האם טראמפ יוריד את המסים בארה"ב ואיך זה ישפיע על וול סטריט?

הקדנציה השנייה של דונלד טראמפ עשויה להביא עמה שינויים משמעותיים במערכת המיסוי בארה"ב, ובראשן: הפחתת מס החברות שתהפוך את ארה"ב לידידותית עוד יותר לעסקים ולמשקיעים. מצד שני, קיימת דאגה מהשלכות על האינפלציה ורמת החוב הממשלתי.

 | 
telegram
(1)

הקאמבק של טראמפ. הדולר מתחזק, הביטקוין מזנק, מניית הרשת החברתית של טראמפ מזנקת. הבורסה האמריקאית מזנקת. השווקים אוהבים את טראמפ כנשיא הבא של ארה"ב. יהיו סקטורים שייהנו במיוחד ויהיו סקטורים שיסבלו - הרחבנו כאן על התחומים שייהנו וכאלו שיפסידו - כוננות ספיגה בסקטור האנרגיה המתחדשת.

ויש עוד כמה נושאים כלכליים חשובים עם השפעה על השווקים. השווקים מתמקדים בציפייה למדיניות כלכלית שתתמוך בעסקים ובשווקי ההון, בדגש על הפחתות מסים והקלות ברגולציה. בשנת כהונתו הראשונה כנשיא ב-2017, הוביל טראמפ רפורמת מס משמעותית שהורידה את מס החברות מ-35% ל-21%, וזכתה לאהדה רבה בוול סטריט. כעת, טראמפ מציע לצמצם את שיעור המס ל-20% ואפילו ל-15%, תוך הבטחה לשמור על ארה"ב כמרכז כלכלי אטרקטיבי למשקיעים.

הפחתת מסים מתבטאת מיד בעלייה ברווחים. רווחים גבוהים יותר אמורים להתבטא בעליות בוול סטריט. השוק עושה את ההתאמה לפי התמחור שנראה לו הנכון (מכפיל רווח רלבנטי) ובהינתן עלייה ברווחים, המחיר אמור לעלות. 
 

צמצום מס החברות - יתרון למשקיעים או סכנה אינפלציונית?

הפחתות המס מציבות את טראמפ כתומך בעסקים ובעסקים קטנים, ומתנגדיו טוענים שמדובר בתוכנית שתגרום לחשש אינפלציוני. בתקופת כהונתו הראשונה, אמנם נרשמו עליות בשוק ההון אך לצד זאת האינפלציה בארה"ב עלתה. עם אינפלציה שגבוהה יחסית גם כיום, יש מי שמזהירים כי הפחתת המסים עלולה להוביל לחימום נוסף של הכלכלה, מה שעלול לעכב את הפחתות הריבית הצפויות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

רמת האינפלציה באוקטובר הגיעה ל-2.4%, מעל התחזיות של 2.3%, וליבת האינפלציה נסקה ל-3.3%. ככל שהמדיניות הכלכלית החדשה תגרום להמשך עליות באינפלציה, השוק עלול להגיב באי נוחות. נוסף לכך, הפחתות המסים עלולות להחמיר את בעיית החוב הלאומי של ארה"ב, שגבוה משמעותית לעומת התקופה הקודמת של טראמפ.


האם יש לממשלה הכלים לעמוד בהתחייבויות החוב?

התחזיות הכלכליות לעשור הקרוב מצביעות על כך שאם טראמפ יעמיק את תוכניתו להפחתות מס, הממשלה תידרש לתקציב מאוזן יותר כדי להמשיך ולממן את החוב העצום שלה. מנגד, טראמפ טוען כי הפחתות המס יתמרצו את השוק ויובילו לצמיחה שתכסה על הירידה בהכנסות הממשלתיות. תומכיו מציינים את העלייה בהכנסות ממס הכנסה אישי לאחר רפורמת המס הקודמת, כתוצאה מהצמיחה הכלכלית המוגברת.

אך גם אם טראמפ יצליח לקדם את הפחתות המס, שאלת מאזן הכוחות בקונגרס ובסנאט עלולה לעמוד לו לרועץ, והקשיים הפוליטיים עלולים להאט את קצב יישום הרפורמות ולהגביר את אי-הוודאות הכלכלית.

השווקים כיום מצפים להורדות ריבית, אך אם האינפלציה תעלה, המדיניות המוניטרית עלולה להיפסק או להתהפך. הסיטואציה הנוכחית בארה"ב מביאה משקיעים רבים לחפש פתרונות כמו פיזור גיאוגרפי ובין סוגי נכסים

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הרס הכלכלה
    אלון77 07/11/2024 06:22
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אנשים יקרסו, ככה פשוט. השרות הציבורילא עומד בעומס, האינפלציה שוחקת ותשחוק אנשים. מדהים לראות שהעניים תומכים במדיניות שטובה לעשירים, ולהיפך.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות