בזמן שאנבידיה ממשיכה לשבור שיאים: האנליסטים משדרגים מחירי יעד

ריק שאפר מאופנהיימר העלה את מחיר היעד ל-175 דולר, כאשר הוא צופה הכפלת הכנסות מגזר מרכזי הנתונים. במקביל, סריני פג'ורי מריימונד ג'יימס הציב יעד של 170 דולר, המשקף מכפיל של 41 על הרווח הצפוי ל-2026
 | 
telegram
(4)

מניית אנבידיה NVIDIA CORP -3.26% NVIDIA CORP 141.98 -3.26% NVIDIA CORP סגירה:0 פתיחה:145.03 גבוה:145.24 נמוך:140.08 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: עולה עד 1% על רקע סימנים לביקוש גובר לשבבי בינה מלאכותית. האנליסטים בוול סטריט מעלים את מחירי היעד למניה לקראת פרסום הדוחות ב-20 בנובמבר.

ריק שאפר מאופנהיימר העלה את מחיר היעד ל-175 דולר, כאשר הוא צופה הכפלת הכנסות מגזר מרכזי הנתונים. במקביל, סריני פג'ורי מריימונד ג'יימס הציב יעד של 170 דולר, המשקף מכפיל של 41 על הרווח הצפוי ל-2026. פג'ורי הסביר כי מחיר היעד החדש, משקף את הדומיננטיות של אנבידיה בתחום ה-GenAI, מחזור מוצרי Blackwell הצפוי, והתחרות העזה בין לקוחות הענן הגדולים על אספקת שבבים.

התמיכה בתחזיות האופטימיות הגיעה גם משותפתה האסטרטגית של אנבידיה, פוקסקון הטייוואנית. החברה הודיעה כי היא צופה ששרתי הבינה המלאכותית יהוו למעלה מ-50% מהכנסות השרתים שלה עד 2025. במסגרת זו, פוקסקון מקימה במקסיקו את מתקן הייצור הגדול בעולם לשרתי ה-GB200 Superchips של אנבידיה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

חיזוק נוסף לאופטימיות בענף הגיע מ-ASML ההולנדית, יצרנית ציוד ייצור השבבים המובילה בעולם, שאישררה היום (חמישי) את יעדי המכירות ושולי הרווח שלה לשנת 2030. הצהרה זו הביאה להקלה משמעותית בשוק, במיוחד לאחר שהחברה הפתיעה בחודש שעבר בהורדת תחזיות 2025. ASML מעריכה כי הבינה המלאכותית תדחוף את מכירות השבבים העולמיות מעבר לטריליון דולר עד סוף העשור.

ASML צופה כי הבינה המלאכותית תתרום להגדלת המכירות העולמיות בתעשיית השבבים ליותר מטריליון דולר עד סוף העשור, המשקף קצב צמיחה שנתי של כ-9% החל משנת 2025. החברה הדגישה את הפוטנציאל המשמעותי שמביאה הבינה המלאכותית לתעשיית השבבים, בתור הכוח המניע הבא של חדשנות ופריון בחברה הרחבה.
 

התחזית של מנכ"ל אנבידיה

מנכ"ל אנבידיה, ג'נסן האנג, חושף תחזית מעניינת לעשור הקרוב בתחום המחשוב והבינה המלאכותית. בראיון שערך לאחרונה לפודקאסט, האנג תיאר קפיצת דרך משמעותית בביצועי המחשוב שצפויה להאיץ את התפתחות הבינה המלאכותית בקצב חסר תקדים. לדברי האנג, החברה מצפה להכפיל ואף לשלש את ביצועי המחשוב מדי שנה בעשור הקרוב.

תחזית זו מהווה קפיצת מדרגה משמעותית ביחס לחוק מור המסורתי, שצפה הכפלה של מספר הטרנזיסטורים בשבב כל 24 חודשים. האנג כינה את הקצב החדש הצפוי "חוק מור היפר-מואץ".

המשמעות המעשית של תחזית זו היא דרמטית: בתוך מספר שנים בודדות, עוצמת המחשוב צפויה לגדול באופן מעריכי. "כאשר אתה מכפיל או משלש את הביצועים מדי שנה, ההשפעה המצטברת היא אגרסיבית במיוחד," מסביר האנג, המדגיש את ההשפעה המשמעותית של צמיחה מעריכית על פני זמן.

כחלק מההיערכות למהפכה זו, אנבידיה כבר הודיעה בשנה שעברה על שינוי באסטרטגיית הפיתוח שלה. החברה עברה ממחזור פיתוח דו-שנתי למחזור שנתי בהשקת מוצרי מרכזי נתונים מבוססי בינה מלאכותית,. השיפור בביצועים לא יתבסס רק על התקדמות בשבבים עצמם, אלא על שדרוג כולל של כל מערכת המחשוב. האנג מדגיש כי השיפורים יכללו התקדמות בתוכנה, ברשתות התקשורת, באלגוריתמים ובחומרה - גישה הוליסטית שתאפשר את הקפיצה המשמעותית בביצועים.
 

הדוחות האחרונים

אנבידיה פרסמה דוחות חזקים לרבעון השני שהביסו את תחזיות האנליסטים, אך המניה הגיבה בירידות חדות של עד 8% במסחר המאוחר. החברה הציגה צמיחה משמעותית בהכנסות והכריזה על הרחבת תוכנית רכישה עצמית ל-50 מיליארד דולר, אולם המשקיעים התמקדו בסימני האטה מסוימים.

למרות הביצועים המרשימים, ההפתעה החיובית בהכנסות הייתה מתונה יחסית - 5% מעל התחזיות, לעומת ממוצע של 12% בששת הרבעונים הקודמים. בנוסף, שולי הרווח הגולמי ירדו ל-75%, וסימנו ירידה רבעונית שנייה ברציפות, מה שעורר חששות לגבי התגברות התחרות או עלייה בעלויות הייצור.

החברה התייחסה בשיחת המשקיעים לחששות בשוק לגבי ייצור שבב הדור הבא, Blackwell, והבהירה כי אין בעיות בלוחות הזמנים. לפי תחזית החברה, השבב צפוי לייצר הכנסות של "כמה מיליארדי דולרים" כבר ברבעון הרביעי, במקביל להמשך הצמיחה במכירות שבב ההופר הנוכחי.

מנכ"ל החברה, ג'נסן האנג, התייחס לשאלות לגבי רווחיות לקוחות החברה מהשקעותיהם בבינה מלאכותית. הוא טען בביטחון כי ההשקעה בתשתיות אנבידיה מניבה החזר מיידי, וכי העלויות התפעוליות הגבוהות דווקא מעודדות חברות לעבור לשבבים החדשים והיעילים יותר.

אנבידיה ממשיכה לראות פוטנציאל צמיחה משמעותי בטווח הארוך, כשיותר חברות וממשלות מאמצות בינה מלאכותית. האנג הדגיש כי מדינות רבות מתחילות להתייחס לבינה מלאכותית כמשאב לאומי ומפתחות תשתיות עצמאיות.

ענקית השבבים נסחרת כעת לפי שווי של 3.6 טריליון דולר, זאת לאחר שמניית אנבידיה זינקה ב-198% מתחילת השנה וב-197% ב-12 החודשים האחרונים.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    האמא של כל הבועות
    האמיתי 15/11/2024 05:04
    הגב לתגובה זו
    1 1
    מטורפים שם יתפוצץ להם בפנים
    סגור
  • 3.
    אנליסטים הזויים שאוהבים לזרוק מספרים כדי להריץ
    הגיון 14/11/2024 21:58
    הגב לתגובה זו
    4 0
    או כדי למכור אחזקות. כל תוספת כזאת של 50 דולר למנייה היא טריליון דולר לשווי שוק, טריליון דולר!
    סגור
  • 2.
    בדיחה (ל"ת)
    תות 14/11/2024 20:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    ב-265 אני מבטיח למכור.... (ל"ת)
    פילי 14/11/2024 20:35
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות