המוצרים יוקרתיים, המניות זולות: מניות מותגי היוקרה סובלות מחולשה, האם זו הזדמנות?

רבות ממניות חברות מותגי היוקרה סובלות מחולשה יחסית מתחילת השנה, עניין העשוי להוות הזדמנות השקעה. התעוררות השוק הסיני בשבועות האחרונים והצפי לתמיכה ממשלתית בכלכלה המקומית מספקים להן תמיכה חיובית 

 | 
telegram

השוק הסיני מהווה את אחד מהגאוגרפיות המרכזיות והצומחות עבור שוק מוצרי היוקרה העולמי. לפי נתוני אתר סטטיסטה, היקף מכירות מוצרי היוקרה בסין צפוי השנה לנוע סביב כ-100 מיליארד דולר – ובכך להוות כחמישית מכלל מכירות מותגי היוקרה בעולם שיגיעו לכ-475 מיליארד דולר. עוד לפי סטטיסטה, עד שנת 2029 מכירות מותגי היוקרה בסין יצמחו ב-40% ויגיעו לכ-145 מיליארד דולר – כרבע מההכנסות השנתיות העולמיות הצפויות להסתכם בכ-580 מיליארד דולר בשוק מותגי היוקרה באותה שנה.

לכן, אין זה מפתיע שכמה ממניות מותגי היוקרה הבולטות נהנות בשבועות החולפים ממגמה חיובית, בראשן מניית לואי ויטון (LVMH) – הגדולה והבולטת בענף מותגי היוקרה, שזינקה בכ-20% תוך שבוע בסוף ספטמבר, ומאז תיקנה חלקית כך שבסך הכל מאז ועד כה מציגה עליה של כ-8%.

זאת על רקע העליות החדות שהציגו הבורסות בסין בתקופה זו – מאז נודע על החלטת הממשל הסיני לספק תמיכה פיננסית נרחבת לכלכלה המקומית, הסובלת כבר תקופה ממושכת מחולשה. עוד בלואי ויטון, לאחר פרסום דוחותיה הכספיים האחרונים ראשי החברה הביעו ביטחון בקשר להתאוששות הביקושים בשוק הסיני, עם עליית ביטחון הצרכנים שם.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

למרות זאת, כמו ענפי פעילות רבים, גם חברות מותגי היוקרה התמודדו מתחילת השנה עם חוסר וודאות כלכלית, שהוביל לחולשה יחסית בתוצאות ובביצועי המניות של חלק מחברות הענף, כך שבסך הכל מדד מותגי היוקרה של S&P נסחר ללא שינוי מהותי ב-2024, עד כה.

במגזין בארונס מסמנים שתי סיבות בולטות ברקע לכיוון השלילי שאחז בחלק ממניות הענף השנה. האחת היא חולשה בכלכלה הסינית, שכאמור מהווה את אחד משוקי הפעילות המרכזיים והצומחים של חברות מותגי היוקרה בשנים האחרונות, והשנייה היא גל העלאות מחיר חד שביצעו חלק גדול מהחברות, אחרי שהביקושים למוצריהן קפצו לאחר משבר הקורונה ב-2020 – וכעת מרחיק מהן קונים רבים.

ביצועים נאים בטווח הארוך

בשנת 2020, בהשפעת משבר הקורונה שגרם להקפאת הפעילות הכלכלית בעולם במשך תקופה נרחבת, חברות מותגי היוקרה סבלו משחיקה ניכרת בביקושים למוצריהן, אולם התפרצות הביקושים שהגיעה לאחר מכן היו מעבר לציפיות המוקדמות, ובאו לידי ביטוי בזינוקים בשיעורים חדים בהכנסותיהן.

כך שמול החולשה היחסית בביצועי מניות הענף השנה, בפרספקטיבה נרחבת יותר חלקן מציגות ביצועים נאים. כך לדוגמה, מניות לואי ויטון (LVMH), הרמס, פרארי ומונקלר מציגות עליות בטווח של כ-70%-230% חמש שנים אחורה, וטווח התשואות של אותן מניות מגיע לכ-380%-960% עשור אחורה (פרארי החלה להיסחר בשנת 2016).

מנקודת המבט של המשקיע ניתן לייחס כמה יתרונות בולטים ייחודיים לחברות של מותגי יוקרה ובראשם שולי רווח גבוהים יחסית הנגזרים ממחירי המוצרים.

יתרון נוסף אותו ניתן לייחס לחברות אלו הוא החוסן המאפיין את הפעילות - שמקורו בעובדה כי מותגי יוקרה מושפעים בצורה מועטה מאופנות מתחדשות והסיכון עבורם מכניסת שחקנים חדשים 

לשוק נתפס כמופחת. אותו חוסן מיוחס גם לניסיון הגלום בפעילות החברות, שרבות מהן ותיקות בשוק, ופעילותן מוכרת למשקיעים.

עוד נהנות חברות מוצרי היוקרה מרגישות נמוכה למחזוריות כלכלית הכוללת בתוכה תקופות של חולשה, וזאת משום שהוצאות על מוצרי יוקרה מושפעות יותר ממעמדם הכלכלי הגבוה של הרוכשים אשר פחות רגישים לשינויים בהכנסותיהם.

נוכח יתרונות מובנים אלה, החולשה מהן סובלות מניות הענף מתחילת השנה עשויה להוות נקודת כניסה מעניינת להשקעה.
 

אלה כמה ממניות חברות מותגי היוקרה הבולטות בשוק:

לואי ויטון (LVMH) - ענקית אירופאית החולשת על עשרות מותגי יוקרה, בהם דיור, TAG Heuer, טיפאני, Bulgari, ומנוהלת ביד רמה על-ידי ברנרד ארנו, הנחשב לאחד מעשירי העולם. על רקע הודעות הממשל הסיני על תכניות תמיכה בכלכלה המקומית, מנייתה נהנתה באחרונה מכיוון חיובי, אולם מתחילת השנה עדיין מציגה תשואה שלילית.

פרארי - יצרנית רכבי היוקרה והפאר מרחיבה את עסקיה גם למוצרים נלווים כמו אופנת יוקרה ואביזרי ספורט. על רקע תוצאות חיוביות שהציגה בסיכום המחצית הראשונה של השנה בבנק ברקליס העלו באחרונה את המלצתם למניה, בזכות חיזוק האמונה בקשר ליכולתה להמשיך לצמוח גם בשנים הבאות, ולאחר שמנייתה קפצה בכ-40% מתחילת השנה.

מונקלר – מניית החברה ריכזה עניין מוגבר באחרונה ונהנתה מעליות משמעותיות, בעקבות עדכון ולפיו חברת לואי ויטון (LVMH) תשקיע במניותיה באמצעות רכישה מידי מנכ"ל החברה, רמו רופיני, עם אפשרות להגדיל את היקף ההשקעה בהמשך. נתח המניות של לואי ויטון במונקלר כעת קטן יחסית, ועשוי להגיע עד 4% מהחברה, אולם בג'י.פי מורגן ציינו כי מדובר במהלך המזכיר השקעה של לואי ויטון בחברת נעלי היוקרה האיטלקיות טוד, שם היא הגדילה את החזקתה בהמשך.

הרמס – החברה ידועה בזכות תיקי הבירקין המפורסמים, שמה דגש על מוצרי עור איכותיים ואסטרטגיית הפעילות שלה מקדמת ייצור בהיקפים מוגבלים ושמירה על בלעדיות. אחרי שאת 2023 סיכמה עם צמיחה של כ-17% בהכנסות שהגיעו ליותר מ-12 מיליארד דולר, הצפי הוא כי גם את השנה הנוכחית תסכם עם שיפור בפעילות.


גילוי נאות: הכותב הינו בעל רישיון ניהול. אין בכתבה זו משום המלצה לביצוע השקעות או תחליף לייעוץ השקעות אישי. ביצועי העבר אינם מעידים בהכרח על ביצועים עתידיים.

 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות