הנציבות האירופית הטילה קנס של חצי מיליארד אירו על טבע בגין התנהלותה בשוק הקופקסון

על פי ממצאי החקירה של הנציבות האירופית, טבע פעלה במספר חזיתות כדי למנוע תחרות בשוק הקופקסון, גם לאחר פקיעת הפטנט המקורי
 | 
telegram
(3)

הנציבות האירופית הנחיתה מכה כואבת על חברת התרופות הישראלית טבע טבע +0.32% טבע 6,340 +0.32% טבע בסיס:6,320 פתיחה:6,335 גבוה:6,380 נמוך:6,297 תמורה:55,531,297 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , כשהטילה עליה קנס חסר תקדים של 462.6 מיליון אירו. ההחלטה הדרמטית התקבלה בעקבות חקירה מקיפה שחשפה כיצד טבע ניצלה לכאורה את מעמדה הדומיננטי בשוק תרופת הקופקסון, המשמשת לטיפול בחולי טרשת נפוצה.

על פי ממצאי החקירה, טבע פעלה במספר חזיתות כדי למנוע תחרות בשוק הקופקסון, גם לאחר פקיעת הפטנט המקורי. החברה הואשמה בניהול קמפיין הכפשה שיטתי נגד Synthon, המתחרה היחידה שקיבלה אישור לשיווק תרופה מקבילה באיחוד האירופי. במסגרת זו, טבע הפיצה מידע שסתר את מסקנות רשויות הבריאות באירופה, במטרה לערער את אמון הרופאים והרגולטורים בבטיחות המוצר המתחרה.

במקביל, החברה נקטה במה שמכונה "משחק הפטנטים המתפצלים" - אסטרטגיה משפטית שבה הוגשו בקשות פטנט מרובות הקשורות למוצר הבסיסי. כאשר פטנטים אלה הועמדו בספק, טבע משכה אותם באופן אסטרטגי כדי למנוע החלטות משפטיות שעלולות היו ליצור תקדים שלילי. תהליך זה אילץ חברות גנריות להתחיל את ההליכים המשפטיים מחדש שוב ושוב, במשך למעלה מתשע שנים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לפי הערכות הנציבות האירופית, התנהלות זו של טבע מנעה חיסכון משמעותי במערכות הבריאות האירופאיות. הכניסה המעוכבת של תרופות גנריות לשוק עיכבה ירידת מחירים פוטנציאלית של עד 80% ממחיר התרופה המקורית, דבר שפגע בנגישות הציבור לטיפול במחירים סבירים.

בתגובה חריפה להחלטה, מסרה טבע: "החברה חולקת על החלטת הנציבות האירופית, אשר נשענת על קונסטרוקציות משפטיות שלעמדת טבע הינן מרחיקות לכת, אינן מבוססות כל צרכן ולא נתמכות בעובדות." החברה הוסיפה כי "תגן בנחישות על עמדתה במסגרת הליך הערעור שהיא מתעתדת להגיש."

טבע הדגישה בתגובתה כי היא "תומכת בקהילת מטופלי טרשת נפוצה משנת 1996, ואין בהחלטה שגויה זו כדי להסיט את החברה מהנגשת סטנדרט הטיפול החשוב הזה למי שזקוק לו בקרב מטופלי ומטופלות מחלת טרשת נפוצה." החברה הוסיפה כי היא "פועלת על פי הסטנדרטים האתיים הגבוהים ביותר במשותף עם צוות מומחים חיצוניים ועושה זאת בסביבה עסקית עתירה ברגולציה."

הקנס האירופאי מצטרף לשורת הסדרי פשרה יקרים שטבע נאלצה לשלם בשנים האחרונות בארה"ב, כולל 450 מיליון דולר בגין תיאום מחירים והונאה, 150 מיליון דולר בפרשת תיאום מחירי תרופות גנריות, ו-85 מיליון דולר במשבר האופיואידים. ההחלטה עלולה להשפיע משמעותית על פעילות טבע באירופה, לפגוע במוניטין החברה ובאמון הרגולטורים, ולהוביל לבחינה מוגברת של פעילותה העסקית בשווקים נוספים.

יתרה מזאת, ההחלטה עשויה לשמש תקדים לבחינת התנהלות דומה של חברות תרופות אחרות בשוק האירופי, ולהוביל לשינוי בדפוסי הפעולה של תעשיית התרופות כולה בכל הנוגע להגנה על פטנטים ותחרות בשוק. הנציבות האירופית הבהירה כי החלטה זו משקפת את מחויבותה להבטיח תחרות הוגנת בשוק התרופות, במטרה לשמור על מחירים ברי-השגה ומגוון אפשרויות טיפול לטובת המטופלים ומערכות הבריאות הלאומיות באיחוד האירופי.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    בת ים
    אברהם יעקב סולומון 03/11/2024 09:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    טבע חייבת להגן על עצמה , פשוט זאת עוד דרך להעשיר את הקופה
    סגור
  • 2.
    זה מכה קטנה בכנף טבע כסף על הריצפה מי שלא ישקיע היום יבכה מחר (ל"ת)
    רועי 31/10/2024 15:40
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 1.
    תרד חזק בארצות הברית (ל"ת)
    שלמה 31/10/2024 14:39
    הגב לתגובה זו
    0 2
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות