המלחמה ברשתות החברתיות: אוסטרליה תאסור על צעירים עד גיל 16 להשתמש בפלטפורמות החברתיות

?חקיקה חדשה באוסטרליה מציבה רף חדש במאבק להגנה על צעירים, ומטילה את האחריות על הפלטפורמות. המהלך, שמצטרף למגבלות דומות במדינות אחרות, מעורר שאלות לגבי הסכנות ברשתות חברתיות והאתגרים באכיפת המגבלות.
 | 
telegram

הסכנות שמסתתרות מאחורי המסך

מחקרים מרחבי העולם מצביעים על כך ששימוש מוגזם ברשתות חברתיות משפיע לרעה על בריאותם הפיזית והנפשית של צעירים. הבעיות המרכזיות כוללות דימוי גוף שלילי, התגברות מקרי בריונות מקוונת, ותחושת בדידות. עבור בני נוער רבים, השימוש בפלטפורמות הפך להתמכרות שפוגעת בחייהם החברתיים, בלימודים ואף בתחושת השייכות שלהם.

למשל, דימויים ואידיאלים לא מציאותיים שמוצגים בטיקטוק, אינסטגרם ופלטפורמות אחרות, משפיעים על תפיסותיהם העצמיות של בני נוער, ומובילים לעיתים לדיכאון ולבעיות בריאותיות אחרות. "המדיה החברתית הפכה לאיום ממשי על הנוער", אומר אנתוני אלבניזי, ראש ממשלת אוסטרליה. "אנחנו חייבים לשים לכך סוף ולהגן על הדור הצעיר." הוא לא רק מדבר הוא גם עושה - אוסטרליה תגביל את השימוש ברשתות וצעירים עד גיל 16 לא יורשו להשתמש בפלטפורמות החברתיות. 
 

יוזמות עולמיות להגבלת השימוש של צעירים


אוסטרליה מצטרפת למאבק עולמי מול תאגידי הטכנולוגיה ומדינות רבות אחרות כבר מיישמות פתרונות משלהן:
  • בארצות הברית, מדינת יוטה חוקקה חוקים המחייבים הסכמת הורים לשימוש של קטינים ברשתות חברתיות ומגבילים את שעות השימוש.
  • בבריטניה, הצעת חוק הבטיחות המקוונת מחייבת את הפלטפורמות להפעיל מנגנוני הגנה על בני נוער, ולהקטין את הסיכון לתכנים מסוכנים כמו בריונות מקוונת ופגיעה עצמית.
  • האיחוד האירופי מציב גיל מינימלי של 16 לשימוש בשירותים דיגיטליים במסגרת תקנות ה-GDPR, אך מותיר למדינות החברות אפשרות להוריד את המגבלה ל-13.

אכיפת גיל מינימלי לשימוש ברשתות חברתיות אינה משימה פשוטה. עם זאת, החקיקה החדשה באוסטרליה מטילה את האחריות על הפלטפורמות, שיידרשו לפתח מנגנונים יעילים לאימות גיל המשתמשים. נציב הבטיחות האלקטרונית של אוסטרליה ישמש כרגולטור, ויוודא שהפלטפורמות פועלות למניעת גישה של צעירים מתחת לגיל המותר.

למרות היוזמה, מתנגדים במדינה טוענים שהאיסור עלול לדחוף צעירים למחתרת, שם לא תהיה בקרה הורית או תמיכה נדרשת. כמו כן, ישנם מומחים הסבורים כי הגבלת הגישה תגרום לירידה במודעות לבעיות של השימוש ברשתות, וכי יידרשו פתרונות נוספים כמו חינוך דיגיטלי ושימוש בכלים המיועדים לבקרה משפחתית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כך או אחרת, החוקים החדשים באוסטרליה, יחד עם מגבלות דומות בעולם, משקפים שינוי תפיסה עולמי לגבי השפעת הרשתות החברתיות על הצעירים. מדינות רבות יעקבו אחר הניסוי האוסטרלי כדי ללמוד אם מדובר במהלך אפקטיבי.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות