יביא לשינוי? אינטל תזכה למענק של 7.9 מיליארד דולר מהממשל האמריקאי
ממשל ביידן יעניק לחברת השבבים אינטל מענקים פדרליים בהיקף של כ-7.9 מיליארד דולר, במה שצפוי להפוך לסבסוד הישיר הגדול ביותר בתוכנית הממשלתית להגברת הייצור של מוליכים למחצה במדינה. על אף שמדובר בסכום נמוך מזה שדווח עליו בעבר, מדובר בבשורות טובות עבור אינטל החווה את אחת השנים הקשות בתולדותיה.
במסגרת ההסכם, אינטל תוכל להתחיל לקבל כספים מהממשל בהתאם לאמות מידה שנקבעו עבור פרויקטים בארבע מדינות בארה"ב. על פי ההערכות, החברה תהיה זכאית למיליארד דולר לפחות השנה, עבור אבני דרך שהיא כבר עברה. באופן ספציפי, אינטל צפויה לקבל מענקים עבור פרויקטים באריזונה, אורגון וניו מקסיקו, בזמן שאתר גרינפילד של החברה באוהיו, אינו זכאי בשלב זה לתמיכה פדרלית כלשהי.
סיום השיחות היה בראש סדר העדיפויות של אינטל, שבילתה חודשים בניסיון לשכנע את וול סטריט וושינגטון שהיא יכולה לבצע הרחבת ייצור מסיבית למרות מאבקים פיננסיים עמוקים ושנים של טעויות טכנולוגיות. מנגד, מדובר גם בצעד חשוב עבור הממשל של הנשיא ג'ו ביידן, שמנסה להשלים את המדיניות התעשייתית שלו, לפני שתהיה חשופה לשינויים פוטנציאליים תחת הנשיא הנכנס דונלד טראמפ.
- אינטל ובואינג נאבקות על העתיד
- "אנבידיה נסחרת בשווי ההוגן שלה; אינטל בהתדרדרות, וכרגע לא נראה שמשהו יכול למנוע את הכיוון למטה"
"לראשונה מזה זמן רב מאוד, שבבים בעיצוב אמריקאי מיוצרים וארוזים על ידי עובדים אמריקאים, על ידי חברה אמריקאית", הכתב בהודעה שהוציאה שרת המסחר ג'ינה ריימונדו, שהסוכנות שלה אחראית של יישום חוק השבבים והמדע לשנת 2022. החוק שקודם בתמיכה דו-מפלגתית הקציב 39 מיליארד דולר במענקים, לצד 75 מיליארד דולר בהלוואות וערבויות להלוואות ו-25% זיכוי מס כדי להחיות את תחום ייצור השבבים האמריקאי.
אינטל תעמוד בציפיות?
אינטל זכתה למקום מרכזי בתוכנית של ממשל ביידן, שכן היא היצרנית האמריקאית היחידה של מעבדים מתקדמים. החברה הבטיחה להוציא 100 מיליארד דולר על מפעלים אמריקאים, בהיקף של כמעט רבע מסך ההשקעה הפרטית שדורבן חוק השבבים. אלא שהתוכניות השאפתניות נאלצו להתמודד עם האתגרים העסקיים המשמעותיים של אינטל, שרק הלכו וגדלו מאז הוכרז לראשונה נושא הסבסוד הממשלתי.הדו"ח הכספי החלש של אינטל שפורסם בחודש שעבר עורר דאגה בקרב המשקיעים לגבי האפקטיביות של התוכניות האסטרטגית שהוביל המנכ"ל פט גלסינגר. ברקע, המשא ומתן מול הממשלה נתקע בגלל חילוקי דעות לגבי כמות המידע שתצטרך אינטל לחלוק עם פקידים פדרליים. כמו גם בנוגע לתנאים המפרטים מה יקרה אם החברה תפסיק את עסקי הייצור שלה או תירכש.
המענק הראשוני עליו דווח נועד לתמוך בכל הפרויקטים של אינטל בארה"ב. אבל מאז החברה עיכבה את הבנייה באתרי מפתח, כך שכ-10% מסך ההוצאות המתוכננות שלה יקרו אחרי שנת 2030, המועד האחרון לקבלת תמיכה ממשלתית. באוהיו, שם הבנייה הייתה אמורה להסתיים במקור בסוף 2026, אינטל דחתה את הקמת המפעל הראשון לסוף העשור, ואילו המפעל השני יוקם רק אחרי 2030. המשמעות היא שהמענק הסופי של יצרנית השבבים יתמוך רק במפעל הראשון.
מסתמן: קוואלקום תוותר על רכישת אינטל בתוך כך, מוקדם יותר היום דיווחה רשת בלומברג, כי העניין של חברת השבבים קוואלקום ברכישת אינטל "התקרר". זאת בין היתר בשל המורכבות הקשורה בהוצאת העסקה אל הפועל. עם זאת, הגורמים שצוטטו בכתבה הדגישו שקוואלקום עשויה לגלות עניין במגזרים ספציפיים באינטל.
- איש עסקים מדובאי ישקיע 20 מיליארד דולר בארה"ב
- מניית אפל תחת אש: "תחזית בלתי אטרקטיבית בעליל"
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
הדיווח היום מגיע לאחר שלפני כחודשיים דווח כי קוואלקום ביצעה פניה ראשונית לאינטל בנוגע לרכישה אפשרית של פעילותה. עם זאת, כבר אז עלה כי העסקה במידה ותצא אל הפועל צפויה לעמוד בפני מכשולים פיננסיים, רגולטוריים ותפעוליים רבים. בין היתר, העסקה הייתה צריכה לעבור סקירה ממושכת של הגבלים עסקיים, כולל בסין, שוק מפתח עבור שתי החברות. בנוסף, קוואלקום הייתה צריכה לטפל ביחידת ייצור המוליכים למחצה ההפסדית כסף של אינטל, תחום בו אין לה ניסיון.
במידה והייתה יוצאת לפועל, הרי שהעסקה הייתה מדורגת בין הרכישות הגדולות בהיסטוריה, בהתבסס על שווי השוק הנוכחי של אינטל. בפרט היה מדובר ברכישה הגדולה ביותר של חברת חומרה טכנולוגית, אשר במידה רבה הייתה מעצבת מחדש את תחום המוליכים למחצה.
- 2.כסף שיירד לטימיון. אינטל סוס מת. (ל"ת)מני 26/11/2024 17:18הגב לתגובה זו
- 1.הזדמנות קניה אחרונה לדעתי של אינטל (ל"ת)צרי 26/11/2024 13:54הגב לתגובה זו