גיא פודחרני פיטר מקאי חברת סניק
צילום: Snyk

סניק תדחה את ההנפקה בוול סטריט ל-2026

רוי שיינמן |
נושאים בכתבה סניק פיטר מקיי

הכנסות סניק עולות ל-300 מיליון דולר, אבל ההנפקה תמתין - חברת אבטחת המידע סניק הודיעה על תחזית הכנסות שנתית של 300 מיליון דולר לשנה הקרובה, אך מנכ"ל החברה, פיטר מקיי, מדגיש כי הנפקה לא עומדת על הפרק לפני שנת 2026.  

לפי מקיי, לסניק מזומן של 435 מיליון דולר והיא צפויה להגיע לאיזון תזרימי במהלך 2025. אבל זה לא מסביר את הדחייה של ההנפקה. בראיונות בתקשורת האמריקאית אמר מקיי "אנחנו מעדיפים לחכות לשוק רגוע יותר. 2025 צפויה להיות שנה טובה, אבל 2026 תהיה טובה יותר מבחינה רגולטורית וכלכלית.", אלא שדווקא מבחינת וול סטריט השוק נראה כעת מאוד חם. השאלה אם הצמיחה , ההכנסות והרווחים של סניק בקצב מספק כי בעבר החברה נערכה להנפקה ב-2025.

לדברי מקיי, תחזית ההכנסות הנוכחית משקפת את הצמיחה המהירה שהחברה חוותה בשנים האחרונות, במיוחד על רקע עלייה בביקוש למערכות אבטחת קוד.  

סניק: "שומר סף" לעולם המפתחים

סניק הוקמה בשנת 2015 על ידי שלושה יזמים ישראלים – גיא פודחרני, אסף חפץ ודני גרנדר. החברה פיתחה מערכת תוכנה חדשנית שמסייעת למפתחים לזהות ולתקן בעיות אבטחה בקוד. הטכנולוגיה משתלבת בעבודת המפתחים, חוסכת זמן ומאפשרת תיקון מהיר של בעיות אבטחה.

מאז הקמתה, סניק חוותה צמיחה מרשימה, משווי של מיליארד דולר ב-2020 לשיא של 8.5 מיליארד דולר ב-2021. עם זאת, בשנת 2022 התמודדה החברה עם ביקורת על שוויה הגבוה ביחס להכנסותיה - בערך פי 100. בנוסף, נאלצה לבצע שני סבבי פיטורים – הראשון ביוני 2022 והשני באוקטובר באותה שנה, במסגרתם פוטרו 230 עובדים.

 

העתיד: בינה מלאכותית ורכישות אסטרטגיות

בשנתיים האחרונות סניק מתמקדת בהתאמת פתרונותיה לעולם הבינה המלאכותית. לפי מקיי, "קוד שנכתב על ידי בינה מלאכותית מכיל 30-40 אחוז יותר בעיות אבטחה, בעיקר כשמשתמשים לא מנוסים כותבים אותו." כיום, כשליש מהכנסות סניק מגיעות מפתרונות אבטחה ייעודיים לקוד שנכתב בעזרת בינה מלאכותית.

בנוסף, סניק מבצעת רכישות אסטרטגיות כדי להרחיב את פעילותה. בשנת 2023 רכשה החברה את אנזו סקיוריטי, המתמחה באבטחת קוד פתוח, וב-2024 רכשה את הליוס, חברה לפיתוח כלים למפתחים ואבטחת אפליקציות בענן.

 

שאלות ותשובות

למה סניק בוחרת להמתין עם ההנפקה? החברה מחזיקה במזומן רב וצופה איזון תזרימי ב-2025. על פי מנכ"ל החברה, שנת 2026 תספק תנאים רגולטוריים וכלכליים טובים יותר להנפקה.

איך סניק מתמודדת עם ביקורת על שוויה? סניק מתמקדת בהרחבת פתרונותיה ובבניית בסיס לקוחות יציב, במיוחד בתחום הבינה המלאכותית. הביקורת נלקחת ברצינות, אך החברה מדגישה את פוטנציאל הצמיחה שלה.

מהו היתרון המרכזי של פתרונות סניק? המערכת של סניק מאפשרת למפתחים לזהות ולתקן בעיות אבטחה מבלי להפריע לעבודה השוטפת שלהם, מה שהופך אותה לאטרקטיבית במיוחד.

קיראו עוד ב"גלובל"

איך התחום של בינה מלאכותית תורם לצמיחת סניק? בינה מלאכותית מייצרת קוד בקצב גבוה, אך לעיתים עם בעיות אבטחה רבות יותר. פתרונות סניק מותאמים לניהול אתגרים אלו, ולכן הביקוש למערכות החברה גדל.

מהם היעדים העתידיים של סניק? סניק שואפת להרחיב את פעילותה בעולם הבינה המלאכותית ולהתמקד בשוקי אבטחת הקוד. בנוסף, החברה מתכננת להנפיק בשוק הציבורי בשנת 2026.

אילו אתגרים ניצבים בפני החברה? השוק הטכנולוגי התנודתי והצורך להתמודד עם ביקורת על שוויה הגבוה יחסית מהווים אתגרים מרכזיים. בנוסף, תחרות מצד חברות סייבר אחרות דורשת חדשנות מתמדת.

איך הרכישות האחרונות השפיעו על סניק? הרכישות סייעו לסניק להרחיב את הפתרונות שהיא מציעה ולהעמיק את אחיזתה בשוק אבטחת הקוד.

מהם תחומי הצמיחה המרכזיים של סניק? החברה מתמקדת בהרחבת תחום הבינה המלאכותית, תוך שיפור מתמיד של פתרונותיה הקיימים לאבטחת קוד

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה