלויה כעת ביכולתו לשכנע את הדירקטוריון והמשקיעים שהאסטרטגיה שלו תוביל את החברה חזרה לצמרת. השאלה המרכזית היא האם הוא יצליח להציג תוכנית שתשלב בין שמירה על נכסי החברה המסורתיים לבין ההתאמות הנדרשות לעידן הבינה המלאכותית.
המהלכים שאינטל נוקטת בהם מצביעים על הצורך שלה למצוא פתרונות מהירים ומשמעותיים כדי לחזור למרוץ בתעשיית השבבים. מכירת חלק מ-Altera עשויה לספק לחברה נזילות חשובה, אך השאלה היא האם הצעד יספיק כדי להציל את החברה מהמשבר הנוכחי ולהחזיר אותה למעמדה כמובילה בתחום השבבים.
- מורגן סטנלי: אפסייד צפוי של 27% לאפלובין
- הגירעון הפדרלי האמריקאי מתרחב ל-1.3 טריליון דולר
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מניית אינטל נסחרת לפי שווי של 97 מיליארד דולר אחרי ירידה של 55% מתחילת השנה ושל 37% בשנה האחרונה. המניה נסחרת במכפיל 87 על הרווחים הצפויים לה השנה ומכפיל 20 על הרווחים הצפויים לה בשנה הבאה.
מניית אינטל בשנה האחרונה
- 5.רועה חשבון 22/10/2024 05:47הגב לתגובה זובזמן שאינטלקטואלים כולם עשו את עצמם עובדים החברות האחרות עבדו באמת על 120% תפוקה והשאירו לאינטל אבק .כיום החברה חייבת צוות חשיבה טרי תוך קיצוץ רוחבי של שכר ובונוסים לחמש שנים הקרובות , הייתי אומר קיצוץ של 30% בשכר של כל עובדי החברה כולל כולם ולמי שלא מתאים מוזמן לעזוב.
- 4.לרון 19/10/2024 18:14הגב לתגובה זוזמן ארוך ,ב 22 זה לא "מימוש" זו מכירה מהבשר "החי"
- 3.ניר 18/10/2024 22:29הגב לתגובה זופט נכשל בגדול.
- 2.לא נשמע טוב 18/10/2024 21:52הגב לתגובה זונקווה לטוב . אבל פסימי. מחזיק אצבעות . המנהל צריך לחסוך ולא לבזבז. על בונוסים. מחלקים שהמצב טוב מאוד . לאבמצב עסקים צולע . מחפש כל שקל . אבל נותן שטרות כסף
- 1.היא עדיין 18/10/2024 20:37הגב לתגובה זולפטר שכבת ביניים של טיילים ואנשי שווק.