הטאלנטים עוזבים את אינטל - הם רוצים להיות מיליונרים באנבידיה
אינטל הציעה עזיבה מרצון ועברה לפיטורים, אבל כבר כמה שנים שהחברה מדממת כוח אדם איכותי. בסוף זה כסף, והשכר ובעיקר ההטבות באופציות ומניות בחברות אחרות הוא פי כמה יותר גבוה. אנשים בדרגים בינוניים ובוותק של שנתיים הפכו למיליונרים באנבידיה בעוד הבכירים באינטל מרוויחים טוב, אבל לא מיליונרים. רוב עובדי החברה בישראל הפכו למיליונרים. בבדיקה קודמת שערכנו היה מדובר על 2,000 עובדים מתוך כ-3,300 עובדים, היום זה כנראה כ-2,700 ומעלה כשהסכום שכל אחד הרוויח באופציות מגיע ל-700-800 אלף דולר. יש על פי ההערכות כ-500 עובדים שהאופציות שלהם שוות מעל 5 מיליון דולר.
בחברה כולה שמעסיקה כ-35,000 עובדים, יש כ-20,000 מיליונרים, אלפים רבים מהם מיליונרים בגדול. ורק כדי להמחיש את ההבדל בין אנבידיה לאינטל - סמנכ"לית הכספים קולט קרס מחזיקה במניות בשווי של מעל 900 מיליון דולר, כשהמנהל הפיננסי של אינטל דיוויד זינסנר מחזיק במניות בשווי של כ-4 מיליון דולר - כמו עובד ממוצע באנבידיה עם וותק של 4 שנים.
פערי תגמול משמעותיים
אנבידיה מאפשרת רכישת מניות בתנאים מועדפים לעובדיה, אופציות לעובדים ותוכניות תגמול שנתיות טובות לצד שכר מצוין. אינטל ממשיכה להעניק בונוסים שנתיים גבוהים יחסית אך מתמודדת עם חשש של העובדים שההצלחה של החברה מאחוריה ומתסכול בנוגע לחבילת ההטבות שלהם. בסוף הכל מתנקז למחיר המניה - בשעה שאנבידיה עלתה פי 5.5 בשנתיים, מניית אינטל איבדה 30%. אנבידיה שווה יותר מפי 20 מאינטל, כשלפני פחות מעשור אינטל היתה גדולה פי כמה מאנבידיה.
שכר והטבות נוספות
פערי השכר בין החברות: מהנדסים באנבידיה מרוויחים בממוצע כ-30% יותר מבאינטל. לא רק השכר הבסיסי משחק תפקיד אלא גם הטבות כלכליות, קרן השתלמות, מימון לימודים, וחופשות הורים נדיבות – כאשר אנבידיה מספקת חופשות לידה ארוכות ומענקי תמיכה נוספים.
השכר באנבידיה של מתכנתים לדוגמה עם ניסיון של 3-4 שנים הוא בין 150,000 ל-180,000 דולר. חבילת האופציות מגלמת הטבה של בין 40 ל-60 אלף דולר (הזינוק בשנים האחרונות הביא את ההטבה הזו למאות אלפים ומיליונים) וכן יש הטבה דרך תוכניות RSUs (Restricted Stock Units) ו-ESPP של הענקת מניות וקניית מניות בהנחה. זה עשוי להסתכם בעת הקבלה לעבודה ב-20-30 אלף דולר.
עומס עבודה לעומת יציבות
אינטל, המתקשה לשמור על תמריצים זהים לחברות אחרות, מדגישה איזון בין עבודה לחיים פרטיים עם תוכניות תמיכה לעובדים ולמשפחותיהם, אך ההטבות האלו בחלקן הורדו במקביל לקיצוצים. אנבידיה היא חברה חדשנית, תוססת, אבל גם עמוסה ולחוצה, עם דדליינים ודרישות ברורות מהעובדים.
הטאלנטים עוזבים
אינטל נאבקת לשמור על עובדיה הטובים ביותר אבל פיטורים וקיצוצים נרחבים בחברה גורמים לרבים מהם לעבור למקומות אחרים, עם תגמול כנראה גבוה יותר. אבל, הגלגל עשוי להתהפך. עובדי אינטל החדשים לא יזכו לרווחים הפנומנליים של העובדים בשנתיים-שלוש האחרונות, זינוק כזה לא יכול להימשך. דווקא כעת הסיכון באנבידיה הוא גבוה. מי שנכנס במחירים האלו לעבוד בחברה עלול למצוא את עצמו עם חבילת אופציות שווה מעט מאוד ביחס לכאלו שנכנסו לעבוד לפני שנה ויותר. מהנדס עם יכולות מצוינות יכול לעבוד ליד בחור פחות מוכשר שהגיע חצי שנה לפניו ושווה פי עשרות ממנו.
כתבות קשורות:
2,000 עובדי אנבידיה בישראל הפכו למיליונרים
מנכ"ל אינטל עשוי לאבד יותר מ-100 מיליון דולר
השוואה בין אינטל למתחרים
אינטל ואנבידיה מצויות כיום בנקודות שונות באופן משמעותי במחזור חייהן. אנבידיה נמצאת בצמיחה מואצת, בעיקר בזכות עליית הביקוש לשבבי בינה מלאכותית. היא רשמה הכנסות שיא בסקטור מרכזי הנתונים שלה (Data Center), שהגיעו ל-26.27 מיליארד דולר ברבעון השלישי של 2024, בהשוואה לאינטל שהניבה 12.8 מיליארד דולר בסקטור זה ברבעון השני. צמיחה זו מבססת את מעמדה של אנבידיה כמובילה בשוק הבינה המלאכותית, הודות להובלה בתחום שבבי ה-GPU ואסטרטגיות חדשנות שנבנו בהשקעה ארוכת טווח בטכנולוגיות מתקדמות והזדמנויות שוק חדשות, כולל מעבר לתחום הבינה המלאכותית הגנרטיבית
מבחינת תנאי עבודה ושכר, קיימים פערים משמעותיים גם בהשוואה ל-AMD ולקוואלקום. מהנדסים באנבידיה מרוויחים בממוצע כ-30% יותר מעמיתיהם באינטל. אינטל אמנם מציעה איזון טוב בין עבודה לחיים פרטיים, אך מתקשה לשמור על רמת תגמול אטרקטיבית עבור כישרונות טכנולוגיים, בניגוד לתנאים המגוונים וההטבות באופציות שמציעות המתחרות. למעשה, בעוד שאנבידיה בונה תמריצים לעובדים עם אופציות ומניות, מציעה AMD תנאים טובים בסקטורים כמו גיימינג וגרפיקה, בהם היא מתחרה ישירות מול שבבי אינטל.
השלכות על עתיד אינטל
עזיבת העובדים המוכשרים מאינטל היא לא רק אובדן של כוח אדם, אלא גם מכה מורלית קשה לחברה. עובדים שנותרים באינטל עשויים לחוש חוסר ביטחון תעסוקתי, מה שיפגע במוטיבציה שלהם וביכולתם לתרום. בנוסף, אובדן הידע והניסיון המצטבר של העובדים שעזבו עלול להאט את קצב הפיתוח ולהוביל לירידה באיכות המוצרים. התוצאה? מעגל קסמים שלילי שבו עובדים נוספים יעזבו, והחברה תתקשה לצאת מהבוץ.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.פעם למעלה ופעם למטהרועי 29/10/2024 10:54הגב לתגובה זו1 0הייטק בכללי זו עבודה לא יציבה, גם אם החברה יציבה העבודה והדרישות כל הזמן משתנות. אנבידיה היו במקום הנכון בזמן הנכון עם המוצר הנכון ועלו בטירוף. מי שיעבור מאינטל לאנבידיה עכשיו כנראה לא יחווה את אותה עליה ויהיה עובד סוג ב' לצד המתעשרים. דווקא באינטל שמתומחרת נמוך מאוד יש פוטנציאל לעשות קפיצה רצינית, כמובן עם הסיכון במימוש האסטרטגיה. בהצלחה לכל ההייטק הישראלי!סגור
-
5.האמא של כל הבועותהאמיתי 29/10/2024 02:39הגב לתגובה זו0 0מטורף בועת ענקסגור
-
4.קרן השתלמות - בכל מקרה התקרה בישראל: 1500 שקל לחודש (ל"ת)מה שמעבר: ממוסה 29/10/2024 00:02הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.מחזיק באופציות ששוות כ-4 מיליון דולר - כמו עובדחארטה 28/10/2024 23:14הגב לתגובה זו1 0אם המניה עלתה פי 10 , בשביל שעובד יחזיק 4 מליון דולר , הוא צריך לקבל 400 אלף דולר בכניסה וכמובן לא למכור כלום במשך 4 שנים , כמה אנשים כאלו יש ? אולי בודדים ישראלים ברגע שהמניה שלהם עולה 20% הם מוכריםסגור
-
2.עזבו אותכם מכסף, באנבידיה יש קפה? (ל"ת)שי.ע 28/10/2024 22:38הגב לתגובה זו2 0סגור
- טען עוד
-
1.לעובדי אנבידיה היה הרבה מזלהחיים 28/10/2024 20:23הגב לתגובה זו3 0יכול להיות שההצלחה תמשך ויכול להיות שמהפכת ה AI תתרסק בגדול ברגע שהריצה אחרי השבבים תפסק (ותמיד יש מחזוריות בעסק) גם מניית אנבידיה תרגיש לא נחסגור