מנכ"ל פלטפורמת ההימורים Polymarket נחקר ע"י ה-FBI
התפתחות דרמטית בעולם הקריפטו: ה-FBI החרימה את מכשיר הטלפון של שיין קופלאן, מייסד ומנכ"ל Polymarket, פלטפורמת הימורים מבוססת בלוקצ'יין, שהתפרסמה בזכות ההימורים על תוצאות הבחירות לנשיאות ארצות הברית. על פי דיווחים, החוקרים פשטו על ביתו של קופלאן במנהטן בשעות הבוקר המוקדמות ביום רביעי, במהלך פעולה שנחשבת לצעד חריג.
דובר מטעם Polymarket טען בתגובה כי המהלך נובע ממניעים פוליטיים ברורים מצד הממשל האמריקאי. לדבריו, הממשל מנסה לפגוע בחברות שנחשבות מזוהות עם מתנגדיו. "מדכא שהממשל הנוכחי מחפש דרכים לפגוע במי שהוא רואה כקשור ליריביו הפוליטיים", כתב קופלאן בפוסט ברשת החברתית X מאוחר ביום רביעי.
שיין קופלאן, מנכ"ל פולימרקט; קרדיט: טוויטר
התחלה מבטיחה אך בעייתית
קופלאן ייסד את Polymarket בשנת 2020 כחלק מהצמיחה של שוקי ניבוי קריפטוגרפיים שאיפשרו למשתמשים להמר על תוצאות של אירועים שונים, כולל אפילו התפתחויות הקשורות למלחמה בישראל. בגיל 26 בלבד קופלאן גייס מיליוני דולרים עבור הפלטפורמה, כולל מקרנות מכובדות כקרן Founders Fund של המיליארדר פיטר ת'יל. באופן מקרי או לא, לפני שנה ת'יל נחשף כמודיע של ה-FBI. החברה Polymarket מציגה את עצמה כשוק הניבוי הגדול ביותר בעולם, עם דיוק גבוה בהערכותיה.
ואולם, בשנת 2022 חוותה Polymarket מהמורה קשה לאחר שרשות המסחר בחוזים עתידיים של ארה"ב (CFTC) האשימה את החברה בהפעלת פלטפורמת מסחר נגזרים לא רשומה. בעקבות זאת, התחייבה החברה לחסום את המשתמשים מארה"ב מלגשת לפלטפורמה שלה.
הבחירות לנשיאות 2024 שמו את Polymarket באור הזרקורים
עם התקרבות הבחירות לנשיאות 2024, ההשפעה של פלטפורמות כמו Polymarket הלכה וגדלה, זאת לאחר שבית משפט פדרלי לערעורים אישר הימורים על תוצאות הבחירות. הפלטפורמה עוררה עניין רב בזכות העובדה שנתנה לנשיא הנבחר דונלד טראמפ סיכויים טובים יותר לנצח לעומת הסקרים הפוליטיים המסורתיים. הדבר משך סוחרים מחו"ל, כמו סוחר צרפתי שהשקיע בשיטתיות בהימור על ניצחון טראמפ ב-Polymarket, צעד שהיה עשוי להניב לו רווח של כ-50 מיליון דולר. בסך הכל, סך ההימורים בפלטפורמה על תוצאות הבחירות הגיע לסכום של 3.23 מיליארד דולר.
על פי דיווח נוסף של הוול סטריט ג'ורנל, Polymarket סופגת תשומת לב רבה לא רק בזירה הפוליטית, אלא גם בזירת הרגולציה. על רקע סיקור החרמת המכשיר הסלולארי של קופלאן על ידי ה-FBI, עולה שוב השאלה כיצד על מדינות להתמודד עם פלטפורמות מבוזרות שמאפשרות הימורים וניבוי מבוססי קריפטו, סוגיה שמהווה אתגר רגולטורי מורכב.
המקרה של קופלאן מהווה תמרור אזהרה לכל הפועלים בתחום המטבעות הדיגיטליים, ומחדד את הנכונות של רשויות האכיפה בארה"ב להגיב בחומרה כאשר פעילותן של פלטפורמות כאלה נוגעת בסוגיות פוליטיות או כלכליות רגישות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה