שברון מציגה רבעון חזק עם תפוקת שיא – אך ירידה ברווחיות

שברון עקפה את תחזיות השוק עם רווחים והכנסות מרשימים, תוך שמירה על יציבות בתפוקה, אך מתמודדת עם אתגרים כמו ירידת מחירי הנפט ומכשולים בעסקת הרכישה של הס
 | 
telegram

שברון הצליחה להכות את תחזיות השוק עם רווח למניה של 2.51 דולר, לעומת תחזיות האנליסטים שעמדו על 2.43 דולר למניה. עם זאת, מדובר בירידה לעומת הרבעון המקביל בשנת 2023, אז עמד הרווח למניה על 3.48 דולר. הירידה ברווח נובעת מהשפעות של ירידה במחירי הנפט, שחיקה במרווחי המכירה של מוצרים מזוקקים והיעדר של הטבות מס שהשפיעו לטובה על הרווחים בשנה הקודמת. ההכנסות של שברון לרבעון הסתכמו ב-50.67 מיליארד דולר, ועקפו את תחזיות השוק שעמדו על 48.99 מיליארד דולר, אך ירדו ב-6% בהשוואה ל-54.1 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

3.36 מיליון חביות נפט ביום

שברון הגיעה ברבעון השלישי לתפוקה יומית של 3.36 מיליון חביות נפט, עלייה של 7% בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה. רוב הגידול בתפוקה נובע מהפעילות במפרץ פרמיאן, אזור חשוב להפקת נפט בארה"ב, שבו מצליחה החברה להפיק נפט בעלות נמוכה יחסית. מפרץ פרמיאן נחשב לנכס אסטרטגי עבור שברון בשל היכולת לספק תפוקה יציבה, מה שמאפשר לה להמשיך ולהתמקד באזור גם בתנאים של ירידת מחירים.

ההשקעה של שברון באזור כוללת גם שדרוג תשתיות לוגיסטיות, שמסייעות לה לשנע את הנפט לשווקים בצורה יעילה יותר ובעלויות מופחתות. האסטרטגיה של החברה באזור זה מקנה לה גמישות רבה יותר בתגובת לשוק ותמיכה ביציבות הפיננסית שלה, גם כאשר מחירי הנפט נעים באופן בלתי צפוי.

אסטרטגיית קיצוץ עלויות והתייעלות לשנים הקרובות

שברון פועלת באופן ממוקד להקטנת הוצאותיה ולהגברת היעילות התפעולית, כאשר אחת המטרות המרכזיות שלה היא לחסוך 2-3 מיליארד דולר בהוצאותיה בין השנים 2024 ל-2026. התוכנית כוללת צעדים כמו מכירת נכסים בעלי פרופיל רווחיות נמוך או תפעול מורכב בקנדה, קונגו ואלסקה, כך שהחברה תוכל להפנות את המשאבים לטובת פרויקטים רווחיים יותר באזורים כמו מפרץ פרמיאן, שבו עלויות ההפקה נמוכות ותפוקת הנפט גבוהה במיוחד.

בנוסף למכירת נכסים, שברון מתמקדת בייעול תהליכי העבודה, שילוב טכנולוגיות חדשניות ושיפור ניהול שרשרת האספקה, במטרה להקטין את עלויות ההובלה והתחזוקה. החברה אף בוחנת שיתופי פעולה נוספים עם ספקים ומפיצים כדי להבטיח אספקה מהירה וגמישה, שתאפשר לה להתמודד טוב יותר עם תנודות במחירי הנפט והדרישות הרגולטוריות.

עסקת הרכישה של הס

שברון מתמודדת עם אתגרים נוספים הנוגעים לעסקת הרכישה המתוכננת של חברת הס בשווי 53 מיליארד דולר. נציבות הסחר הפדרלית של ארה"ב אישרה את העסקה, אך קבעה שמנכ"ל הס, ג'ון הס, לא יוכל לכהן בדירקטוריון של שברון – תנאי המגביל את האינטגרציה המלאה בין החברות. למרות אישור זה, העסקה מתמודדת עם מכשול נוסף מצד אקסון מוביל ו-CNOOC הסינית, השותפות של הס במיזם המשותף בגיאנה, אשר טוענות לזכות ראשונים על הנכסים הרווחיים של הס בגיאנה – הנחשבים לגורם מפתח במיזוג. ועדת בוררות תדון בתביעה במאי 2025, כשהחלטה סופית צפויה בין אוגוסט לספטמבר באותה שנה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הרכישה, שתתבצע בעסקת מניות, היא אחת הגדולות בתחום הנפט והגז בארה"ב ומדגימה את המגמה של מיזוגים משמעותיים בתעשייה. הצלחת העסקה עשויה לתרום משמעותית לשברון ולהרחיב את פורטפוליו הנכסים שלה, אך תוצאות התביעה עשויות לעכב או אף לסכל את השלמתה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות