גרמניה הולכת לבחירות מוקדמות - הבורסה עולה
למה פוטר שר האוצר, מתי יתקיימו בחירות ואיך זה שהבורסה הגרמנית עולה?
מערכת ביזפורטל span > a > | 
ביום רביעי בערב נרשמה דרמה בגרמניה, כאשר הקואליציה השלטונית במדינה התפרקה, והמדינה צפויה ללכת לבחירות מוקדמות בשנה הבאה. התפרקות הקואליציה, המורכבת משלוש מפלגות ששלטו מאז פרישתה של אנגלה מרקל ב-2021, עשויה לסמן את סיום כהונתו של הקנצלר אולף שולץ.
בחירות מוקדמות בגרמניה
הפיצוץ בקואליציה נגרם לאחר שהקנצלר שולץ פיטר את שר האוצר בעקבות שורה של חילוקי דעות פומביים בנוגע למדיניות התקציבית ולשיקום הכלכלה הגרמנית. גרמניה, הכלכלה הגדולה באירופה ומעצמה כלכלית מסורתית, סובלת מהאטה כלכלית מזה כמה שנים, והבחירות הקרובות עשויות לסמן דרך חדשה לשיפור מצבה הכלכלי.
המחלוקת בין הקנצלר אולף שולץ לשר האוצר התמקדה בכמה נושאים מרכזיים הקשורים לתקציב המדינה ולהתאוששות הכלכלית של גרמניה:
- צמצום הגירעון - שר האוצר לחץ להחמיר את התקציב ולצמצם את הוצאות הממשלה, כדי להקטין את הגירעון הכלכלי שהצטבר בשנים האחרונות, במיוחד בעקבות הקורונה וההוצאות המוגברות. שולץ, לעומתו, סבר שהגבלות יתר על התקציב יפגעו בהתאוששות הכלכלית וביכולתה של הממשלה להוציא על תוכניות לצמיחה.
- השקעה בכלכלה ירוקה - שר האוצר היה מעוניין להפחית השקעות בפרויקטים ירוקים ובתשתיות לאנרגיה מתחדשת, בעוד שולץ תמך בהגדלת ההשקעה במגזר זה, מתוך ראייה שההשקעה באנרגיות נקיות תחזק את הכלכלה בטווח הארוך ותייצב את מעמדה של גרמניה כמובילה בתחום זה באירופה.
- מיסים ושירותים חברתיים - שולץ דחף לתוספות למערך השירותים החברתיים ומערכת הבריאות, וכן הטבות מס לאוכלוסיות חלשות, בעוד שר האוצר התנגד לתוספות אלו מתוך חשש שהן יגדילו את הגירעון ויפגעו באיתנות הפיננסית של גרמניה.
- הקלות לעסקים - שר האוצר חתר לקדם מדיניות של הקלות מס וחיזוק עסקים קטנים ובינוניים כדי לעודד יזמות וצמיחה כלכלית. שולץ, לעומת זאת, העדיף לשמור על רמות המיסוי כדי לממן את ההוצאות הציבוריות והפרויקטים הכלכליים שהממשלה שואפת לקדם.
השווקים בתגובה חיובית: עליות במדד הדאקס ובמניות אירופה
למרות חוסר היציבות הפוליטית, מדד הדאקס (DAX) הגרמני הגיב בעליות של כ-1.2%. מדד ה-STOXX Europe 600 הוסיף 0.4%, בעקבות עליות חדות בבורסות בארה"ב. הסיבה לכך עשויה להיות העובדה שמרבית החברות הגדולות במדד הדאקס מרוויחות יותר בשוק האמריקאי מאשר בגרמניה עצמה, מה שמעניק להן יציבות מסוימת למרות המצב הכלכלי המאתגר בבית.הדאקס עלה השנה בכ-15%, זאת לעומת עלייה של כ-24% במדד ה-S&P 500 האמריקאי. עליות אלו משקפות את חוזק השווקים הגלובליים ואת המשיכה של המשקיעים לשווקים שמספקים תשואות יציבות יותר גם בעידן של אי-ודאות כלכלית.
משבר בתעשיית הרכב: פולקסווגן על סף סגירת מפעלים
בעוד השווקים ממשיכים להגיב באופן חיובי, האתגרים הכלכליים של גרמניה לא נעצרים. פולקסווגן, יצרנית הרכב הגדולה בגרמניה, מתכננת לסגור מפעלים בעקבות המשבר הכלכלי הפוגע בביקושים מקומיים. חוסר הצמיחה בשוק המקומי וחוסר היכולת להסתמך על הכנסות רק מהשוק הגרמני מהווים מכה משמעותית לתעשיית הרכב, אחת התעשיות החשובות ביותר לכלכלה הגרמנית.תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה