לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים
שבוע המסחר בוול סטריט יפתח מחר לאחר שבוע המסחר המקוצר שהיה בעקבות חג ההודיה. במוקד שבוע המסחר יעמדו נתוני התעסוקה. דו"ח התעסוקה לחודש נובמבר, שצפוי להתפרסם ב-6 בדצמבר, עשוי לשמש כמצפן עבור מדיניות הריבית בחודשים הקרובים. פול מרינו סמנכ"ל הכנסות ב- Themes ETFs: "דוח התעסוקה ישפיע ישירות על ציפיות הריבית".
"באוקטובר דוח התעסוקה הצביע על תוספת של 12 אלף משרות בלבד, לעומת 233 אלף בספטמבר. הירידה באוקטובר מיוחסת לסופות ההוריקן, ששיבשו את שוק העבודה, ובנובמבר מזג האוויר כבר לא היווה השפעה ממשית. עם זאת, הצפי הוא כי ההשפעות המתמשכות של סופות ההוריקן, כמו גם השביתות בנמלים, הכבידו על שוק העבודה, וההערכה היא כי בנובמבר נוספו רק 108 אלף משרות למשק האמריקאי. מגמות התעסוקה הפכו לשיקול מכריע עבור הבנק הפדרלי במדיניות הריבית. אם המספר יהיה נמוך ציפיות הריבית שוב עשויות לעלות. אם נראה מספר גבוה, השוק עשוי שוב להיבהל ולתמחר סבירות נמוכה יותר להורדות ריבית".
בשבוע שעבר פורסם מדד המחירים של ההוצאה לצריכה פרטית - PCE. "מדד המחירים של ה-PCE הוסיף 0.2%, במהלך אוקטובר, בהתאם לציפיותינו". כותב, יוני פנינג האסטרטג הראשי בבנק מזרחי טפחות. "נזכיר כי מחירי הדלקים ירדו במהלך החודש, לקראת הבחירות. ובניכוי זה ומחירי המזון, אינפלציית הליבה הוסיפה 0.3% במהלך החודש, והשלימה לעלייה של 2.8%, בשנה האחרונה. ראיות קצרות טווח יותר, של הנתון הזה, מביאות את ה-Core PCE החצי שנתי במונחים שנתיים ל-2.3% קרובים מאוד ליעד האינפלציה של הפד. אבל הרבעוני במונחים שנתיים נותר על 2.8% גבוהים משמעותית – מגמה שמזכירה את עליית מחירי השירותים, בתחילת השנה".
- לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים
- מחר יפורסם שיעור האבטלה לחודש מרץ בארה"ב - מה מצב שוק העבודה?
"האינפלציה בארה"ב ממשיכה להיות "דביקה" כותבים יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון: "מדד האמון הצרכני (board conference) עלה ב-3 נקודות בנובמבר (מהנתון המקורי) עם שיפור בציפיות לגבי שוק העבודה. הציפיות לכניסה למיתון ירדו לשפל. מספר דורשי העבודה החדשים ירד באלפיים איש ל-213 אלף, אך מספר דורשי העבודה המתמשכים ממשיך להיות גבוה (מעל 1.9 מיליון איש). מספר הבתים בתהליך מכירה (sales home pending) עלה ב-2% באוקטובר לאחר עלייה של 7.5% בחודש ספטמבר. באוקטובר ההזמנות של מוצרי בני קיימא עלה ב-0.2% (פחות מהצפי של 0.5%) אך הנתון של ספטמבר תוקן כלפי מעלה ל- 0.4%- מ- 0.8%-".
ויולטה טודורובה אנליסטית מחקר בחברת ההשקעות הבינלאומית Leverage Shares: "השוק למד להתמודד עם מכסי מגן, ולא מתרגש מאיומי טראמפ".
"השוק הפיננסי שוב מיטלטל בעקבות שינויים בתחזיות האינפלציה והריבית. גם סיכומי ישיבת הפד שיקפו מחלוקת באשר לכיוון המדיניות, והדבר מלמד כי הבנק ינקוט עמדה זהירה מכפי שצפו. מדד מחירי ההוצאה הצרכנית (PCE) הצביע על עלייה של 0.1% במדד הליבה, בהתאם לציפיות, אינדיקציה לכך שהאינפלציה אמנם בכיוון הנכון.
- מיקרוסטרטג'י מהמרת הכל על הביטקוין - האם זה יצליח?
- מיקרוסופט מפטרת כדי להשקיע בבינה מלאכותית
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
השוק מתמחר כרגע סבירות של 68.2% להפחתת ריבית של רבע אחוז בדצמבר. ניכר שתחזיות הריבית והאינפלציה מאוד רגישות לנתונים חדשים, שמשנים במהרה את ציפיות השוק. לאור העובדה כי האינפלציה מעל ליעד של 2%, בשוק חוששים לגבי ההשפעה של מכסי מגן או תמריצים פיסקאליים על הסביבה האינפלציונית.
עם זאת, לפי שעה התגובה בשוק לאיומי המכסים של טראמפ מתונה למדי. המשק האמריקאי למד כיצד להתמודד עם מדיניות המגן של טראמפ ב-2018-2019 ולמתן את הסיכונים הכרוכים בה. גם תחת מכסי המגן הקודמים, המגזר העסקי ידע להמשיך ולצמוח. בשוק גם מצפים למדיניות יותר תומכת עסקים מצדו של טראמפ, ובכלל זה הורדות מיסים לחברות - דבר שגם כן ימתיק כל נזק שלילי מהמכסים. כמו כן, עדיין לא ברור עד כמה איומיו של טראמפ הם חלק ממנוף לחץ במשא או מתן או חלק מהותי במדיניות לאורך זמן".
עונת דוחות טובה בהובלת החברות הגדולות
"עונת הדוחות כמעט והגיעה לסיומה כאשר כ-97% חברות ממדד ה-S&P 500 דיווחו את תוצאותיהן לרבעון השלישי. טרם עונת הדוחות תחזיות האנליסטים צפו צמיחה ברווחים של 8% אך בצל חשש מהאטה בכלכלה העולמית והתחזקות של הדולר, התחזיות ירדו ל-5.3%. עד כה החברות דיווחו על צמיחה של 8.16% ברווחים ו-5.08% בהכנסות, מעל צפי האנליסטים". כותב, עידן דויטש, מנהל השקעות חו"ל, פעילים ניהול תיקי השקעות."בעוד שניתן לסכם כי עונת הדוחות לרבעון השלישי היתה טובה ומעל צפי האנליסטים, נתון ההפתעות היה יחסית פושר, כמו כן הצמיחה לא הצליחה להתרחב מעבר ל-7 החברות הגדולות שהציגו צמיחה ברווחיות של 31% לעומת ירידה ברווחיות של 1.3% ביתר החברות במדד S&P500. למרות הצמיחה של 7 החברות הגדולות מדובר בהאטה לעומת הצמיחה ברבעון השני (כ-56%). הצמיחה של 7 הגדולות צפויה להאט בהמשך ולכן חובת ההוכחה לשנה הבאה תתמקד גם בחברות הבינוניות והקטנות.
ברמת הסקטורים: 8 סקטורים מתוך 11 במדד ה-S&P500 תרמו לצמיחה ברווחים ברבעון הנוכחי בהובלת סקטור הטכנולוגיה והתקשורת, מהצד השני בלטו לשלילה סקטור האנרגיה והתעשייה שממשיך להפגין חולשה. במבט לרבעון הבא, ענף הבנקים צפוי לתרום בצורה משמעותית לצמיחה ברווחים. יש לציין כי המגזר הפיננסי הציג ביצועי יתר לעומת ה- S&P500 מאז ה-5 לנובמבר בצל ציפיות להקלות רגולטוריות מהמדיניות של ממשל טראמפ אשר צפויה לתרום לרווחיות במגזר הבנקאי".
"7 טריליון דולר מחכים מחוץ לשוק. המניות הקוונטיות במומנטום" אומרת סילביה יבלונסקי מנכ"לית ומנהלת השקעות ראשית בחברת ההשקעות האמריקאית Defiance: "למרות שה-S&P500 רשם עד כה ב-2024 צמיחה מרשימה של 25%, יש עדיין מקום רב להמשך המומנטום, כאשר לפי ההערכה כ-7 טריליון דולר במזומן עדיין ממתינים מחוץ לשוק. ההון הזה עשוי לפתוח פתח לסקטורים חדשים מעבר לביג טק.
כך למשל, אנחנו רואים באחרונה זינוק חד במניות הקוונטיות כמו D-Wave ו-IonQ וגם במניה של IBM, שנחשבת למובילה בתחום. לפי ההערכות תחום המחשוב הקוונטי עשוי להניב ערך לכלכלה בשיעור של 450-850 מיליארד דולר החל מ-2040. לעומת זאת, הביטקוין, שסיים את השבוע שעבר במרחק נשיקה מ-100 אלף דולר, נסוג משמעותית בשבוע האחרון, עד אל מתחת ל-91,500 דולר, לפני ששוב התאושש כלפי מעלה.
הנסיגה היא ככל הנראה תולדה של מימוש רווחים מצד משקיעים שמחזיקים במטבע בפוזיציות ארוכות טווח. ואמנם, ראינו הון רב יוצא השבוע מתעודות הסל העוקבות אחר הביטקוין. גם מנייתה של מיקרו-סטרטג'י, שמחזיקה בעתודות ביטקוין גדולות, ירדה בחדות השבוע. כעת שוב ניכר ביקוש למטבע ונראה שהוא עושה את דרכו ל-100 אלף דולר. פריצה של 100 דולר עשויה לתת את האות לתיקון לעבר 80 אלף דולר".
השבוע מספר מצומצם של חברות יפרסמו את התוצאות לרבעון השלישי של השנה - הלו"ז לדוחות שצפויים להתפרסם השבוע:
יום שני אחרי המסחר: זיסקיילר יום שלישי אחרי המסחר: סיילספורס, אוקטה, מארוול
יום רביעי לפני המסחר: צ'ואי, פוט לוקר, דולר טרי אחרי המסחר: סנטינל וואן, אמריקן איגל, סינופסיס, ורינט
יום חמישי לפני המסחר: דולר ג'נרל, קרוגר אחרי המסחר: לולולמון, אולטה ביוטי
לקראת הדוחות - סנטינל וואן
חברת הסייבר הישראלית, סנטינל וואן סנטינל וואן שמתמחה בפתרונות אבטחת מידע מבוססי בינה מלאכותית, תדווח ביום רביעי לאחר המסחר כאשר האנליסטים צופים לה הכנסות של 209.7 מיליון דולר והפסד למניה של 2 סנט. הדוחות צפויים לעורר עניין רב בקרב המשקיעים, במיוחד לאחר ש-JP Morgan העלתה את מחיר היעד למניה מ-30 דולר ל-33 דולר, תוך שמירה על דירוג "משקל יתר" (Overweight).לדברי אנליסטים של JP Morgan, המומנטום של סנטינל וואן בשוק עשוי להשתנות לטובתה. הדגש של החברה על רווחיות בת-קיימא, יצירת תזרים מזומנים חיובי, והאצת נתח השוק בליבת פעילותה, מעמידים אותה בעמדה חזקה בהשוואה למתחרים הגדולים. מניית החברה, לטענת האנליסטים, נסחרת עדיין בהנחה משמעותית לעומת חברות מקבילות בצמיחה גבוהה, מה שמעלה את רמת הציפייה לתוצאות הרבעוניות.
- 3.עושה חשבון 02/12/2024 08:24הגב לתגובה זומחירי סחורות רבים נמוכים עקב כניסת יצרנים למחירי 2022 שהגיעו לשיאים. לאחר שהשוק יתייצב מחיר הסחורות והאשלג יעלו . רואים סימנים לעלייה של חלק מהסחורות.
- 2.אי סי אל 02/12/2024 07:08הגב לתגובה זורק שליש מהמניה זה אשלג. המניה נסחרת בשער מאוד מאוד נמוך חזרה לשער לפני 19 שנים בדיוק . המחיר הכי זול זה עכשיו
- 1.הג'ינג'י 01/12/2024 19:43הגב לתגובה זושהנתונים טובים הבורסה עולה , שהנתונים על הפנים הבורסה עולה ... למה צריך לשמוע ניתוחים שלא מועילים בכלום
- עושה חשבון 02/12/2024 08:19הגב לתגובה זוכל עיתון או אתר ידיעות מתפרנס מתפוצה של קוראים. לפעמים יש ידיעות חדשות ולפעמים אין וצריך למלא שורות.