הנפט בירידה אחרי חיסול סינוואר - המשקיעים רואים את סוף המלחמה?
אתמול נודע לנו רשמית שמנהיג חמאס והאחראי לטבח 7 באוקטובר, יחיא סינוואר, חוסל בעזה. החיסול מגיע אחר שורה של חיסולים משמעותיים - נסראללה, איסמעיל הנייה, מוחמד דף ועוד, אבל ייתכן שהוא החיסול המשמעותי ביותר במובן של סיום המלחמה בכך שהוא מוציא מהתמונה את הגורם המרכזי שמנע עסקת חטופים עד עכשיו.
כעת יש סיכוי גדול יותר להחזרת החטופים וסיום המלחמה, מה שבין היתר משפיע על מחירי הנפט. סיום המלחמה זה אירוע חיובי לנפט. עד כה החששות היו מהסלמה באזור שתביא לפגיעה במתקני נפט ותשפיע על האספקה עולמית, אבל עסקת חטופים וסיום המלחמה מסירים את האיומים הללו.
לאחר הידיעה על חיסולו של סינוואר, נרשמה ירידה מסוימת במחירי הנפט, אך לא כזו שמעידה כי המשקיעים מעריכים בסבירות גבוהה את סיום המלחמה.
יחיא סינוואר; קרדיט: רשתות חברתיות סעיף 27א
הירידות במחירי הנפט
החוזים העתידיים על נפט מסוג WTI (המדד האמריקאי) רשמו ירידה של 2.6%, כשהמחיר עמד על 68.83 דולר לחבית. גם החוזים העתידיים על נפט מסוג ברנט (המדד הבינלאומי) ירדו ב-2.5% והגיעו למחיר של 72.61 דולר לחבית.
לכאורה, הירידות הללו יכולות להעיד על כך שהסוחרים מעריכים הקלה במתיחות בין ישראל לאיראן וארגונים כמו חמאס וחיזבאללה. הדבר מתחבר להצהרות של נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, שאמר כי יש כעת הזדמנות ליום שאחרי ברצועת עזה ללא חמאס בשלטון, עם פתרון פוליטי שיביא עתיד טוב יותר לישראלים ולפלסטינים כאחד.
עם זאת, המציאות בשטח מראה כי המלחמה רחוקה מסיום. ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, הבהיר שהמלחמה רחוקה מלהסתיים, בעוד שחיזבאללה הודיע על הסלמה נוספת של התקפותיו בעקבות חיסולו של סינוואר. חמאס, מצידו, פרסם הצהרה שהמאבק יימשך, ואיראן ממשיכה להצהיר על תמיכתה בארגוני ההתנגדות במזרח התיכון, מה שמצביע על כך שהקרבות לא עומדים להסתיים בקרוב.
לא רק המזרח התיכון מוריד את מחירי הנפט - גם סין
גם סין משפיעה על מחירי הנפט. נתוני התוצר לרבעון השלישי בסין הצביעו על האטה בצמיחה הכלכלית במדינה, כאשר הצמיחה בתוצר ירדה מ-4.7% ברבעון השני ל-4.6% ברבעון השלישי. האטה זו משקפת חולשה בכלכלה הסינית, שמהווה שחקן מרכזי בשוקי האנרגיה העולמי. כאשר הכלכלה השנייה בגודלה בעולם חווה ירידה בצמיחה, הדבר משפיע באופן ישיר על הביקוש לאנרגיה.
כלכלת סין נחשבת לצרכנית הגדולה ביותר של נפט, וכל האטה בקצב הצמיחה שלה גורמת לירידה בביקושים לנפט ולמוצרי אנרגיה נוספים. לכן, הסוחרים צופים ירידה בביקוש העולמי לנפט, מה שמוביל לירידה במחירי החוזים העתידיים.
כרגע, נראה שהשאיפה לשלום במזרח התיכון עשויה להביא לירידה נוספת במחירי הנפט, אך הסוחרים והמשקיעים מתכוננים גם לאפשרות של הסלמה נוספת בלחימה, מה שעלול להעלות את המחירים שוב. המצב הנפיץ באזור גורם לאי ודאות בשווקים, וכל שינוי במצב הביטחוני בין ישראל לאיראן ובעלי בריתה עשוי לשנות את כיוון המסחר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.הירידה במחירי הנפט מורידה את האינפלציה מטרה חשובהקשקש 19/10/2024 08:15הגב לתגובה זו0 0המשך ירידת מחירי הנפט תפגע במדינות המפרץ והמפיקות הגדולות עוד מטרה קדושה כמו כן המשך התהליך של מעבר לאנרגיה ירוקה עוד מטרה מצוינת .בשנות ה-80 המפיקות הכי גדולות עיראק/איראן נלחמו ביניהם ואז חבית נפט ירדה ל-10 $ אז אפשר לחזור לאותו תעריףסגור
-
1.מחירי הנפט יעלו עם התקפה ישראלית באיראןיריב 19/10/2024 01:00הגב לתגובה זו0 0גם אם לא יפגעו מתקני הנפט, תקיפה ישראלית עשויה להביא לתגובה איראנית וההתחייבות הישראאלית לביידן היא לא לתקוף את מתקני הנפט במתקפה הראשונה. אם איראן תגיב, ההתחייבות הזו אינה בתוקף לסיבוב שאחרי זה וסוחרי הנפט מבינים זאת.סגור