וורן באפט יתרום 1.2 מיליארד דולר לקרנות של ילדיו
המשקיע האגדי וורן באפט הודיע על צעד משמעותי נוסף במסע הפילנתרופי שלו: תרומה של 1.2 מיליארד דולר במניות ברקשייר האת'וויי BERKSHIRE HATHAWAY B לארבע קרנות משפחתיות.
באפט, בן ה-94, מרחיב את ההודעה שפרסם בשנה שעברה, כשחשף שילדיו - הווארד, סוזן ופיטר - יהיו אחראים על חלוקת הונו, המורכב כמעט כולו ממניות ברקשייר בשווי 148 מיליארד דולר. "הילדים הוכיחו את עצמם מעבר לציפיותינו", כתב באפט לבעלי המניות, "ולאחר מותי, יקבלו אחריות מלאה על חלוקה הדרגתית של כל החזקותיי בברקשייר. אלה מהוות כעת 99.5% מהוני."
התרומה הנוכחית כוללת המרה של 1,600 מניות Class A ל-2.4 מיליון מניות Class B. מתוכן, 1.5 מיליון מניות יועברו לקרן סוזן ט. באפט, ו-300,000 מניות לכל אחת משלוש הקרנות הנוספות. באפט מחזיק כיום ב-206,363 מניות Class A בשווי של כ-148 מיליארד דולר. למרות שחלקו בחברה עומד על 14%, כוח ההצבעה שלו כפול בזכות זכויות ההצבעה המיוחדות של מניות אלו.
ברקשייר הת'וויי ממשיכה להציג ביצועים מרשימים: המניה עלתה ביותר מ-1% לשיא חדש ביום שני, עם תשואה שנתית של 35% במניות Class B, משמעותית מעל לביצועי מדד S&P 500.
החלטה פה אחד
בהתחשב בגילם המתקדם של ילדיו - 71, 69 ו-66 - באפט מינה שלושה נאמנים פוטנציאליים צעירים יותר. "כל אחד מהם מוכר היטב לילדיי והגיוני לכולנו", הסביר. אחד העקרונות המרכזיים בתכנית ההורשה הוא דרישת ההחלטה פה אחד בין שלושת הילדים. כשחברים עשירים שאלו אותו "איך זה יכול לעבוד?", הסביר באפט את ההיגיון."הסברתי שילדיי יהיו תמיד במצור של בקשות כנות מחברים ואחרים", כתב. "מציאות נוספת: כשמתבקשות תרומות פילנתרופיות גדולות, 'לא' לעתים קרובות מוביל את המבקשים לשקול גישה שונה – חבר אחר, פרויקט אחר, מה שלא יהיה."
"אלה שיכולים לחלק סכומי עתק נחשבים תמיד ל'מטרות הזדמנות'. זוהי מציאות לא נעימה שבאה עם התפקיד", המשיך באפט. "לכן דרישת ה'החלטה פה אחד'. הגבלה זו מאפשרת תשובה מיידית וסופית למבקשי תרומות: 'זה לא משהו שאחי יסכים לו אי פעם.' התשובה הזו תשפר את חיי ילדיי."
באפט מכיר בכך שזה לא הפתרון המושלם: "סעיף האחדות שלי, כמובן, אינו פתרון קסם - הוא בבירור לא ישים אם יש לך תשעה או עשרה ילדים או ילדים חורגים. והוא אינו פותר את הבעיה המאתגרת של חלוקה נבונה של מיליארדים רבים מדי שנה."
במבט לאחור
בהתבוננות לאחור, שיתף באפט: "בשום אופן לא חלמתי, או מישהו אחר, על ההון שהפך להשגה באמריקה בעשורים האחרונים. זה היה מדהים - מעבר לדמיונם של פורד, קרנגי, מורגן או אפילו רוקפלר. מיליארדים הפכו למיליונים החדשים."- האנליסטים שעדיין פסימיים לגבי סולאראדג' אחרי הפיטורים
- "מניות אירופה מעולם לא היו זולות יותר"
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
"הדברים לא נראו נהדר כשהגעתי בתחילת השפל הגדול", הרהר באפט. "אבל הפעולה האמיתית של הריבית דריבית מתרחשת בעשרים השנים האחרונות של החיים. על ידי הימנעות מקליפות בננה, אני נשאר פעיל בגיל 94 עם סכומי עתק בחסכונות – קראו להם יחידות של צריכה נדחית – שניתן להעביר לאחרים שקיבלו קלף גרוע בלידתם."
באפט ציין את תמיכת נשותיו בחזונו: "אני גם בר מזל שהפילוסופיה הפילנתרופית שלי אומצה בהתלהבות – והורחבה – על ידי שתי נשותיי. לא אני, לא סוזי הבכירה ולא אסטריד, שהחליפה אותה, האמנו בעושר שושלתי."
בשונה מהשנה שעברה, כשדיבר על חיסול הנכסים תוך עשור, הפעם באפט נמנע מלהגדיר לוח זמנים - כנראה מתוך הבנה שחלוקת הון כה עצום דורשת גמישות וסבלנות. מה שכן ברור הוא שמורשתו תהיה הרבה מעבר להצלחתו העסקית המופלאה: היא תשלב את היכולת יוצאת הדופן שלו לצבור הון עם תכנית מדוקדקת להעביר אותו בחזרה לחברה, בדרך שתמשיך להשפיע עוד שנים רבות קדימה.
- 4.אלון 26/11/2024 10:00הגב לתגובה זובמקום לשלם מס ירושה יתן להם לנהל קרן עם שכר ותנאים, מעניין.
- 3.מוזר 26/11/2024 08:09הגב לתגובה זומה קרה ל"מוריש"?
- 2.קשקש 26/11/2024 04:57הגב לתגובה זולאחר שנפרד מחברו/שותפו שהלך לעולמו כנראה שוורן מבין שלא נשאר לו הרבה לחיות ומתחיל לארגן את ההון העצום
- פששש... איזו תובנות! אתה חד. (ל"ת)צרי 26/11/2024 08:29הגב לתגובה זו
- לדעתי 26/11/2024 08:13הגב לתגובה זולעזרה לניזקקים ברמה פרטנית,הרי יש להניח שתרומות ענקיות לא ממש מגיעות ליעדן,כמו אישתו מקינלי סקוט של בזוס איך היא מפקחת שתרומותיה ניתנות למטרות??
- 1.DEAR W/B I NEED YO U R SMALL HELP (ל"ת)ISREALI 26/11/2024 01:28הגב לתגובה זו