ג'יי פי מורגן: כלכלת ארגנטינה צפויה לזנק ב-8.5% תחת מיליי

הרפורמות הכלכליות של מיליי מביאות לשיפור דרמטי בתחזיות הצמיחה, אך אתגרים משמעותיים עדיין עומדים בפני הכלכלה הארגנטינאית
 | 
telegram

הרפורמות הכלכליות של נשיא ארגנטינה, חאבייר מיליי, מתחילות לשאת פרי, עם תחזיות מעודכנות לצמיחה כלכלית מרשימה. ג'יי פי מורגן עדכנה את תחזית הצמיחה של התמ"ג הארגנטינאי ל-8.5% לשנת 2024, בזכות סדרת צעדים דרמטיים, בהם תוכניות לדולריזציה של הכלכלה, קיצוצים בהוצאות הממשלה וצמצום מעורבות המדינה בשוק החופשי. רפורמות אלו שואפות לייצב את הכלכלה, להוריד את האינפלציה ולהשיב את אמון המשקיעים.

האינפלציה באוקטובר 2.7%


מיליי, הידוע בדעותיו הליברטריאניות, מבקש להחיות את הכלכלה הארגנטינאית באמצעות עקרונות השוק החופשי. בין צעדיו המרכזיים: סגירת משרדים ממשלתיים, ביטול משרדים כדי לצמצם את הוצאות המדינה ולחזק את המטבע המקומי. המדיניות כוללת גם הפחתת המעורבות הממשלתית, במטרה להחזיר את אמון המשקיעים ולהמריץ את המגזר הפרטי.

צעדים אלו כבר החלו להניב תוצאות: האינפלציה, שהגיעה לשיא של 211.4% בשנת 2023, ירדה לשיעור חודשי של 2.7% באוקטובר 2024 – הנתון הנמוך ביותר בשלוש השנים האחרונות. הירידה הדרמטית משקפת את הצלחת הצעדים שנקט מיליי לבלום את האינפלציה ולהשיב יציבות לשוק המקומי.

תחזיות לשנת 2025: אופטימיות זהירה


התחזיות לשנת 2025 מראות תמונה מעורבת. בעוד ג'יי פי מורגן צופה המשך צמיחה חזקה, גופים נוספים מציגים תחזיות מגוונות. קרן המטבע הבינלאומית (IMF) צופה צמיחה של 5% בשנת 2025, לאחר התכווצות של 3.8% ב-2024. עם זאת, תחזית אופטימית נוספת מגיעה מ-BBVA, בנק בינלאומי מוביל בספרד ובאמריקה הלטינית, שמעריך צמיחה של 6% ב-2025, הודות לעלייה בהשקעות, ביצוא ובצריכה פרטית.

לעומת זאת, Fitch Solutions נוקטת גישה שמרנית יותר, עם תחזית צמיחה של 2.8% בלבד. היא מזהירה מפני האתגרים שנותרים, בהם מגבלות על הון זר ואינפלציה מתמשכת שעלולה להכביד על ההתאוששות הכלכלית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אילון מאסק מתרשם מתחזיות הצמיחה והשיפור הכלכלי בארגנטינה -
 

אתגרים כלכליים מתמשכים


למרות התחזיות האופטימיות, ארגנטינה עדיין ניצבת בפני אתגרים כלכליים משמעותיים. רבים מבקרים את יעדי האינפלציה השאפתניים של הממשלה, כולל יעד של 18.3% לשנת 2025, וטוענים כי התחזיות הללו אינן מציאותיות. בנוסף, נותרו חששות סביב נגישות מוגבלת למטבע חוץ, מה שעלול להכביד על היכולת לשמור על יציבות כלכלית ולמשוך השקעות נוספות.

גם התקציב הממשלתי מעורר ספקות כאשר הכלכלנים מצביעים על הנחות שגויות ומעריכים כי יש סיכון לאי עמידה ביעדי הגירעון. אם לא די בכך, שיעור האבטלה באוכלוסייה עלה, מה שמוסיף לחץ חברתי ומעלה את השאלה האם הרפורמות הכלכליות יוכלו להתמודד גם עם ההיבטים הללו.

במקביל, ישנם סימנים לכך שהרפורמות של מיליי מחזירות את אמון המשקיעים הפרטיים. עלייה בהשקעות זרות והתחזקות המטבע המקומי מסמנים שהמשקיעים מגיבים בחיוב למדיניות החדשה. עם זאת, עדיין נותר לראות כיצד תתמודד ארגנטינה עם המשך האתגרים הכלכליים והפוליטיים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות