עליבאבא בצומת דרכים: האם היא מעניינת לקנייה?
לאחר שנים של דשדוש, מניית עליבאבא ALIBABA GROUP -2.2% ALIBABA GROUP 88.59 -2.2% סגירה:0 פתיחה:90.2 גבוה:90.7 נמוך:87.23 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מתעוררת לחיים מחדש, כשהיא נסחרת במכפיל צנוע של 10.7 על הרווח החזוי ומציגה פוטנציאל עלייה של עד 48%. התזמון, על פניו, נראה בעייתי - אך דווקא בתקופה זו של אתגרים בכלכלה הסינית, בוול-סטריט מעריכים כי החברה עשויה להציע הזדמנות משמעותית למשקיעים.
המכפיל הנמוך של עליבאבא בולט במיוחד בהשוואה למתחרתה האמריקאית אמזון, הנסחרת במכפיל של 36.9 על הרווח החזוי. פער זה משקף את החששות המתמשכים של המשקיעים מהתערבות ממשלתית בסין, אך ייתכן שהוא מגלם יותר מדי פסימיות. על רקע האטה בצריכה הפרטית בסין, עם עלייה של פחות מ-1% במכירות הקמעונאיות מתחילת 2024, ממשלת סין השיקה לאחרונה את חבילת התמריצים הגדולה ביותר מאז מגפת הקורונה. התוכנית כוללת הורדת ריבית לטווח קצר והקלות בדרישות הרזרבה מהבנקים.
למרות שהתוכנית לא מספקת פתרון מקיף למשבר בשוק הנדל"ן הסיני, היא מאותתת על נחישות הממשלה לתמוך בהתאוששות הכלכלית בכל מחיר. זה עשוי לספק רשת ביטחון לצרכנים ולהפחית את הסיכון להתערבות ממשלתית בחברות טכנולוגיה.
מניית עליבאבא זינקה ב-25% בשלושת החודשים האחרונים והגיעה ל-97.58 דולר, אך עדיין נראית זולה יחסית להיסטוריה שלה ולמתחרותיה. החברה יושבת על קופת מזומנים משמעותית ומייצרת תזרים חיובי באופן קבוע. לפי ברנס מקיני, מנהל תיקים בכיר ב-NFJ Investment Group, גם אם המניה לא תגיע למכפיל של אמזון, היא בהחלט יכולה להיסחר במכפיל של 15. לפי תחזיות הרווח לארבעת הרבעונים הבאים, זה מתרגם למחיר מניה של 138 דולר - עלייה של 40%.
סימני התאוששות
למרות החששות לגבי הצרכן הסיני, פעילות המסחר המקוונת של עליבאבא בסין מראה סימני התאוששות. החברה מצליחה להגדיל נתח שוק עם צמיחה בנפח המסחר, לפי קולין סבסטיאן, אנליסט בחברת Baird. תחזיות האנליסטים צופות שעליבאבא תחזור לצמיחה ברווח למניה בשנה הבאה, עם עלייה של 12.5% ל-9.49 דולר, על רקע גידול של 8% בהכנסות. זו תהיה הצמיחה השנתית הגדולה ביותר ברווח למניה מאז 2021.
המכירות המקוונות צפויות לצמוח הודות לאסטרטגיה מאוזנת יותר מול סוחרים ולקוחות. בניגוד למתחרים שלוחצים על הסוחרים, עליבאבא מנסה למצוא איזון, מה שמושך אליה סוחרים איכותיים יותר.
הענן והבינה המלאכותית
תחום הענן מהווה מנוע צמיחה משמעותי, במיוחד לאור ההתפתחויות בבינה מלאכותית. עליבאבא היא ספקית שירותי הענן הציבורי הגדולה ביותר בסין ובאזור אסיה-פסיפיק, עם פוטנציאל צמיחה משמעותי בדומה למודל של אמזון. ההשקעות בבינה מלאכותית של החברה עדיין לא מגולמות במלואן במחיר המניה. לפני העלייה האחרונה, המשקיעים קיבלו את כל הפעילויות מלבד המסחר הקמעונאי במכפיל של 10, ואת עמדת המזומנים נטו של 20 מיליארד דולר "בחינם".
עליבאבא של היום שונה מהותית מהחברה שהייתה לפני ארבע שנים, כשנסחרה במכפיל של כמעט 30. ההאטה בסין אילצה אותה לזנוח את אסטרטגיית הצמיחה בכל מחיר ולהתמקד בהחזר הון למשקיעים.
עליבאבא רכשה מניות של עצמה ב-10 מיליארד דולר
החברה כבר רכשה מניות בחזרה בהיקף של כ-10 מיליארד דולר ברבעונים הראשון והשני, עם אישור לרכישות נוספות בהיקף של 26 מיליארד דולר. זאת בנוסף ל-16 מיליארד דולר בדיבידנדים ורכישות עצמיות בשנה שעברה.למרות האופטימיות הזהירה, הדרך קדימה עלולה להיות תנודתית. המניה רגישה לכל שינוי במדיניות ובנתונים הכלכליים מסין, וטעויות של קובעי המדיניות עלולות לפגוע בה. האנליסטים זהירים יחסית, עם מחיר יעד ממוצע של 118 דולר, למרות ש-84% מהם ממליצים על קנייה. עם זאת, השאלה נראית יותר "מתי" ולא "האם" מיליוני צרכנים סינים יתחילו להגדיל את הוצאותיהם. אפילו שיפור מתון עשוי להוביל להעלאת תחזיות האנליסטים.
כפי שציין מקיני מ-NFJ, "עליבאבא היא נציגה טובה של מעמד הביניים בסין, והצמיחה בסין לא מתה - היא פשוט מתבגרת קצת". אותו דבר אפשר לומר על מניית עליבאבא עצמה.
עבור משקיעים ארוכי טווח, המצב הנוכחי עשוי להציע נקודת כניסה אטרקטיבית. המכפיל הנמוך, יחד עם הפוטנציאל בתחומי הענן והבינה המלאכותית והתמיכה הממשלתית בכלכלה, יוצרים תמהיל מעניין של סיכון-סיכוי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה