פרארי
צילום: פרארי

רכב של 4 מיליון דולר ואיך זה משפיע על מניית פרארי?

למרות ירידה במסירות בסין וירידה במניה, המודל החדש F80 במחיר של 4 מיליון דולר - שכבר נמכר מראש בכל 799 יחידותיו - עשוי להוות 20% מרווחי החברה ולהניע את מניית פרארי לעליות עד 30%

אדיר בן עמי |
נושאים בכתבה פרארי רכבים

פרארי, יצרנית הרכב האיטלקית המפורסמת, נמצאת בתקופה מעניינת. בעוד שמניית החברה עלתה בכמעט 28% בשנת 2024, בחודשים האחרונים נרשמה ירידה של 13% מאז סוף אוגוסט, מה שמעלה שאלות לגבי מצבה של החברה.  אולם, המודל החדש F80 מספק סיבה לאופטימיות. הרכב החדש, שהוצג באוקטובר, צפוי להיות גורם משמעותי בהמשך הצמיחה של החברה.

בהשוואה למותגי יוקרה אחרים, פרארי דווקא מציגה ביצועים מרשימים. בעוד שחברות כמו LVMH ו-Kering חוו ירידות משמעותיות של 21% ו-45% בהתאמה, ומרצדס-בנץ רשמה ירידה של 21%, פרארי מצליחה לשמור על יציבות יחסית.

אחד היתרונות המשמעותיים של פרארי הוא החשיפה המוגבלת שלה לשוק הסיני. בתשעת החודשים הראשונים של 2024, רק 8% מהמשלוחים של החברה הגיעו לסין, טאיוואן והונג קונג. זאת בהשוואה למרצדס, שם השוק הסיני מהווה 35% מהמכירות. למרות שהמשלוחים לסין ירדו ב-22% השנה, הצמיחה במכירות באזורים אחרים פיצתה על כך. פרארי נכנסה לשוק הסיני רק ב-1992, והחברה מאמינה שהצרכנים בסין עדיין זקוקים לזמן נוסף כדי להכיר את המותג לעומק.  

האסטרטגיה של פרארי

האסטרטגיה של פרארי תמיד הייתה לשמור על בלעדיות ונדירות. מייסד החברה, אנצו פרארי, נהג לומר שהוא תמיד יספק מכונית אחת פחות מהביקוש בשוק, גישה שעזרה לשמר את היוקרה של המותג לאורך השנים.

החשיפה המוגבלת לשוק הסיני יכולה להיות חרב פיפיות. אם הכלכלה הסינית תתאושש בעקבות צעדי התמריץ של הממשלה, פרארי עלולה למצוא את עצמה מפגרת אחרי המתחרים שלה בשוק זה. המכפיל של מניית פרארי עומד על 48, גבוה מהמתחרים שלה. למרות שהמניה ירדה בנובמבר, גם לאחר תוצאות טובות ברבעון השלישי, המשקיעים כבר התרגלו לביצועי יתר ועיקר הירידה נבעה מציפייה להעלאת תחזיות שלא התממשה.  

4 מיליון דולר ליחידה

הרכב החדש של פרארי, ה-F80, שהוצג באוקטובר, הוא רכב יוצא דופן עם מהירות מקסימלית של כמעט 354 קמ"ש והאצה מ-0 ל-200 קמ"ש בפחות משש שניות. המנוע שלו מבוסס על טכנולוגיה מפורמולה 1.

כל 799 היחידות המתוכננות של ה-F80 כבר נמכרו מראש, והמשלוחים צפויים להתחיל בסוף השנה הבאה. במחיר של כמעט 4 מיליון דולר ליחידה, ההשפעה על התוצאות הכספיות צפויה להיות משמעותית. האנליסטים צופים שהרווח למניה יגדל ב-10% ל-8.89 אירו בשנת 2025. המרווחים על ה-F80 צפויים להיות הגבוהים ביותר בקטגוריית המוצרים של פרארי.

בוול-סטריט מעריכים שלמרות שה-F80 יהווה רק 2% מהיחידות הנמכרות, הוא עשוי לתרום עד 20% מהרווח הכולל של החברה. הביקוש הגבוה לרכב מדגיש את כוח התמחור היוצא דופן של פרארי ואת הנאמנות של בסיס הלקוחות שלה. זה גם מראה שהחברה ממשיכה להתחמק מההאטה שפוגעת ביצרני רכב ומותגי יוקרה אחרים.

קיראו עוד ב"גלובל"

מחצית מהאנליסטים המסקרים את מניית פרארי ממליצים עליה בקנייה, ורק 8% ממליצים על מכירה. חלק מהאנליסטים אף צופים אפסייד של עד 30% במחיר המניה. על אף שרכישת ה-F80 עצמו נשארת חלום רחוק עבור רוב האנשים, השקעה במניית פרארי עשויה להיות האפשרות הטובה ביותר ליהנות מההצלחה של החברה.  

התוצאות לרבעון השלישי

פרארי הציגה תוצאות מעורבות בדוחותיה האחרונים, כאשר החברה רשמה הכנסות של 1.64 מיליארד אירו, עלייה של 7% בהשוואה ל-1.54 מיליארד אירו ברבעון המקביל אשתקד. עם זאת, כמות מסירות הרכב ירדה ב-2%, כאשר החברה מסרה 3,383 רכבים לעומת 3,459 ברבעון המקביל.

למרות הירידה במסירות, פרארי הצליחה להציג צמיחה ברווחיות. הרווח הנקי למניה עלה ב-14% והסתכם ב-2.08 אירו למניה, בהשוואה ל-1.82 אירו ברבעון המקביל. נתון זה מדגיש את יכולת החברה לשמור על מרווחים גבוהים גם בתקופות של האטה במסירות. הנתון המדאיג ביותר בדוח היה הירידה החדה במסירות באסיה. בסין, הונג קונג וטאיוואן נרשמה צניחה של 29% במסירות הרכב, מ-395 ל-281 יחידות. ירידה זו משקפת מגמה רחבה יותר של התמתנות בביקושים למוצרי יוקרה באסיה.

 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה