וול סטריט בורסה מסחר
צילום: רוי שיינמן

לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים

שבוע המסחר בוול סטריט יפתח מחר כאשר מספר אירועים מרכזיים עומדים על הפרק; נתוני התמ"ג, מדד הליבה של ההוצאה לצריכה פרטית - בנוסף, מי הן החברות שידווחו השבוע?
אביחי טדסה |

שבוע המסחר בוול סטריט יפתח מחר במתכונת מצומצמת, כאשר בעקבות חג ההודיה בארה"ב לא יתקיים מסחר ביום חמישי, וביום שישי המסחר יהיה מקוצר - עד השעה 20:00 בערב שעון ישראל. ביום רביעי צפויים להתפרסם נתוני התמ"ג, בנוסף באותו היום יתפרסם מדד הליבה של ההוצאה לצריכה פרטית. בחודש נובמבר נרשמה תמונה מעורבת במדדי מנהלי הרכש, עם שיפור קל בארה"ב לצד הידרדרות באירופה. הנתונים הראשוניים מצביעים על גידול במדד האמריקאי לתעשייה, אך ממשיכים לשקף התכווצות בתחום. מנגד, תחום השירותים בארה"ב מציג אופטימיות בולטת שלא נראתה קרוב לשלוש שנים. במקביל, באירופה נרשמה ירידה רוחבית במדדים, הממחישה את הפערים בין הכלכלה האמריקאית לאירופית. יוני פנינג, אסטרטג ראשי במזרחי טפחות: "מדד מנהלי הרכש של ה-S&P בארה"ב לתעשייה רשם גידול (צפוי), כך על פי הנתון הראשוני לנוב', מ-48.5 נ' ל-48.8 נ'. הנתון הנוכחי צופה, עדיין, התכווצות בתעשייה, אמנם. אבל הוא עקבי עם האופטימיות הכוללת מהניצחון של טראמפ בבחירות, והצפי שזה יביא לגידול בפעילות התעשייתית במדינה, בין היתר כפי שזה בא לידי ביטוי במדדי המניות בארה"ב.  גם סנטימנט ענפי השירותים בארה"ב זינק לאופטימיות של קרוב ל-3 שנים, ברמת 57 נ'. בנוסף לגישה מעודדת עסקים, לתפיסת המשיבים לסקר S&P, אלה ציינו ציפיות לריביות נמוכות יותר. ראוי להוסיף בהקשר הזה כי התמונה במדד האמריקאי נרשמת, במקביל, להידרדרות רוחבית באירופה, עם ירידה בולטת של 1.3 נ' במדד בצרפת, או של 1.3 נ' בבריטניה". "מדד מנהלי הרכש המשולב באירופה ירד ל-48.1 בנובמבר מ-50.0 באוקטובר עם ירידה של 0.8 נק' בתעשייה ל-45.2 וירידה של 2.4 נק' בענפי השירותים ל-49.2 (זו הפעם הראשונה שמדד השירותים מצביע על התכווצות מאז חודש ינואר)" כותבים יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון, "עם חולשה בגרמניה וצרפת. מסתמנת חולשה ברכיב ההזמנות החדשות. ענפי השירותים מדווחים על לחצי מחירים על רקע עליות “The environment in November is stagflationary”.שכר מדד האמון הצרכני באירופה ירד ל-13.7- בנובמבר מ-12.5- באוקטובר. השכר במשא ומתן (wages negotiated) האיץ ל-5.4% ברבעון ג' מ-3.5%". כלכלני לידר מוסיפים: "למרות האצה בשכר, ה- ECB צפוי להמשיך להוריד את הריבית בדצמבר. חולשה בכלכלת אירופה מול חוזקה של ארה"ב תומכת בהמשך התחזקות הדולר בעולם. מדד ה–PMI ב-UK ירד ל-49.9 מ-51.8 (ירידה גם בתעשייה ל-48.6 ובשירותים ל-50), עם חולשה ברכיב ההזמנות. אינפלציית הליבה מעט האיצה באוק' ל-3.3% מ-3.2%. השווקים מצפים שהבנק המרכזי יוריד את הריבית פעמיים ב-2025".  

"גוברת השפעת המשקיעים הפיננסיים על שוק האג"ח האמריקאי"

כותב אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב "מנתוני משרד האוצר האמריקאי עולה שחל שינוי משמעותי בהרכב האחזקות של אג"ח ממשלת ארה"ב ע"י המשקיעים הזרים. משקל המשקיעים ממדינות המתפתחות מסך החזקת הזרים ירד מכ-37% ל-23% מאז שנת 2017. עיקר הירידה (כ-70%) מיוחסת למשקיעים מסין, אך גם המשקל של ברזיל, טורקיה, סעודיה וכמובן של רוסיה ירד. הסינים הגבירו מכירות של ני"ע האמריקאיות. בשנה האחרונה הם מכרו אג"ח ממשלתיות ביותר מ-100 מיליארד דולר, אג"ח סוכנויות אמריקאיות (MBS) בסכום של כ-35 מיליארד דולר ומניות בכ-24 מיליארד דולר. את מקומם בשוק הממשלתי תפסו בעיקר המשקיעים הפיננסיים שממוקמים בבריטניה, לוקסמבורג, איי קיימן, שוויץ, אירלנד והונג-קונג. בעשור האחרון משקלם מבין המחזיקים הזרים עלה ב-11% לעומת עלייה של 1.2% בלבד במשקלם של המשקיעים ממדינות המפותחות האחרות. אחזקתם של המשקיעים הפיננסיים הגיעה קרוב ל-30% מסך החזקות הזרים באג"ח הממשלתיות".  

"למדיניות של טראמפ עשויה להיות השפעה מעורבת על הכלכלה והשוק"

ויולטה טודורובה אנליסטית מחקר בחברת ההשקעות הבינלאומית Leverage Shares: "שורת המינויים של דונאלד טראמפ מלמדת על שינוי משמעותי בסדר העדיפויות ובמבנה של הממשל האמריקאי, אך גם עשויה להיות בעלת השפעה מעורבת על השוק, כאשר מצד אחד ניתן לציין את מינויו של אילון מאסק לראש ועדה שתסייע לייעל את הממשל הפדראלי ולהפוך אותו לידידותי יותר לעסקים. עם זאת, חלק מהמינויים מצטיירים כמינויים של "נאמנים", אשר עשויים לרופף את האיזונים והבלמים ולשחוק את האמון במוסדות. גם לדה-רגולציה במגזר הפיננסי עשויה להיות בטווח ארוך השפעה שלילית על היציבות.  הודעתו של טרמאפ על מינויו של סקוט בסט לשר האוצר צפויה להתקבל בחיוב מצד השוק, מאחר שהוא נחשב לאיש שמגיע מהמגזר הפיננסי ובעל עמדה שקולה ומקצועית ובעל הבנה עמוקה. בשוק ממתינים לראות כיצד תתגבש מדיניותו של טראמפ בנושא המכסים. מצד אחד, מכסים עשויים להיטיב עם מגזרים מקומיים מסוימים, אך גם להוביל למלחמת סחר ולפגוע בסחר הגלובלי ובכך גם להכביד על הכלכלה האמריקאית.   

"השוק הגיב בצורה צוננת לדו"ח של אנבידיה - למרות שהיה דו"ח מצוין"

פול מרינו סמנכ"ל הכנסות ב- Themes ETFs: "בעונת הדו"חות, השוק ממשיך לשפוט כל חברה לפי ביצועיה. חברות שמציגות חוזקה בעסקי הליבה ומספקות תחזית חיובית להמשך, מתוגמלות על ידי השוק, ואילו שמציגות ביצועי חסר - נענשות. עונת הדו"חות, שנמצאת בישורת האחרונה, היתה חיובית למדי, כאשר מרבית החברות מציגות גידול. כ-75% מהחברות רשמו רווח למניה גבוה מהמצופה ו-61% מהחברות הציגו הכנסות גבוהות מהמצופה. ככלל, חברות ה-S&P500 הציגו גידול של 5.4% ברווחים, רבעון חמישי ברציפות של גידול ברווחים. עם זאת, התחזית לרבעון הבא יותר מעורבת. באשר לאנבידיה, מדהים לראות כיצד, חרף רבעון שמיני ברציפות של צמיחה עסקית מרשימה, השוק הגיב בצורה יחסית צוננת לדו"ח המצוין. ייתכן כי כאשר יעברו מספר ימים, המשקיעים שוב יתמקדו במומנטום העצום של אנבידיה, שצפוי להימשך גם ב-2025".  

השבוע יספקו מספר מצומצם של חברות את הדוחות לרבעון השלישי של השנה. בין החברות המדווחות ניתן למצוא את זום ZOOM VIDEO , בלו בירד BLUE BIRD CORPORATION , ביוליין ביוליין (US) , דל DELL TECHNOLOGIES INC , HP  HP , ארבה רובוטיקס  ארבה רובוטיקס (US) , קראודסטרייק  CROWDSTRIKE ועוד.  

האנליסטים צופים לזום רווח למניה של 1.31 דולר

חברת זום צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של השנה ביום שני לאחר המסחר. הציפיות הן שהחברה תדווח על עלייה שנתית ברווחים ובהכנסות, כאשר הרווח למניה צפוי לעמוד על 1.31 דולר, עלייה של 1.6% בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה. ההכנסות לרבעון צפויות להסתכם ב-1.16 מיליארד דולר, עלייה של 2.3% לעומת הרבעון המקביל.  זום נהנית ממאזן חזק עם יתרות מזומנים של מעל 7.5 מיליארד דולר ותוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של מיליארד דולר. הדוח האחרון הצביע על שיפור ברווחיות, יחד עם הגידול בשיעורי התפוסה והביקוש לפתרונות AI, עשויים להמשיך להוביל את המניה למעלה. במהלך הרבעון, זום השיקה את "AI Companion 2.0", כלי בינה מלאכותית שנועד לשפר את חוויית המשתמש באמצעות יצירת סיכומי שיחות בזמן אמת, בניית סדרי יום לפגישות, וניהול משימות יומיומיות בצורה חכמה. בנוסף, Zoom Docs עברה שדרוג והפכה לפתרון שיתופי מבוסס בינה מלאכותית, המיועד לשיפור עבודת צוותים. כלים אלה מכוונים להגדיל את הערך שמספקת Zoom ללקוחותיה, במיוחד עבור חברות בינלאומיות המתמודדות עם מחסומי שפה וניהול מורכב.

קראודסטרייק - צפי להכנסות של 983 מיליון דולר ברבעון השלישי

חברה נוספת שמדווחת השבוע היא קראודסטרייק, כזכור, בחודש יולי האחרון, מאות ארגונים וחברות ברחבי העולם, כולל בתי חולים וחברות תעופה, הושבתו. הסיבה לא הייתה מתקפת סייבר אלא תקלה בעדכון הגרסה שהוציאה באותו יום קראודסטרייק. המנייה ירדה מאיזורי מחיר של 370 דולר לשפל של 217 דולר למניה. מאז המנייה הספיקה להתאושש וכעת חזרה להיסחר סביב 372 דולר, המחיר שקדם לתקלה. האנליסטים צופים הכנסות של 983 מיליון דולר ברבעון השלישי ורווח למניה של 0.81 דולר. הלו"ז לדוחות שצפויים להתפרסם השבוע: יום שני לפני המסחר: ביוליין אחרי המסחר: זום, בלו בירד   יום שלישי לפני המסחר:  דיקס  אחרי המסחר: דל, HP, קראודסטרייק, איריס אנרג'י יום רביעי לפני המסחר: ארבה רובוטיקס  

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה