תוכנית קרן ייצוב שוק המניות בסין: ההצעה שתשפיע על השוק?

מכון מחקר מרכזי בסין מציע תוכנית חדשה לייצוב שוק המניות, כשהציפיות ממנה גבוהות, אך חוסר הוודאות בנוגע ליישום שלה עדיין מעורר שאלות
 | 
telegram

בעקבות תנודתיות מוגברת בשוק המניות בסין והצעדים האחרונים שננקטו על ידי הממשל, מכון המחקר הפיננסי והבנקאות, גוף אקדמי מרכזי בסין, פרסם לאחרונה הצעה להקמת קרן ייצוב לשוק המניות. מדובר ביוזמה שנועדה לייצב את השוק ולהפחית את הסיכונים הקיימים. בעוד שההצעה זוכה לתשומת לב, לא ברור אם וכיצד היא תשפיע על המדיניות הממשלתית בפועל.

השוק הסיני תנודתי

פאן גונגשנג, נגיד הבנק המרכזי של סין, התייחס לשאלת הקמת הקרן במהלך דיון שנערך בחודש שעבר, וציין כי נערכת בדיקה מעמיקה על ידי הרשויות. עם זאת, עד כה לא התקבלה החלטה רשמית בנושא. המדיניות המוניטרית שהונהגה בחודשים האחרונים בסין הובילה לזינוק חד בשוק המניות, כאשר מניות החברות הגדולות עלו בכ-24% במהלך החודש האחרון. עם זאת, אותה אופטימיות ראשונית התחלפה בחשש בקרב המשקיעים בשבועות האחרונים. ההצעה של מכון CASS מציעה פתרון לייצוב השוק באמצעות הגדלת ההשקעה של הון לטווח ארוך.
 

יותר השקעות מוסדיות בשוק


ההצעה מדגישה את החשיבות של השקעות הון לטווח ארוך בשוק המניות הסיני. לפי התוכנית, ההמלצה היא להעלות את תקרת ההשקעה במניות מצד חברות הביטוח והקרן הלאומית לפנסיה. גם הממשל הסיני נקט צעדים בעד עידוד השקעות מוסדיות בשוק, ומדובר באחד האמצעים המרכזיים לשמירת היציבות הכלכלית.

לאחרונה, הבנק המרכזי של סין השיק שתי תוכניות מימון חדשות, המאפשרות להכניס לשוק כ-800 מיליארד יואן. במסגרת התוכניות הללו, תינתן גישה קלה יותר לנזילות לבתי השקעות, חברות ביטוח ומנהלי נכסים, וכן לחברות ציבוריות ולבעלי המניות שלהן לצורך רכישת מניות חוזרת והגדלת אחזקותיהם. צעדים אלו נועדו לתמוך במניות ולהקל על ניהולן הפיננסי של החברות.

התוכניות הממשלתיות קדימה

יציבות שוק המניות חשובה במיוחד לכלכלה הסינית, שכן שוק ההון מהווה גורם מרכזי במימון חברות גדולות ותומך בצמיחתן. תנודתיות גבוהה עלולה לערער את אמון המשקיעים, לגרום להפסדים ולפגוע בתהליכי גיוס הון. לאחרונה, כחלק מהמאמצים לשמור על יציבות כלכלית ולעודד צמיחה, הבנק המרכזי של סין הוריד את הריבית לשנה ב-0.25% ל-3.1%, כאשר הריבית ל-5 שנים עומדת על 3.6%. מהלך זה נועד לתמוך בשוק ולהקל על המימון לחברות, אך יחד עם זאת, חוסר הוודאות לגבי יישום התוכנית של קרן הייצוב בשוק המניות עדיין קיים.

שוק מניות יציב גם מאפשר השקעות מוסדיות ופרטיות בטווח הארוך, דבר שמוביל להזרמת הון לתשתיות חיוניות, טכנולוגיה וחדשנות – תחומים שבהם סין שואפת להוביל בעולם. בהתאם לכך, קרן ייצוב בשוק המניות יכולה לסייע לשמור על האיזון בין צמיחה כלכלית לבין ניהול סיכונים, ולחזק את מעמדה של סין בזירה הפיננסית העולמית.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות